Kvak.com

Daša Podržaj Hrvatič: "Rojevati v Avstriji je bil luksuz"

ponedeljek, 20. februar 2012
Daša Podržaj Hrvatič, Rajko Hrvatič, Kris Hrvatič
Daša Podržaj Hrvatič je v nedeljo 12. februarja s carskim rezom rodila sina, ki sta mu z možem Rajkom Hrvatičen dala ime Kris Hrvatič. Tega že na začetku zasuvata z razkošnimi darili, kot so copatki s kristali Swarovski, sicer pa je bilo že samo rojstvo čisti luksuz, pripoveduje Daša, ki se je odločila za porodnišnico v avstrijskem Feldbachu: "Z mano so ravnali kot s posebno gostjo in vsi so bili nadvse prijazni. Pred prihodom sem si že lahko izbrala vrsto prehrane, saj se glede tega popolnoma prilagodijo željam pacientk. Po porodu so me samo vprašali, ali se želim spočiti in ali naj dojenčka odnesejo za toliko časa, da si bom lahko odpočila od poroda. Če bi bilo potrebno, bi sestre tam skrbele zanj tudi vse tri dni mojega bivanja. Poskrbele so, da mi je bilo maksimalno udobno. V glavnem, lahko rečem, da je bil rojevati tam pravi luksuz." (vir: Story)
Komentarji:
 1. Anonimni pravi:
  19.2.12 ob 23.50

  To vprašaj tudi pri nas, če dojenčka odnesejo, da si mama spočije po porodu. Pa tudi če ga hoče imet ponoči ob sebi ali v sobi kjer spijo novorojenčki. Nič posebnega. Za to ne rabiš bit milijonar. Mi je pa smešno, da mlada mamica meri stopnjo luksuza prav po tem kriteriju koliko NE bo s svojim otrokom prve tri dni. Da nestrpno pričakuješ porod, se veseliš otroka, potem ko končno pride na svet pa ga daš prve tri dni v oskrbo drugih, je neumno. Vsaj podojit ga je treba. :) Se je pa smiselno vprašat zakaj se sestre tako obnašajo do posebnih gostov. Očitno samo takšne koklje, ki jim je otrok breme, hodijo tja rojevat. Prve tri dni ga dajo sestram, ostale dneve in leta varuškam, babicam... in nadaljujejo s svojim razuzdanim življenjem.

 2. OMFG pravi:
  20.2.12 ob 00.29

  Kake glupe izjave daje ta sirota!!! Revica... sej sama sebi laže... upam, da bo zase zadržala vsaj kok mleka ima in če je najbolj luksuzne kvalitete;);) ...uboga v glavo, krivi pa so njeni starši, da so ji dovolili kaj takega.. in revež otrok... joj,joj,joj... bodo še solzice tekle...

 3. JINX pravi:
  20.2.12 ob 06.43

  HAHA... Odpočila od poroda? Kakšnega, če je imela CR?!

 4. manca pravi:
  20.2.12 ob 06.59

  Razvajena do konca,rodila sem tri otroke in še na misel mi ni prišlo, da bi šla rodit v tujino.misli ,da je v tujini kaj vredna, nič samo njen denar.

 5. nn pravi:
  20.2.12 ob 07.30

  kar na bruhanje mi gre,ko berem take izjave,res je deklica sama sebe polna,prazne glave,pa saj ni edina ki je rodila.rada bi videla nadaljevanje,kako se bo vse odvijalo.

 6. stane pravi:
  20.2.12 ob 09.23

  Avstrijci do sedaj še niso videli tako velike rodilne naprave

 7. grozni pravi:
  20.2.12 ob 10.16

  pa je prišel PTT.jev delavec kaj pogledat sina?

