Kvak.com

Vesna Krajnc Franc - stanje se ji ne izboljšuje

petek, 30. december 2011
Vesna Krajnc Franc, Kmetija išče lastnika, Skupaj za Vesno, Matej Franc
Vesna Krajnc Franc (Kmetija išče lastnika) po enem mesecu še vedno ostaja v psihiatrični bolnišnici, njen mož Matej Franc pa pravi, da se ji stanje trenutno ne izboljšuje. Še vedno pa deluje Facebook skupine Skupaj za Vesno, katere člane si prizadevajo, da bi zbrali dovolj denarja, da bi Vesni lahko kupili kmetijo. Skupina, ki šteje več kot 10.000 članov, je do božiča za Vesno zbrala 5.443 evrov. (vir: zadovoljna.si, Nova)
Komentarji:
 1. sonjci pravi:
  30.12.11 ob 07.57

  Boga revica,pa kaj jo je roliko prizadelo?Zelo se mi smili!Mislim da jo je Esada prizadela z svojim nesramnim obnasanjem-pa Simon ker se je zaljubila!On pa se je elegantno umaknil!srcu nemoremo ukazovat!Pa se tekmovalci na kmetiji,so jo takoj izlocili-pa Vlasto poslal v finale!Na tem svetu ni pravice,in je tudi nikoli nebo!Zal mi je Vesna zate!Imama podobno usodo!

 2. sonjci pravi:
  30.12.11 ob 08.11

  Pa se to-nikoli ne obupaj-upanje zadnje umre!V zivljenju so usponi in padci!Moj nasvet-imas cudovitega moza,ki te zelo podpira!Malo je taksnih!Nekateri bi se umaknili tako kot se je Simon!Samo naprej-in ti zelim vso sreco!

 3. abc pravi:
  30.12.11 ob 10.30

  bi še meni malo donirali, jaz sem se tudi zaljubila. edino, nimam BMW pa kmetije in živali tudi ne.

 4. Anonimni pravi:
  30.12.11 ob 10.45

  Ni se ji še zboljšalo, ker še ni dovolj dnarja za kmetijo zbranega. Še mal donirajte, če ji hočete dobro. Njena osebna sreča in duševno zdravje sta pač povezana z materialnimi stvarmi.In Simonom, kot ugotavlja sonjci. Malce najstniško zgleda to.
  Si pa ne morem kaj, da se ob tem ne zamislim, kako neki uspevajo psihično stabilnost ohranjat ljudje z otroki, ki so ostali brez služb in se komaj prebijajo iz dneva v dan.

 5. Mate Brodar pravi:
  30.12.11 ob 12.17

  Anonimni podpiši se s svojim pravim imenom, da te vidim kak cer boš pol s temi svojimi komentarji! Pokvarjenc pokvarjen! Ovadbo bom podal proti tebi!!! IP je sledljiv!!!

 6. Brode Matar pravi:
  30.12.11 ob 12.23

  Mate, se mi zdi, da si ti med tistimi, ki veselo nakazujete denar nekomu, ki ima vsega dovolj in bi mu bilo treba par vzgojnih primazati in izbiti vso to "nestabilnost in prizadetost" iz glave.

 7. Mate Brodar pravi:
  30.12.11 ob 12.29

  Kazniva dejanja zoper čast in dobro ime
  Če nadlegovalci žrtev razžalijo, raznašajo o njej informacije, ki so neresnične in lahko škodujejo njeni časti ali dobremu
  imenu ali pa raznašajo naokrog podatke o njenem osebnem ali družinskem življenju in s tem prav tako škodujejo njenemu
  dobremu imenu, to lahko pomeni storitev kaznivih dejanj razžalitve, obrekovanja, žaljive obdolžitve ali opravljanja.
  Za ta kazniva dejanja so zagrožene denarne kazni ali celo zapor.

  Pazite ko žalite nekoga!!!

 8. Kaj je ona men je rekla E pravi:
  30.12.11 ob 12.56

  Anonimni,se še nisi "pobral" ? Zakaj bereš take stvari,da ti potem zlobne in nesramne besede bruhajo iz ust,kaj iz ust iz mozga.Preklopi na Disneyeve like junakov!

