Kvak.com

Alenka Gotar - proti stavki javnega sektorja!

četrtek, 24. januar 2013
Alenka Gotar
Alenka Gotar je ena od slovenskih estradnikov, ki so se izrekli proti stavki javnega sektorja. Še posebej je na svojem Facebooku pozvala vse učitelje, naj med stavko raje pomislijo na tiste, ki ne delajo v javnem sektorju in ki nikoli ne vedo ali bodo plače sploh imeli, regresu pa so se že davno odpovedali. Recesija je recesija za vse, pravi pevka: "In včasih moramo vsi stisniti zobe in se zavedati, da ob privilegiju, ki ga uživate vi, da imate zagotovljeno redno plačo, čedalje več ljudi v Sloveniji strada." (vir: Slovenske novice)
Komentarji:
 1. opa pravi:
  24.1.13 ob 07.56

  Aja, samo plače je vidla.
  Kaj pa več otrok v razredu in med njimi učenci z učnimi težavami. Upam, da ko bo imela otroke, da že sedaj špara za inštrukcije ali pa privat šolo, saj bo (če bodo spremembe uveljavljene) njen otrok v šoli res dobil samo golo osnovo. Ura ima še vedno 45 minut in v tem času 28 otrok ne pride do besede....

 2. Anonimni pravi:
  24.1.13 ob 08.09

  naj prispeva kej dnarja za zmanjšanje recesije, sj ga ma dost.naj pomisl na vse manj srečne od sebe, tko kokr polaga na srce javnemu sektorju

 3. tanja pravi:
  24.1.13 ob 09.06

  popolnoma se strinjam z Alenko.Jaz hodim v službo samo zaradi plače in zaradi preživetja.Če tega nebi potrebovala,me služba nebi videla pa nisem delomrznež.Rada delam,vendar moje delo včasih nima velikega učinka in zato izgubljam potrplenje v svoji lastni firmi.Živim iz meseca v mesec in ko poslušam tole javno upravo mi je kar slabo.Res imajo zagotovljene plače,kar zase ne morem reči.Če si ne morem plačati prispevkov takoj davčna-hopa pa te imamo in že grozijo s kaznimi...zato naj ne jamrajo,če jim je tako hudo naj odprejo svojo firmo in bodo videli da jim bo še hujše...

 4. joj joj pravi:
  24.1.13 ob 09.13

  Edina ki misli z svojo glavo(se vidi da ni blond)bravo Alenka.

 5. Vivian pravi:
  24.1.13 ob 09.17

  Sicer mi je ta Alenka zelo antipatična, se pa v tem z njo strinjam.
  Pomočnica vzgojiteljice ima osnovo 700 EUR neto, vzgojiteljica 1000. na računu so naajkasneje 5. v mesecu. Starši, katerih otroke čuvajao imajo marsikdaj dosti manj. Sevda, če ta denar sploh dobijo.
  V realnem gospodarstvu se navadno ni kaj pogajati, plače lastnik enostavno zniža ali pa jih sploh ne nakaže.
  JU bi bil lahko solidaren z gospodarstvom in ne obratno.
  No, nas je bilo v razredih tudi po 36, kar je preveč, pa ni danes zaradi tega z nami nič narobe.

 6. Anonimni pravi:
  24.1.13 ob 09.27

  Točno tako!
  V mojih časih nas je bilo v vrtcu kar nekaj več v skupini, v jaslih so bili otroci od 3 meseca dalje in so jih vzgojiteljice vse poštimale! V OŠ nas je bilo v razredu 32 in smo preživeli, SŠ pa celo 42.... Najprej je na nas starših, da svoje otroke vzgajamo, da bodo imeli v šolah manj dela z nevzgojenimi mladci. Dokler pa vidim, kako starši po šolah in celo vrtcih grozijo ali celo prihajajo na sestanke z odvetniki, ker njihovo otroci MORAJO dobiti boljše ocene ipd...bo stanje takšno kot je in ne bo odvisno od števila otrok v skupinah pač pa od števila vzgojenih otroka v skupinah!