 8. ona pravi:
  20.2.12 ob 10.49

  pa kaj ma ona za govorit o porodu saj je imela carski rez tak da naj bo tiho kr nima pojma pa sigurno ne bo dojila otroka kr se ji ne bo lublo "joške" ven dat v glavnem ne maram prepotentnik ljudi

 9. ula pravi:
  20.2.12 ob 12.31

  vsi tule pljuvate Dašo kakšna je..glih ste dokazali da sami niste nič boljši..škodoželjni narod do konca..same grde stvari ,besede..pa sploh poznate jo ne...sami sebe poglejte kakšne osebe ste glede na komentarje!!!

 10. sej res pravi:
  20.2.12 ob 13.09

  Fak bejba je stara 19 let, iz tega prispevka ste pa vi dognali naslednje:
  da bo otrok imel varuško
  da ga ne bo dojila, da ji ne bi joški se povesli
  itd itd.

  Zdej se pa vprašite, kdo je tle prfuknen. Ona, ki je dala izjavo? Al vi, ko ste si IZMISLILI LAŽI in jih zdaj še širite naprej kot neko dejstvo.

  BOLNI STE

 11. ixs pravi:
  20.2.12 ob 13.30

  lepo je biti bogat in si privoščit takšno bolnišnico,vsem trem iskrene čestitke.

 12. ličo pravi:
  20.2.12 ob 13.36

  seveda je edina na svetu,ki je kdajkoli rodila otroka,bljak
  seveda je ena in edina,ki bo sina razvajala,ko bo večji ,jima bo pa sral po glavi,bljak
  seveda je edina,ki ima posebno protekcijo zato,ker je bogata
  kaj pa manjka našim porodnišnicam,lepo va sprosim

 13. svetilnik3 pravi:
  20.2.12 ob 15.23

  mi nismo nič škodoželjni smo samo realni, ko bo ona padla na realna tla takrat pa Bog pomagaj pravijo

 14. xy pravi:
  20.2.12 ob 15.46

  Kaj manjka nasim porodnisnica?
  Bo spisek krajsi, ce vprasamo CESA NE MANJKA!!!!

  Babice, ki so neprijazne, pred, med in po porodu!!!
  Da te obravnavajo kot eno budalo, ki ce je znala dat noge narazen, kaj se ima zdaj neki za dret tukaj (v bistvu v Izolski bolnici najveckrat slisan stavek: "Ce ti je bilo lepo, ko si ga dala not, pa uzivaj se ko ga dajes ven!").

  V bistvu, po pravici povedano, da bi imela financne zmoznosti, bi tudi sla rodit, mogoce ne v tujino, bi pa sla v samoplacnisko porodnisnico, kjer te res obravnavajo kot cloveka ... ne pa da so prvi trije dnevi po rojstvu tvojega otroka, tvoji najgrsi dnevi v zivljenju, ker te sestre/babice zalijo, maltretirajo in na tebi sproscajo svoj stres!!!

 15. nn pravi:
  20.2.12 ob 15.47

  noben ni nevoščljiv,sama si je kriva,kaj se daje s takimi neumnimi izjavami v medije,koga to briga,če je ona bogata in afne gunca in se hvali po medijih.zame je moj otrok tud najlepši in najboljši in ga imam najraje na svetu,kateri mami pa ni njen otrok najljupši,pa ga ne izpostavljamo.kaj se hvali z bogatimi darili,več je vredna ljubezen in pravilna vzgoja,kot vse bogastvo tega sveta.

 16. natičamičiči pravi:
  20.2.12 ob 15.55

  čim več plodnih let ji želimo

 17. ray44 pravi:
  20.2.12 ob 16.32

  se strinjam z xy...če bi imela priložnost, bi tudi sama rodila v tujini...zdravstvene ustanove v sloveniji so pač odraz stanja v državi. predvsem porodnišnice se lahko pohvalijo z izredno "prijaznim" osebjem in "super" hrano.

 18. Jezus pravi:
  20.2.12 ob 16.57

  malomescanka...kaj ces

 19. vengus pravi:
  20.2.12 ob 17.27

  že po teh izjavah vidiš kakšen je njen inteligenčni kvocient.

