Kvak.com

Lado Bizovičar - do Zrnecove vloge prišel zaradi prijateljske naveze?

četrtek, 11. oktober 2012
Lado Bizovičar, Jurij Zrnec, Sebastijan Horvat
V soboto, 6. oktobra, so v Drami premierno uprizorili igro Bertolta Brechta Mati, v kateri bi moral nastopiti Jurij Zrnec. Ker pa bo ta po poškodbi noge kar nekaj mesecev moral okrevati, je na njegovo mesto vstopil Lado Bizovičar, ki sicer ni šolan igralec. Režiser Sebastijan Horvat izbiro zagovarja, češ da ni šlo za to, da bi Bizovičarja izbrali, ker sta z Zrnecom dobra prijatelja: "Seveda je bila ta odločitev sprejeta na podlagi primernosti, profesionalnosti in sposobnosti Lada Bizovičarja." (vir: Slovenske novice)
Komentarji:
 1. boogo pravi:
  11.10.12 ob 12.25

  dobra manjava če ne celo boljša

 2. Mici pravi:
  11.10.12 ob 13.39

  Sestrinjam, da je dobra zamenjava. Vendar bi morda lahko to vlogo dobil nekdo iz domače gledališke hiše. Za honorar bi prihranili.

 3. Pia pravi:
  11.10.12 ob 17.20

  Ma ne verjamem, Lado res ni šolan igralec ima pa zato igralskih izkušenj več, kot kakšen od njih, tako da, meni se zdi najboljša možna zamenjava. Pa še tolk se štekata z jurijem, da se mu ni bilo težko prelevit v prijateljevo kožo.

 4. Anonimni pravi:
  11.10.12 ob 23.26

  Če ne bi bil dovolj sposoben, nadarjen in profesionalen, se itak ne bi mogel naučiti besedila v manj kot 2 tednih!

 5. Anonimni pravi:
  12.10.12 ob 01.32

  A niso igralci v Drami top of the top naših akademsko šolanih igralcev? Očitno ne več. Bizovičar v Dramo, Časova pa v Hollywood. Pa kam gre ta svet!

 6. Anonimni pravi:
  12.10.12 ob 09.24

  Niso faksi in možgani samo za to, da vodiš firmo in si bogat. Ne vem zakaj v Sloveniji vis mislijo, da če imajo neko izobrazbo, morajo imet tudi denar. Saj tudi v tujini kakšen obrtnik več zasluži kot kakšen akademik. Eno je denar, drugo je ugled. Samo če se kot akademik ne moreš preživet je pa tudi drek in ne moreš mislit na ugled.

 7. Anonimni pravi:
  12.10.12 ob 09.26

  Drugače pa seveda ima igralski talent marsikdo in nekateri naturščiki so zelo dobri. Ampak če je Bizovičar spsoben igrat v Drami... potem to niti ni njegov problem. Bolj je to problem Drame na kakšen nivo je padla. Ker so določene stvari, za katere pa tudi rabiš izobrazbo. Ne more vsak vse, sprijaznite se.

 8. Anonimni pravi:
  12.10.12 ob 12.52

  Ma pustimo fakulteto ali ne. Večina ljudi ni pametnih postala na fakulteti. In obratno.
  Če pa govorimo o igralcih, pa si jaz v nekih resnih dramskih vlogah težko predstavljam Bizovičarja. Mogoče zgolj v tej konkretni predstavi. Naturščiki so skoraj brez izjeme tipski igralski, ki ne morejo igrat toliko različnih vlog, jim pa določen tip vlog karakterno leži.

 9. rtfm pravi:
  27.10.12 ob 02.48

  lado bizovicar igralec? fak no, kam smo prisli.
  imo je bizovicar res slab igralec, se slabsi pa komik.