 9. Marko Kranjčan pravi:
  30.12.11 ob 13.02

  CITIRANO IZ KAZENSKEGA ZAKONIKA REPUBLIKE SLOVENIJE

  169. člen - Razžalitev

  (1) Kdor koga razžali, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh mesecev.
  (2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev.
  (3) Ne kaznuje se, kdor se o kom žaljivo izrazi v znanstvenem, književnem ali umetniškem delu, v resni kritiki, pri izvrševanju uradne dolžnosti, časnikarskega poklica, politične ali druge družbene dejavnosti, pri obrambi kakšne pravice ali pri varstvu upravičenih koristi, če se iz načina izražanja ali iz drugih okoliščin vidi, da tega ni storil z namenom zaničevanja.
  (4) Če je razžaljenec razžalitev vrnil, sme sodišče obe stranki ali eno izmed njiju kaznovati ali kazen odpustiti.

  170. člen - Obrekovanje

  (1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj neresničnega, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, čeprav ve, da je to, kar trdi ali raznaša, neresnično, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev.
  (2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
  (3) Če je tisto, kar se neresnično trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z zaporom do dveh let.
  171. člen - Žaljiva obdolžitev
  (1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh mesecev.
  (2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev.
  (3) Če je tisto, kar se trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
  (4) Če dokaže resničnost svoje trditve ali če dokaže, da je imel utemeljen razlog verjeti v resničnost tistega, kar je trdil ali raznašal, se storilec ne kaznuje za žaljivo obdolžitev, lahko pa se kaznuje za razžalitev

  172. člen – Opravljanje

  (1) Kdor trdi ali raznaša kaj iz osebnega ali družinskega življenja kakšne osebe, kar lahko škoduje njenemu dobremu imenu, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh mesecev.
  (2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev.
  (3) Če je tisto, kar kdo trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
  (4) Resničnosti ali neresničnosti tistega, kar se trdi ali raznaša iz osebnega ali družinskega življenja koga drugega, ni mogoče dokazovati, razen v primerih iz petega odstavka tega členareveal hidden content
  (5) Kdor trdi ali raznaša kaj iz osebnega ali družinskega življenja drugega pri izvrševanju uradne dolžnosti, politične ali druge družbene dejavnosti, pri obrambi kakšne pravice ali pri varstvu upravičenih koristi, se ne kaznuje, če dokaže resničnost svoje trditve ali če dokaže, da je imel utemeljen razlog verjeti v resničnost tistega, kar je trdil ali raznašal.
  (5) Če kdo za koga trdi ali raznaša, da je storil kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, se sme resničnost, da je oškodovanec storil kaznivo dejanje, dokazovati le s pravnomočno sodbo, z drugimi dokazi pa le tedaj, če pregon ali sojenje nista mogoča ali nista dovoljena.
  (6) Če je bila žaljiva obdolžitev, da je oškodovanec storil kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, storjena v okoliščinah iz tretjega odstavka 169. Člena

  173. člen - Očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja

  (1) Kdor z namenom zaničevanja komu očita, da je storil kaznivo dejanje ali da je bil obsojen zaradi kaznivega dejanja, ali to z istim namenom komu pove, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh mesecev.
  (2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev.

 10. grozni pravi:
  30.12.11 ob 13.58

  odslej za pravne nasvete kliknite pod rubriko kvak

 11. pepi pravi:
  30.12.11 ob 14.35

  zgleda da se je večim mal odpelalo

 12. kiki pravi:
  30.12.11 ob 15.00

  Vsak komentator izraža svoje mišljenje-pozitivno ali negativno-svoboda govora.Medijske osebnosti morajo biti pripravljene tako na pohvale,kot tudi kritike.To je pač cena,ki jo plačaš,če hočeš biti medijsko prepoznaven.

 13. Anonimni pravi:
  30.12.11 ob 15.42

  10.000 članov, in zbrali dobrih 5 čukov €, torej slabih 60 centov na osebo. Beda. Dejte že mir s tem fejsbukom.

 14. abc pravi:
  30.12.11 ob 17.36

  kdo trobi o zakonikih in o razžalitvi. kdo jo pa žali??? samo svoje mnenje smo povedali o njenem materialnem stanju. v kolikor že ima bajto pa dober avto potem res ne rabi še zbiranja denarja.mislim da jo je psihoza zagrabila, ker ni zmagala. sicer pa si je sama kriva, saj se je včasih tudi obnašala kot otroci v otroškem vrtcu. če je v tako slabem psihofizičnem stanju , zakaj se je prijavila na šov, ki nosi svoje posledice. zavedati bi se morala, da je najprej zdravje potem pa vse ostalo.izdali so jo živci, ker je videla, da ne bo dosegla to kar si vbila v glavo. tudi govorila je pred vesoljno slovenijo vse kar ji je padlo na pamet. malo se mora pač človek vseeno brzdati pri svojih letih. veliko krivde nosi sama. vsak zrel človek bi malo pomislil predno zine nekaj kar tja v en dan. veliko škode si je naredila sama. pa kar zbirajte denar cepci, da si bo lahko kupila še kabrioleta.

