Kvak.com

Jure Košir o Tini Maze: "Jokanje mi gre na živce"

sreda, 8. februar 2012
Tina Maze, Jure Košir, Andrea Massi, SZS, Tomaž Lovše
Potem, ko je Andrea Massi znova napovedal, da bo Tina Maze po sporu s SZS in njenim predsednikom Tomažom Lovšetom znova stopila na povsem samostojno pot, se je oglasil tudi Jure Košir. Nekdanji smučarski as pravi: "Svetoval bi – malo pameti v roke. Takšne dramatične izjave, sploh ob rezultatih, ki niso najboljši – sploh za tiste, ki smo se kdaj ukvarjali s športom , so malo za lase privlečene. Tudi javnost ima tega počasi dovolj, Neprimerna komunikacija je bila, napaka s strani Tomaža Lovšeta je nedvomna, ampak veliko napak je bilo storjenih tudi z njihove strani. Teza o fasciklu pritožb drži, to se je dogajalo že lani, a je bilo pometeno pod preprogo. Malo sem že navajen dram, ki potekajo okrog njih (ekipe Tine Maze, op. a.) in mi gredo tudi malo na živce. V dveh letih so dobili skoraj pol milijona, če odštejemo bonuse, ki jih je obljubil predsednik. Na nobeno stran se ne postavljam, ampak na stvar moramo pogledati z obeh plati. Jokanje mi gre na živce. Šport je bil že prej in bo tudi potem. Je super smučarka, ampak, kar je preveč, je preveč. Malo patetično je izpadlo vse skupaj." (vir: zurnal24.si)
Komentarji:
 1. jst pravi:
  8.2.12 ob 11.44

  ja kaj si pa ti naredil v smučanju, par zmagic sedaj pa misliš da se lahko celo življenje zraven vlečeš...
  Preveč je ljudi v smučarski zvezi ki se zraven vlečejo in nič naredijo....
  Bimbo

 2. navijač pravi:
  8.2.12 ob 12.27

  Tina Maze ima vso pravico tudi do joka, glede na to, kar je dosegla v smučariji; nasproti vsem ostalim alpskim smučarjem!

 3. Ski pravi:
  8.2.12 ob 12.31

  Jure ima prav. Sej ni važno koliko zmag ima on v smučanju. Ekipa Mazejeve pretirava. Vedno jih nekaj moti. Še preveč denarja dobijo, zato pa se tako obnašajo. Nekoč športniki niso toliko dobili pa so imeli lepši odnos in obnašanje do vseh.

 4. alen pravi:
  8.2.12 ob 12.53

  Navsadnje pa gre lahko tudi delat Tina,če ji kaj ne paše-tako je odvisna od vseh nas,ki delamo,garamo petek ali svetek-lahko bi rekla ona nam hvala-ne pa njej mi-če je 100x prva ali zadnja bo v Slo stanje isto - zakaj Svetova ni imela takih bonitet-manj razkošja si naj privošči.

 5. Jaka pravi:
  8.2.12 ob 13.01

  Jure Košir naj bo raje tiho, naj pove koliko denarja je on dobil od zveze in
  sponzorjev in še danes ga plačujemo davkaplačevalci, pa v dosežkih Tini
  niti do gležnjev ne seže. Nikoli ni bil vsestranski smučar in zmagovalec
  v skoraj vseh disciplinah kot Tina. Lovše pa se samo baha in maha z denarjem,
  da sebe reklamira, ko pa je potrebno izplačilo, pa začne s polemiko. Na bruhanje mi gre

 6. JAKEC IN JAKEC pravi:
  8.2.12 ob 13.37

  saj tudi Tina dobi veliko denarja od sponzorjev,pa ni tiho,ni sem nam treba prilagaja Mesiju,naj gre z svojimi zdrahami v italijo ali kod kod je prišel,njegova ošabost presega meje slovenskega okusa,ne smemu se mu podrejat,ne bo eden tak krega fant vodil slovensko smučanje in konec,naj gresta svojo pot,saj ne smučata samo za nas pač pa za svoj žep in nimata nikoli dovolj.Tudi nimamo več veselja navijati za njo,naj kar Čerjani navijajo.