 20. Anonimni pravi:
  20.2.12 ob 18.03

  Okoli tega Feldbacha je že dolgo cela fama in tiste, ki tam rodijo se prav trudijo hvalit na vse pretege to kliniko. Tudi z neumnimi izjavami. Slovenski ginekolog, ki tam dela in ima ordinacijo tudi v mb, je iz tega pred leti naredil dober biznis za to malo kliniko. Tako dober, da ZZZS ni hotela več krit teh "naključnih" porodov Slovenk v Avstriji in so zdaj menda plačniški. Če se kateri zgodi, da mora res naključno rodit v tujini, pa da nima Hrvatićevega budgeta, jo čaka zoprn postopek dokazovanja nujnosti poroda. Vse samo zato, ker so ene fine dame to v preteklosti zlorabljale. Ne bom rekel, da je naše zdravstvo idealno, ni pa v vseh slovenskih porodnišnicah tako grozno kot se poskuša prikazat. Saj če bi v Sloveniji rojevala tujka, s katero bi naša bolnica krepko zaslužila, bi ji tudi vse k ritki prinesli. Zato imajo naše paciente radi tudi v ZDA, če zvlečejo dnar od ZZZS. Zastonj pa v tujini za nikogar nič ne naredijo. Rajši pustijo človeka celo umret, če nima urejenega zavarovanja. V isti bolnici pa lahko tujca oskrbijo tudi s posebnimi hotelskimi uslugami. Zato mi takšno hvalisanje tujih uslug ni všeč. Gre samo za dnar, ki kupi tudi prijaznost.

 21. sonjci pravi:
  20.2.12 ob 18.08

  Jaz bom pa takole komentirala!Vsako ve za sebe-in vsi smo dovolj stari da lahko pocnemo to kar nam najbolj ustreza!Se strinjam da imamo izredno dobre porodnisnice,in pa zelo kvalitetne zdravnike-in pa prijazno osebje!Nekdo ki pa je denarno premozen,pa ce mu tujina bolj ustreza,pa me cisto nic ne moti,se najmanj pa preseneca!Naj gre....

 22. sonjci pravi:
  20.2.12 ob 18.13

  Pa se tole bi dodala....saj smo navadni drzavljani stevilke vseposod-ali nas sploh se kdo resno posteva?Se na volitvah nas glas nic ne da-tako da nic cudnega ni da se nekateri odlocajo za tujino!!!

 23. Ena pravi:
  20.2.12 ob 19.50

  Ne sekirajte se. Verjemite, da imajo nasi otroci veliko lepse otrostvo, kot ga imajo ti bogatasi. Nasi znajo ceniti stvari in ljudi okoli sebe, medtem ko je za premozne vse samoumevno, so razvajeni in posledicno tezavni. Zato pustimo taksne ljudi, naj zivijo svoje zivljenje, ki temelji samo na denarju, dalec od ljubezni in medsebojnega spostovanja.

 24. tinca pravi:
  20.2.12 ob 20.18

  Ja denar je sveta vladar in če si bogat boš deležen pozornosti v vsaki porodnišnici ali bolnišnici, če si pa brez bodo pa nad tamo zlili vso jezo, ki si je nad tistimi z globokim žepom niso upali.
  Poleg tega, če že vsi hvalite kako lepo je v Avstriji, tam po porodu ko gre ženska z otrokom domov ostane prepuščena sama sebi, medtem ko pri nas imamo babice, ki lepo pridejo domov in pomagajo mladim mamicam.