 15. abc pravi:
  30.12.11 ob 17.40

  zbirajte raje denar za revne otroke, ki ne vedo kaj so prazniki in praznujejo pri prazni mizi in žgancih.

 16. jaz pravi:
  30.12.11 ob 18.42

  vsem skupaj želim uspešno in zdravo 2012

 17. saska pravi:
  30.12.11 ob 19.15

  abc otroci v otroškem vrtcu pa se ne obnašajo tako, v nobeni starostni skupini. Povem iz prve roke.

 18. vezuv pravi:
  30.12.11 ob 19.21

  abc - a nam lahko poveš komu si ti polepšala te praznične dni, če si sploh. Saj je bilo dovolj, da si dala kaj malega, naredila kakšno malenkost.....
  o revežih pa toliko, da so mi neki primerki znani, ki živijo bolje kot jaz , ker dobijo toliko otroških dokladov in prežvivnine, da jaz dva meseca ne zaslužim tako. Hočeš primer?

 19. Maja pravi:
  30.12.11 ob 19.49

  Zakaj pravite, da si je Vesna kriva sama? Kako si lahko
  predstavljate? Raje jo pustite pri miru! Kdor je to
  napisal, ni nikoli bil žrtev nasilja ali posilstva.
  Če bi bil kdo od vas žrtev nasilja, bi se prav tako
  obnašal kot Vesna in končal v psihiatrični bolnišnici.
  Prosim vas, pustite jo pri miru, da lažje zadiha
  zato potrebuje mir in čas zase. Vesna je res občudovanja vredna, prav tako ljubezni, topline in
  razumevanja. Naj zaživi naprej. Vesna se bo kmalu
  pojavila v medije. Vem, da mislite tudi na druge ljudi, ki so revni, ampak ona je tudi med tistimi, ki
  si zasluži nekaj, kar ji manjka.

 20. emes pravi:
  30.12.11 ob 20.04

  kar slabega vidiš na drugih, sodiš po sebi, saj dobrega itak ne vidiš, ker tega sam ne primoreš. Vesni želim vse najboljše, naj se ji nikar ne mudi v ta realni svet, ki je tako pokvarjen, naj si pridobi moči in naj ostane taka kot je bila samo močnejša.

 21. xxl pravi:
  30.12.11 ob 20.40

  Simon ima sigurno kakšno domače zdravilo za njo.

 22. lady pravi:
  30.12.11 ob 21.22

  nič boljši niste od onih s kmetije seveda mislim tiste ta pametne komentatorje mi ki čutimo z vesno smo itak neumni pa vseeno vesni želim srečno2012

 23. neva pravi:
  30.12.11 ob 21.25

  Če nimate lepe besede za Vesno,raje bedarije obdržite zase.

 24. meta pravi:
  30.12.11 ob 22.43

  hahaha, ja res uboga, pa ne Vesna ampak naivna slovenska raja.... dejte hitro še par 1000€ nakazat....se ji bo tkoj izboljšalo. Da se pa folk pusti takole nategovat!

 25. Anonimni ki se je podpisal :) pravi:
  31.12.11 ob 02.46

  haha Mate Brodar, kaj pa tebe matra. Če si že tako pameten, da bi se hotel it po smučanju najbolj popularen slovenski hobi - tožarjenje za vsako figo - potem bi lahko vedel tudi to, da vsi zgoraj podpisani Anonimni niso ena in ista oseba. Pa tudi če bi bili, ljudje imajo pravico izrazit mnenje, da ne podpirajo tovrstnega javnega zbiranja denarja.
  Če se pa že gremo o žalitvah.. .toliko kot se je na internetu pljuvalo po Esadi, se že dolgo ni po nikomer.
  Ampak tudi zanimanje za tekmovalce iz resničnostnih oddaj na srečo ni in ne bo večno.

 26. sory pravi:
  31.12.11 ob 06.14

  za maja.. a si kaj prispevala v mošnjo še za eno kmetijo??

 27. sonjci pravi:
  31.12.11 ob 21.04

  dragi moji komentatorji,vsem skupaj zelim srecno in uspesno novo 2012-pa cim manj kreganja,in pa zalivih besed.Imejte se radi....kajti zivljenje je samo eno..