 7. Ivona pravi:
  8.2.12 ob 14.28

  Tudi jaz se strinjam z Juretom,kajti toliko ošabnosti iz strani Mesija neverjetno in za sabo potegne tudi Tino.Res je ona živi od svojega dela ampak tudi drugi delamo in se borimo,da dobimo tisto malo kar nam pripada.Če ne bo ona bo smučal nekdo drug.Tako je v vsem poslu...

 8. grozni pravi:
  8.2.12 ob 16.23

  se še kdo spomni koširjevega "glasbenega"skorpucala,včasih smučam hit včasih pa počas?vklopiš klaviaturo pol pa zraven bereš berilo že kakšnega apostola(da ne bo pomote ne žalim cerkvenih simbolov).in tak bo sedaj pametoval.se bodo že zmenil,saj so dovolj stari.

 9. GAP pravi:
  8.2.12 ob 16.27

  ljudje, raje glejte nase, na svoje otroke in tiste, ki vam v življenju res nekaj pomenijo ... Tina in Massi se bosta že znašla ... z vami ali brez vas :)

 10. xy pravi:
  8.2.12 ob 16.27

  Po moje pa Kosir se vedno vlece solde iz smucarske zveze in je tudi tokrat bil placan, da je dal v javnost taksno "nepristransko" izjavo.

  S taksnim obnasanjem pa boste dosegli le to, da bo Tina ali popolnoma prenehala smucat (denarja ma itak dovolj) ali pa se odlocila smucat za drugo drzavo (kar bi jaz na njenem mestu tudi naredil - mi bomo se vedno za njo navijali, pa tudi ce zmuca za Uzbekistan!!!)

  In to, da Kosir vrze ven izjavo, da Tina nima nikakrsnih rezultatov ... buahhhhaaahahaha!!!! To je pa lubosumje!!!! Sam je v celi karieri stal na stopnickah manjkrat kot pa ona v polovici sezone!!!!

 11. Anonimni pravi:
  8.2.12 ob 20.27

  Če Tina gre, naj kar gre. Bo več denarja za ostale smučarje, ki tudi dosegajo dobre rezultate Z več denarja bodo še boljše, ker jim bodo omogočeni boljši pogoji za treninge. Rezultati Tine pa: kadar ji ne gre je vedno bolna ali pa prizadeta, če ji uspe, je vse ok.

 12. Skydriver pravi:
  8.2.12 ob 20.30

  Jure Košir ima čisto prav, tale šport spremljam od rane mladosti, kot vsak Slovenc, vendar pa moram reči, da Tina smuča zase, ona ne predstavlja naše države, ona tekmuje na svoje, za svojo listnico in je to njena stvar, ko pa ji padajo milijončki v žep, je pa tiho, lisica. Vse naše babe, razen Mateje svet in Petre Majdič so ene velike jamračice in izkoriščevalke. Mi imamo tudi druge vrhunske športnike: Peter Mankoč, Aljaž Pegan, Mitja Petkovšek, Jakov Fak itd, poleg Jureta Koširja, ki so bili in so v vsej svoji karieri zelo spoštljivi, skromni in fejst fantje. Pa tudi niso prejemali bogve kaksnih denarjev. Tina naj se nauči kulture in odnosov. Le-tega pa se lahko nauči od naših fejstnih športnikov. Amen.

 13. Anonimni pravi:
  8.2.12 ob 23.18

  Jure Košir je toliko denarja zmolzel, da zdaj misli, da se lahko dela pametnega kaj je prav! Tina je v tem času dosegla večje uspehe kot on in da ga ni sram tako govoriti! Naj raje sam položi račune kako je prišel do denarja,,, muca jezik papala, seveda nič kriv! Raje v svoj žep...