 7. zmeško pravi:
  24.1.13 ob 09.49

  krava neumna

 8. Anonimni pravi:
  24.1.13 ob 10.07

  prav ima

 9. Anonimni pravi:
  24.1.13 ob 10.40

  Ja bi tebe za večeru ...

 10. hahaha pravi:
  24.1.13 ob 11.16

  Anonimni se strinjam, včasih je bilo v skupini več otrok ampak več vzgojenih otrok in z njimi ni bilo težav. Danes pa, ko otroci lahko delajo kar hočejo brez posledic, je pa težko imeti takšno skupino. In če hočemo vzgajati, imamo takoj za vratom starše.Bodite sedem ur in pol s tako tolpo in se potem oglašajte.

 11. heh pravi:
  24.1.13 ob 11.37

  Tko ja...kar stiskajmo zobe.
  Saj to hočejo od nas.
  Ko ti pride v kri to, da stiskas zobe gre samo na slabše.
  Vseevropska stavka bi mogoče celo dosegla kakšne odpise dolgov(kar niti ne bi ubilo tiste, ki so posojali).
  Ampak ok...vi kar stiskajte zobe. Naj oni zapravljajo denar za privatizacijo podjetij, naj kupujejo opremo, ki je ne rabimo, naj plačujejo za mnenja, ki potrjujejo to kar že vejo...vi pa stiskajte zobe.
  Naj vas potem po 10 letih ne vrže na rit, ko vam bo nekdo izračunal, da so ob vašem stiskanju zob zmetali čez okno toliko denarja, da bi lahko vmes imeli enkrat višjo plačo ali pa vsaj zdravstveno zavarovanje, ki bi krilo VSE.
  Ne rečem, da je realno...ampak če samo stiskaš zobe, potem ti bodo na koncu ukradli še zobno protezo, ker si pač navajen "stiskat".

 12. kekec pravi:
  24.1.13 ob 12.00

  opa, daj, ne pametuj preveč. Nekdaj, pa ne tako daleč nazaj, nas je bilo v razredu po trideset in več, pa smo vedeli več kot vejo otroci danes, splošna razgledanost je bila na visokem nivoju, slovenske literarne ustvarjalce smo do dobra spoznali , učitelje smo spoštovali, bili smo zadovoljni otroci....nobenih izločanj glede na nadarjenost ni bilo, pa poglej,danes so mnogi teh iz "prenatrpanih " razredov profesorji, inženirji zdravniki, umetniki, akademiki ,doktorji znanosti itd.Mislim, da je šolnikom z vsemi počitnicami in vnaprej pripravljenimi učnimi načrti več kot prelepo, saj za nobenega ne vem, da bi namesto učit želel delat v proizvodnjo.

 13. A res, Alenka Gotar? pravi:
  24.1.13 ob 14.13

  Bravo! Pa je uspelo! Zdaj ko so med zombiji študentje, gospodarstvo in negospodarstvo, je treba narod skregati med sabo, da lahko vladamo dalje. Alenka odlično opravljaš nalogo. Sedi, pet.

 14. prav dam alenki pravi:
  24.1.13 ob 16.01

  se popolnoma strinjam z njo! Lp, Andreja

 15. branč pravi:
  24.1.13 ob 16.12

  glede na to, za katero stranko nastopa in se javno izraža.. ni čudno da tako govori... me zanima, če za svoje cvuhanje računa kaj manj kot je prej in kaj prispeva k blaginji ljudi...

 16. mici pravi:
  24.1.13 ob 16.33

  Popolnoma prav si napisal kekec,morda sva iste generacije,da se popolnoma strinjam stabo lp.