 28. vasja pravi:
  1.1.12 ob 10.55

  Komentiram začetek leta,imejmo odnos drug do drugega, ne bodimo preveč kritični, ker kritiziranje je posledica, kritiziranjaa na naš račun.Sočustvujem z Vesno, vendar, to je bila igra, žal s preveč spletkami.Marsikdo je bil upravičen do kmetije, samo MATEJ NE...vsem vam lepo leto, brez duševnih bolečin.

 29. joj joj pravi:
  1.1.12 ob 12.27

  Vsem vse naj-naj v tem letu vam zeli joj-joj.

 30. ac dc mami pravi:
  1.1.12 ob 12.54

  S komentarjem ki ga je napisala Maja se popolnoma strinjam pustite Vesno že enkrat na miru

 31. Anonimni pravi:
  1.1.12 ob 14.21

  Razumem, da "teme" oz. bolj trači o tekovalcih s kmetije prinesejo veliko ogledov in s tem tudi veliko komentarjev, mi je pa že malo mimo, da ta portal zadnje čase spominja na paralelno uradno stran kmetije. Seveda s to razliko, da so tukaj samo teme "rekla kazala" in temu primerni komentarji. Če človek prebere neko neumnost, je velika verjetnost, da bo kaj neumnega tudi odgovoril.Sploh se pa pod vsako novo objavo tudi komentraji samo ponavljajo.

 32. Vasja pravi:
  1.1.12 ob 16.54

  Zanimivi ste komentatorji in zanimivo je brati vaša razmišljanja.Še enkrat vsem en lep pozdrav.

 33. MARIJA pravi:
  1.1.12 ob 19.43

  VSEM KVAKICAM IN KVAKECOM ŽELIM V NOVEM LETU VELIKO ZDRAVJA, SREČE INMIRU.VESNI PA ČIMPREJŠNO OKREVANJE IN VSE DOBRO.

 34. anonimna pravi:
  1.1.12 ob 21.26

  Zdaj pa se jaz res sprasujem-a bo potem Esada tudi podala tozbo,zoper nekateri tukaj gor-kajti je bila delezna izredno zaljivih besed!Nekateri so celo sli malo predalec!Pa mi ni Esada vsec,pa tudi proti njej nimam nic!Glede na tele zakone kot jih je opisal gospod-Marko Kranjcan-ima vso pravico na to!

 35. Peter - samo zato, da nisem Anonimni :) pravi:
  1.1.12 ob 23.06

  Najprej se zahteva umik spornih zapisov z neta, potem se zahteva prepoved pisanja o nekom - pač javnim osebam mora bit jasno, da se o njih ne more vedno pisat samo lepo in če se prepove pisanje, se prepove vse, tudi lepo. Ovadbo lahko vsak poda zoper kogar hoče, ne pomeni pa to, da se bo kar sam od sebe zgodil nek sodni proces, kaj šele da nekdo tožbo dobi.. V Sloveniji je bilo podanih že veliko ovadb zoper resne kriminalce, z imenom in priimkom in zelo dokazljivimi kaznivimi dejanji, pa se ni zgodilo NIČ.
  Konkretno na tem portalu je gospod Brodar, predpostavljam da gre za javno osebo, kis e ukvarja z glasbo, ali njegov soimenjak, govoril o tem,d a bo podal ovadbo zoper osebo Anonimni. Neprimernih zapisov na tem spletnem mestu je bilo malo morje, z različnimi »anonimnimi« imeni. Ime Anonimni pa se izpiše vedno, ko nekdo v okvirček »Vaše ime« ne vnese nobenega imena. Anonimnih je torej precej več kot 1 sam človek. Seveda je vsak od njih izsledljiv z i.p. številko, a tudi to ni samo po sebi umevno.
  Bi pa lahko lastniki tega portala tudi zaradi same narave njihovih objav – gre za povzemanje rumenih vsebin iz različnih medijev, katerih verodostojnost je pogosto zelo vprašljiva- v izogib različnim nevšečnostim uvedel registracijo komentatorjev.
  Po kakšni logiki in s kakšnimi dogovori kvak.napovednik.com povzema trače iz slovenskih medijev ne vem, dejstvo pa je, da konkreten spletni naslov ne najdemo v registru slovenskih medijev. Tam je navedem samo www.napovednik.com. Tudi zaradi tega je večja verjetnost, da bi se ob določenih pravnih zapletih zgodil umik spornih vsebin z določene spletne strani ali celo zahteva po njeni ukinitvi kot pa da bi 100 anonimnih oseb na sodišču doletela pravnomočna obsodba.
  Se mi pa zdi malo egocentrično na neki spletni strani, kjer za nobeno ime ne vem kar tako kdo je v resnici za njim, niti če je to Mate Brodar, viteško grozit anonimnim osebam z ovadbami. Sploh ob dejstvu, da lastnik spletne strani ne naredi dobesedno nič, da bi umaknil nekatere najbolj sporne komentarje. Se vam ne zdi, da bi bilo mogoče smiselno najprej to zahtevat?
  To, da se medij distancira od zapisov obiskovalcev, je zelo neodgovorno. Najprej objaviš provokativno (ne)resnico, potem te pa ne briga, kako se bodo ljudje na to odzvali? Isto je naredil Pop TV v sami kmetiji in s tem spodbudil milijone sovražnih komentarjev z vseh strani. Pa bi lahko že na začetku sprejel bolj odgovorno stališče in recimo Esadinih spornih izjav, ki so bile v nekaterih primerih vzete tudi iz konteksta, preprosto ne objavil.
  Na koncu vedno naj… javnost. Ki mora požret ves drek, ki ji ga mediji servirajo, potem pa naj se ob tem še obnaša fino, kot da je v dragi restavraciji in piše komentarje v skladu z bontonom, vsemi zakoni, Ustavo RS, Svetim pismom, Koranom,...? Mislim, da tukaj s prstom kažemo na napačnega »Anonimnega«.