 25. helena pravi:
  20.2.12 ob 20.49

  Le zakaj bi bili nevoščljivi razvajeni punčari in atu Rajku - niti v sanjah ne bi zamenjala svojega preprostega,mirnega življenja za njeno.Revica ima najbrž tudi služkinjo -saj ne zmore nič - najbrž še kuhati ne zna - njen ubogi Kris seveda prav ve - koliko so vredni copatki - najbrž se ne bo smel družiti z navadnimi vrstniki - njena izjava,da ima najlepšega otroka je za.....meni je bil moj sin - rojen v Kranju tudi najlepši....pa to nisem obelodanila - v porodnišnici mi ni manjkalo prav ničesar - že zdaj piše kje bo študiral njen Kris - sicer pa,ko bo na realnih tleh bo drugače - naj uživata-saj bi ju bilo konec,če bi živela od žuljev in preprosti - vse najlepše obema

 26. Anonimni pravi:
  20.2.12 ob 22.34

  A bejžte no, če je človek bogat in si pač privošči stvari, pa kar preserava? Super, da se je odločila iti rodit v tujino, jaz bi se tudi. Carski rez JE porod, če se ni 12 ur napenjala ko zmešana pa blodila od bolečin, še ne pomeni, da ni rodila. Tudi carski rez je težek porod. Sploh pa ne veste, zakaj se je zanj odločila. Če ne bo dojila, čeprav to nikjer ne piše, je to popolnoma njena odločitev , iz kakršnih koli razlogov že - telo je končno le njeno. Pridite že enkrat iz srednjega veka, Slovenčki!

 27. oo8 pravi:
  20.2.12 ob 22.41

  Ta Daša kljub temu, da je poročena z bogatim gospodom deluje zelo "poceni goska". Če je oseba "poceni", ji ne pomaga denar. Lahko da na sebe najbolj drage obleke in deluje "poceni" kot njena mama ... starejša ženska, ki misli, da je mlada, na eni sliki z Dašo ima kratko krilo in grozne kratke noge. Tako, da je moje mnenje tako, za poroko z bogatim gospodom jo je sigurno "rinila" njena mati.

 28. Felix pravi:
  21.2.12 ob 03.29

  Nisem ravno hlapec, je pa moja žena rodila v Sloveniji, v Postojni in to je bila za oba lepa izkušnja. Če se kdo odloči za porod v tujini tudi prav. Mene to pri Hrvatiču ni presenetilo. Če bi se o meni in moji komaj polnoletni ženi toliko pisalo kot o njima, pa vladalo takšno zanimanje za vsak najmnajši trač, bi tudi jaz ženo peljal rodit drugam, magar na luno. Ne razumem pa kaj iz tega delata sama cele romane, če hočeta imet mir. Niti se mi ne zdi v redu delat takšno "reklamo" za porode v tujini, da bo zdaj vsaka, ki bo morala rodit v Sloveniji, mislila da je najbolj boga na svetu, ker to ni res. Copate pa jaz raumem kot neke vrste spominek. eni otroci dobijo recimo zlat obesek, drugi copate, kaj je to takšnega.Itak so pa danes skoraj vsi razvajeni.

 29. Anonimni pravi:
  21.2.12 ob 06.27

  samo homoseksualna oseba daje lahko tko kičasta in neporaba darila

 30. grozni pravi:
  21.2.12 ob 09.37

  obala.net,po slišanem sodeč bi te rajko z veseljem vzel za sineka.on ma baje rad take.tud za copatke ti bo našu cvenk.roza barve.kako pa ti veš koliko smo mi ustvarili v življenju?kar smo,smo pošteno in nam ni treba skrbet da bi nam avto razneslo .takole poniževat kvakice in kvakarje je odraz nezrele,psihično motene osebe.za hlapca bi te pa hrvo verjetn tud vzel.saj veš,eni strici majo radi kužke,drugi hlapce.banda!!!!!

