Kvak.com

Brane Kastelic: "Petdeset odtenkov sive je živ dolgčas!"

četrtek, 27. december 2012
Petdeset odtenkov sive, Brane Kastelic
Medtem ko se ženske navdušujejo nad knjigo Petdeset odtenkov sive, je Brane Kastelic do samo-mazo literarnega fenomena precej ravnodušen. Strokovnjak za erotiko je namreč mnenja, da znajo igračke sicer zagotovo popestriti spolno življenje žensk, ki pa tega seveda ne bi potrebovale, če bi imele orgazmičen seks: " ... Zdi se mi, da je avtorica zmetala skupaj kup stereotipnih idej, praks in pomagal, da bi sami sebi pomagala iz krize srednjih let. Mislim, da je to tudi sama priznala."  (vir: Nova)
Komentarji:
 1. Anonimni pravi:
  27.12.12 ob 00.45

  čeprav mislim, da je tale brane preveč nadut in ga ne maram, ima tukaj prav, ta kniga je res sam kup stereotipov, edino dobr je promocija knjige zato pa jo ženske kupujejo

 2. Anonimni pravi:
  27.12.12 ob 02.51

  Ta knjiga je vsaj tako dolgočasna kot njegovo erotično fantaziranje in vsaj tako zanič kot njegovi erotični slikarski zmazki.

 3. Anonimni pravi:
  27.12.12 ob 10.51

  Knjiga za razočarane gospodinje!!!

 4. Anonimni pravi:
  27.12.12 ob 13.15

  Brane je šel že zdavnaj v k! Tam na otoku nekaj bluzi in gleda poniče cele dneve, seksa tudi ne več toliko kot v mlajših letih. Odkar se je postaral je ugotovil, da se najlažje pride do svežega mesa tako da glumi slikarja, ki mala akte. Ko je trezen malo tenis igra. Vmes prebere par tabloidov in o prebranem "ekskluzivno" poroča na TV. In dan mu tako mine. zeh, zeh!

 5. Didi pravi:
  27.12.12 ob 17.23

  Možakar je šarmanten, kar piše je berljivo, njegove slike pa so res zmazki, ki žalijo estetski čut. Bilo bi bolje, ko bi slikal za svojo dušo in ne bi teh grozot razkazoval javno. Žal.

 6. Manica pravi:
  28.12.12 ob 15.49

  Meni je Brane zelo dober novinar in komentator, rada čitam njegove kolumne. So zelo berljive. Nisem si pa prišla še čisto na jasno pri njemu glede seksa, ki je vsekakor dobra stvar. No, če ga poslušaš in bereš je to alfa in omega njegovega življenja. Za moškega, ki naj bi imel neko širino, pa bi moralo v življenju poleg erotike in seksa obstajati še kaj. Tukaj me pa Brane kljub svoji šarmantnosti, razočara.

 7. irma pravi:
  28.12.12 ob 18.32

  Jaz mislim, da je Brane bolj čvekač kot pa f...č.

 8. grozni pravi:
  28.12.12 ob 20.15

  gobec in sapa.

 9. heh pravi:
  29.12.12 ob 11.07

  Vseeno ima prav.
  Kdorkoli je prijel to knjigo in mislil, da je ob koncu naredil nekaj za svoj intelekt gre lahko kar lepo nazaj tv gledat.
  Knjigo so raztrgali prakticno vsi "resni" kritiki.

 10. Anonimni pravi:
  29.12.12 ob 16.12

  Kaj je z vami! To knigo berejo milijoni ljudi po svetu. Verjetno ne zato, ker mislijo,da so nekaj naredili za svoj intelekt? To je za intelekt isti bullshit kot DaVincijeva šifra, pa ljudje vseeno berejo. Upam,da vsaj nekateri od njih za intelet berejo še kaj drugega.
  Saj jaz tudi ne berem samo kvak. Bi mi intelekt prekleto trpel, če bi bilo to edino, kar bi prebral. :)))
  Glede Kastelica pa... komentiral je rokan ker je erotični roman, pač "njegovo" področje. Za intelekt pa tudi od Kastelica zmazki niso koristni.

 11. grozni pravi:
  30.12.12 ob 09.56

  ja,ja.mnogo je takih starih prdcev,ki mislijo,da se bodo ženske kar lepile na njih.pa je pol razočaranje veliko.izjema so le stari bogatuni,ki so že pozabili za kaj ga imajo,mlade frače pa vedo da imajo debelo denarnico.poroka-malo igrane zaljubljenosti-upanje da "dedeka" kmalu pobere-lepo življenje mlade vdove.

 12. grozni pravi:
  30.12.12 ob 12.18

  odloči se kaj boš odtenek.menjavaš psevdonime kot po tekočem traku.sicer pa ne razumem tvojih komentarjev.kaj si hotel povedat?

 13. opa pravi:
  30.12.12 ob 17.22

  No, ko bo Brane napisal bestseller, ki ga bodo popljuvali glavni kritiki, pol nej pa komentira....
  patentira pa naj vse od misionarskega položaja naprej, ker je verjetno vse to prvi odkeil (brez fustracij -čist naravno).

 14. grozni pravi:
  30.12.12 ob 18.27

  enkrat si odtenek drugič odtanek.in tu ti dam prav.res dobro razumem nekulturo.ampak pustimo to.najlepše pozdravljam zaenkrat še v tem letu spoštovane komentatorke;mucomaco,saško,miciko,sonjči.želim Vam vse najlepše,lepo praznovanje jutri,da vam novo leto prinese obilo lepih in dobrih stvari.z mislimi vedno pri vas,vaš grozni.

 15. Pia pravi:
  31.12.12 ob 23.30

  Priznam, da sem pravi knjigožder, na teden preberem 2-3 knjigi in seveda sem tudi trilogijo pedesetih odtenkov. Res ni kakšen literarni biser ampak to, kar pravi Kastelic, pa tudi ni. On je pač moški in erotične zgodbice, ki jih piše, so plod moškega uma, moške domišlije tako, kot si jih želijo/ zamišljajo moški. Pedeset otenkov pa je napisala ženska, erotika skozi ženske oči za ženske, zato so jo za vojo vzele miljoni žensk, ne zato ker bi bile nekakšne razočarane gospodinje! Čisto preprosto dejstvo, ki pa ga Kastelic in veliko moških, pač ne dojame. Bo že res, da smo ženske z Venere in moški z Marsa ;)