 36. eci-peci pravi:
  2.1.12 ob 08.34

  Kako lahko Mate Brodar,kot tretja oseba,preganja drugo osebo-komentatorja,ki je razžalila prvo osebo-Vesno???????????

 37. Peter pravi:
  2.1.12 ob 12.37

  Ovadbo na policijo oz. tožilstvo lahko poda kdorkoli, ki meni,da mu je znano, da je prišlo do kaznivega dejanja. Ali pride potem dejansko do kazenskega pregona, je pa drugo vprašanje. Ampaka glede na to v kakšni zelo pravni državi živimo, verjamem, da bi naši pravosodni organi uspeli prej strpat v zapor neko x anonimno osebo z interneta, četudi ne pravo, kot pa kriminalce zoper katerih se kopičijo ovadbe, pa se jim ne zgodi NIČ.

 38. nina pravi:
  2.1.12 ob 17.44

  Meni se pa zelo butasto zdi,da se tukaj gor pisejo nevem kako bi to crkovala-nekasni zakoni!To je portal za komentarje,in mi smo mislim polnoletni-in vsaki od nas mora vedet kaj lahko pise kaj pa ne!Z glavo je treba razmisljat!Kaj pa bi potem Esada povedala na to,kaj vse se je pisalo na njen racun!Nihce ni brez napak!Zal pa je to da nekareri vidimo napake drugih,samo svojih ne!Optuzujemo druge z zelo zaljivimi besedami!Tukaj gor pa to ni prepovedano koliko vidim!Malo bi se morali doloceni zamisliti nad sabo!Treba je biti spostljiv do drugih,kakor tudi sam do sebe!svoje mnjenje pa vsako od nas ima pravico povedati-ampak malce je treba razmislit kako!To je moje mnenje-pa ce se strinjate ali pa ne!

 39. media watch pravi:
  2.1.12 ob 18.10

  spletni časopis Kvak zna, če hoče, umaknit "sporne" komentarje. Vsaj moje. Torej, naj umaknejo vse sporne, ali pa naj tisti, ki so občutljivi, tožijo ta spletni "časopis"!

 40. nana pravi:
  2.1.12 ob 20.30

  Vesna je krasna punca, nič nimam proti njej,toda že takrat ko se je prijavila na šov, bi se morala zavedati posledic, lepo vas prosim, Vesna ne potrebuje denarja, Vesna potrebuje zdravje.

 41. Rosskaaaaa pravi:
  3.1.12 ob 14.35

  Vse je res,pa lepo Novo leto želim vsem ljudem.

 42. bebci pravi:
  3.1.12 ob 16.54

  kdorkol zbira denar...bebec.

 43. nn pravi:
  4.1.12 ob 08.43

  bebec je bebec

 44. nina pravi:
  5.1.12 ob 17.02

  Hvala za lepe zelje liza!Zakaj bi jo pustli primiru?Saj je sama tako hotela-nase komentarje,drugace pa nebi bila na tem forumu!Saj se je sama izpostavla javnosti-pac pa vsak pove svoje mnenje....

 45. milena pravi:
  15.1.12 ob 14.00

  tudi jaz sem imela rada vesno,ampak denarja ne dam,ker ga ima dovolj,dam pa vsak mesec nekaj za živali v zavetišćih,ker se prepogosto pozabi nanje..žal..