 31. nada pravi:
  21.2.12 ob 11.00

  Naše porodnišnice niso dovolj dobre zanjo.Naj hodi tja in če ji je tako zelo všeč, naj rodi vsako leto.Enostavno denarja je preveč, ni povedala, da je bilo to potrebno plačati, zgolj
  ubogo preseravanje. Sicer pa želim malemu predvsem zdravja in normalnega življenja

 32. mama pravi:
  21.2.12 ob 11.04

  Ni se imela kaj spočit, ker ona ni rodila, imela je navadno operacijo, nikoli ne bo vedla kaj je porod

 33. GAP pravi:
  21.2.12 ob 11.18

  žalostno je, da se ljudje bolj ukvarjamo s takšnimi plehkimi prispevki (ženska rodila v Avstriji) kot pa s temami, ki imajo dejansko vpliv na naše življenje ... če bi ignorirali članek (oz. karkoli že tole skropucalo je) bi tudi mediji izgubili interes za objavljanje budalaštin ...

 34. nekdo pravi:
  21.2.12 ob 12.20

  Mah, šla je na plačljiv carski rez, ker ni hotla rodit po naravni poti. Kot da ne obstaja epiduralna. Sej ni prva znana slovenka, ki si je to privoščila. Bolj mi je smešno, da zgleda, kot da je Rajkova hčerka, njen otrok pa njegov vnuk. Otrok je rodil otroka.

 35. Anonimni pravi:
  21.2.12 ob 13.15

  Drugače je okoli 10% slovencev rojenih v Feldbachu, ker se je tja včasih množično hodilo... in tudi sedaj ni nevem kakšen strošek, nekaj že plačaš, ni pa tako zelo drago, samo sliši se! Je pa Daša res ubrisana v glavo, če zna po porodu povedati samo kakšne copatke je dobila in kako "luksuzno" je rojevala!!!!! Kaj pa prvi trenutek, ko je sinčka zaslišala, objela,... itd! Te ljubezni pa ni!!

 36. smb pravi:
  21.2.12 ob 13.19

  hvaliti se zna samo z denarjem... AMPAK do zdaj ni pokazala še nič takega kar si ne privošči tudi kopica drugih! ne vem no... naj se raje posveti materinstvu in ne razglablja o dragocenostih, ker jih nima toliko...

 37. Tonček pravi:
  21.2.12 ob 13.57

  Upam,da bosta oba,dojenček in mati začela uspešno skupaj odraščati,saj sta si po letih bližja kot ata Rajko in zadovoljna porodnica!

 38. tina pravi:
  21.2.12 ob 17.29

  Ha , z ozirom na to s kolikimi mladoletnimi osebami je Hrvatič že bil do sedaj (Malnarjeva ni imela niti 17. let, ko jo je že natepaval), si je pa nekaj izkušenj zagotovo že nabral!

 39. Felix pravi:
  21.2.12 ob 18.33

  Faca je Severina, ki je rodila kar lepo v Splitu, bila v normalni sobi z drugimi porodnicami, brez posebnega tretmaja, potem pa šla s sinkom k mami. Pa bi un njen srbski magnat lahko brez problema kupil celo porodnišnico. :)

 40. milenca pravi:
  21.2.12 ob 20.36

  nevoščljivost boli

 41. Felix pravi:
  21.2.12 ob 22.36

  Jaz nisem nikomur nevoščljiv, še najmanj tej deklini. Niso mi pa všeč interpretacije v zvezi s porodnišnicami pri nas v tujini, ker je to že stara zadeva glede tega Feldbacha, povezana tudi s problemom zapiranja proodnišnic v Slovneiji. Niti ne mislim, da je to preseravanje. Kvečjemu izjava nekoga, ki je v svojim letom primerno izkusil bolj malo v življenju in ne ve niti kaj v resnici luksuz je, čeprav je po sili razmer postala zelo mlada nevesta razmeroma premožnega starejšega gospoda.

 42. saska pravi:
  22.2.12 ob 09.15

  Da se vam da ukvarjat s tem? Če bi vsak pometal pred svojim pragom, bi imel do smrti zadosti dela!!!Otrok je star en teden, pa že veste kaj bo z njim, sej ne morem verjet.