 14. Anonimni pravi:
  9.2.12 ob 07.22

  serator k vleče dnar še sedaj

 15. Anonimni pravi:
  9.2.12 ob 07.24

  smučarska zveza ne more prežvet brez tine. Glavni sponzorji hočjo njo met. Naj gre drugam te pa nej crknejo

 16. JINX pravi:
  9.2.12 ob 09.55

  SKYDRIVER, moj poklon. Vsi,ki TM ne poznate "od blizu", ne veste, da za vsem tem sranjem stoji g. Massi, ki nam ljubkovalno pravi "slovenčki" in, ja, z malo začetnico. Nikogar ne zagovarjam, tudi Zveza ima masla na glavi, in Mazetovi se klanjam za vse uspehe, ampak nekje je pač potrebno potegniti črto. Pa nima tukaj Košir zdaj nobene veze, koliko je denarja potegnil ali ga "vleče"... Zdaj se pa dogajajo razna izsiljevaja in temu ni konca, kar je IMHO, precej žalostno. In na celo SLO meče temno senco.

 17. grozni pravi:
  9.2.12 ob 10.42

  makaronar naj si raje tisto mastno betico opere,za onega dobrorejenega pujsa pa naslednje;pusti tino pri miru in raje obišči kakšen fitness ali pa se vsaj v ogledalo poglej pa se zamisli,ali je res potrebno da se tehtaš samo v MERKURJU?

 18. Ski pravi:
  9.2.12 ob 11.02

  SKYDRIVER podpišem se pod tvoj komentar. :) Tina smuča zase in ne za državo. Jaz od njene zmage nimam nič. Pa tudi brezposelni državljani nimajo nič od njenega smučanja. Vse pobaše v svoj žep in nato še jamra.

 19. bilbi pravi:
  9.2.12 ob 17.39

  se strinjam z juretom.te tine in masija imam že dovolj. naj se pobereta ,da bo mir.delata se uboga in kar naprej jamrata in izsiljujeta. sram vaju bodi.

 20. heh pravi:
  10.2.12 ob 00.37

  This just in...smučarji v zvezi smučajo ZA DENAR.Kdor trdi drugace LAŽE.To je njihova služba.Če vam nekdo obljubi v službi nagrado, povišnico ali bonus in potem tega ne plača se boste tudi vi pritožili in začeli razmišljati o drugi službi.
  Vsota je nepomemnba.Če se nekaj obljubi in tega ne izpolni je to pač NATEG.

 21. bill pravi:
  11.2.12 ob 18.54

  Dej reper kaj si pa ti v smučanju dosegel v primeru z Tino!? Koliko je dobila ona koliko pa ostali to lepo primerjaj z rezultati pa se javi

 22. Felix pravi:
  11.2.12 ob 21.23

  Haha, Tina je Koširja že zdavnaj Prešišala in to v časih, ko je v smučanju neprimerljivo večja konkurenca kot takrat, ko je smučal Jure. Dobro, imel je smolo s Tombo, ampak Tomba je tudi hitro odnehal. Že tako pavšalno gledano, je imel Jure samo 1 medaljo na OI, Tina 2.Plus Tinine 3 medalje na svetovnih prvenstvih, od tega 1 zata. V svetovnem pokalu je imel Košir 3 zmage, Tina 11. Košir je v svetovnem pokalu stal 20x na stopničkah, Tina 32x. Jaz na njegovem mestu raje ne bi preveč pametoval.

 23. sintesi pravi:
  27.10.12 ob 09.14

  tina je čist u redu punca...se pa vedno najde kakšen šlep ob uspešnih (tina je pa še lepa) športnikih, ki potem zaradi svojih interesov medejo športnike.. znebi se tega prepotentneža in, v to sem prepričan, čez 10 let ti ne bo žal

 24. smučar pravi:
  31.10.12 ob 19.09

  Tale Maze je prava kmetica od kmetice.Mislim,da nima končane niti šole za duševno zaostale saj ti z njenimi antipatičnimi izjavami in reklamami gre kar na bruhanje in da ne govorimo glede spakovanja katero bi naj bilo neko petje.Že tako ali tako je v totalni temi potem se še pa spravlja kokodakat in mukat k mikrofonu.