 43. Anonimni pravi:
  23.2.12 ob 08.09

  naj pa draga daša ne daje informacij v javnost, če jo kaj moti!!!!!! goska neumna!!!!!! hvali se, pa sploh ne ve kaj je luksuz!!!!

 44. Ski pravi:
  23.2.12 ob 08.45

  Carski rez NI porod, kot je že prej napisala "mama". TO JE OPERACIJA in ne more se ona primerjati s katerokoli žensko , ki je rodila. Dobro vemo kako poteka porod in kako carski rez. Pri carskem naredijo rez-ga ne čutiš zaradi anestezije in potegnejo ven otroka, medtem ko je pri porode potrebno več napora in bolečin, ker otrok ne pada kr tako ven. Hvala bogu da obstaja carski rez, če je nujno potreben, za tako afnanje pa bi ga bilo potrebno ukiniti pa če bi ponujali milijone v zameno. Če lahko rodiš-rodi naravno.

 45. nn pravi:
  23.2.12 ob 09.43

  ski,imate popolnoma prav,to ni porod,ampak operacija.

 46. neka pravi:
  23.2.12 ob 09.58

  Roditi dvojčka in se ;matrati; 24 ur to porod.Preseravanje s CR pri 20 pa je bizarno

 47. saska pravi:
  23.2.12 ob 10.20

  Denar je sveta vladar. Kaj pa Severina in ostale, da ne naštevamo?

 48. joj joj pravi:
  23.2.12 ob 15.27

  Kaj še pri vas ženske rojevajo,pa še tudi z operacijo,pri nas pa prinese štorklja.

 49. bastjan pravi:
  23.2.12 ob 18.28

  Ajpj, tale Hrvatiča! Najprej se je Daša na vsa usta hvalisala, zdaj, verjetno tudi zaradi vseh zgoraj zapisanih komentarjev, sta pa začela prodajat čisto drugo plat, da ju je porod presenetil (kera porodnica pa se tik pred porodom potika po tujini???) in je zato rodila v Avstriji. Pa a res mislita, da so ljudje tako kratke pameti, kot sta ona???

 50. malora pravi:
  24.2.12 ob 17.31

  ma sej je punca uboga, poročena s starim dedom, čez par let ga bo itak oskubla ko prasca....kaj pa lahko on pričakuje od kure, kot je ona?
  ma da imaš dedca starejšga od očeta....no, ja
  In kdo zdej pravi, da smo ji fouš?'

 51. Felix pravi:
  24.2.12 ob 20.01

  Pa saj je vseeno. Boljše, da ima Rajko sina, pa čeprav malo pozno, kot da mu plejbojeve zajklje vse poberejo, kar je ustvaril v teh letih. Kakorkoli obračaš, tip se se je vživljenju seveda znašel, ne bi zdaj o vseh njegovih poslih razglabljal, ampak vsaj na začetku, recimo na ladji, se je pa tudi nagaral.

 52. realna pravi:
  26.2.12 ob 10.46

  koliko besed zaradi poroda. Porod je naravna stvar,sicer boleča,a je bolečina po porodu takoj pozabljena,carski rez pa res ni boleč med posegom, je pa toliko bolj boleč ko se zbudiš iz narkoze. in res ne vem katera ženska se raje odloči zanj kot za normalen porod.če nič drugega,brazgotina ostane za vedno.zato nehajte z bedastimi pripombami.

 53. krnekdo pravi:
  4.4.12 ob 14.37

  OMG...dober da jo je najbolj zanimalo to kaj bo tam jedla....pa da si je spočila(od česa že, saj je mela CR)pa da bodo cajtngi pisal o tem...niti besede pa o otroku, o materinski sreči, o občutkih, ki jih mati doživla, ko prvič drži dojenčka v rokah....sram naj jo bo....očitno ji luksuz pomeni več kot občutki...noben dnar tega ne nadomesti..