 17. opa pravi:
  24.1.13 ob 17.14

  no, no kekec in co.
  Pol pa hitro v prosveto, kjer se cedita mleko in med... vsakega petega v mesecu!
  Saj moraš biti naravnost nor, če ne greš v šolstvo.
  Se pa strinjam, da naj povečajo razrede, tako se bodo z učenci spet ukvarjali njihovi starši, učitelji bodo pa že odpredavali svoje (jebeš projekte in skupinsko delo, tekmovanja in Zoisove štipendije., brez računalništva je blo tudi pred 25 leti čist dobr v šoli). Če fotr shaja z 500 - 700 EUR na mesec bo pa še mulc. Ni treba da vsi študirajo, važn da maš za pir pa štok po srednji šoli... tko kot včasih--- ane?

 18. opa pravi:
  24.1.13 ob 17.24

  Otroci imajo pravico do kvalitete v šolstvu, ne glede na to čigavi in kakšni so. In to pomeni napredek, saj se izobražujejo za poklice, ki ta trenutek še ne obstajajo. Učenje pa je del življenja in to mnogim ni prijetno. Diplome se da celo kupit, znanja pa ne; zato pa "imamo Krizo".
  In zemlja je še vedno okrogla.

 19. VITA pravi:
  24.1.13 ob 21.48

  tudi v javnem sektorju imamo minimalne plače

 20. Anonimni pravi:
  24.1.13 ob 22.26

  vrtec dobi plače 10. v mesecu, pomočnica ima osnove 630 evrov, vzgojiteljica pa slabih 900 evrov. Oboji podatki veljajo za začetnico. V primeru pomočnice to velja za tiste, ki imajo do 13 let delovne dobe...
  zaprosite za en dan dela v vrtcu

 21. kekec pravi:
  24.1.13 ob 22.46

  Ena je bila trgovka, druga je delala v strežbi,ena je bila kuharica(vse s peto stopnjo izobrazbe) danes sta dve vzgojiteljici v vrtcu...ena pa poučuje na srednji šoli... a ti to kaj pove anonimni? Obratnih primerov ne poznam.Mogoče jih ti?

 22. Anonimni pravi:
  24.1.13 ob 23.46

  pa kaj njo poslušate... ona je še vedno zaljubljena v tistega politika, ki jo ne mara in se mu prilizuje s takimi izjavami.

 23. Anonimni pravi:
  25.1.13 ob 01.23

  Sam res zanimivo koliko žensk se je v zadnjem času na hitro prekvalificiralov vzgojiteljice. Kot da malčke lahko pazi res vsak, ki ni sposoben kaj drugeg apočet v življenju. Spoštujem tiste vzgojiteljice, katerim je ta poklic življenjsko poslanstvo. Marsiaktera pa je postala vzgojiteljica "po sili prilike". In to takšne, ki so že osnovno šolo zdelovale bolj z nizkimi ocenami. S takšnimi kadri bi tudi mene skrbelo kakšno bo javno šolstvo, če se razbohotijo zasebne šole. Se bo točno videlo kje delajo nesposobni pedagogi.

 24. stavkokaz pravi:
  25.1.13 ob 02.17

  Kaj naj rečem.....ubogi državni uslužbenci... bodo tisti brez dela začeli zbirati zanje, saj drugega dela tako nimajo, pa ga še nekaj časa ne bodo imeli, se bojim.Kdo pa bo zanje šel na cesto? Sindikata si ne morejo privoščiti, saj še za kruh nimajo.

 25. sandy pravi:
  25.1.13 ob 11.29

  In prav ima...NOBEN učitelj dolgoročno ne opravi na dan 8 ur, kaj šele 10. Prosti so vse vikende, krompirjeve, zimske, spomladanske in POLETNE, dvomesečne, počitnice, vse praznike. Potem pa se zgovarjajo na priprave, ki jih človek normalnih sposobnosti opravi v enem popoldnevu za nadaljnih 25 let dela. Da ne govorimo o uradih, agencijah, direktoratih,itd., kjer rabijo 5 ljudi, da napišejo dopis, en ga natipka, drugi ga lektorira, tretji ga pošlje naprej po e-pošti, četrti ga objavi na spletu in peti ga pošlje po navadni pošti, pa je služba okrog...mogoče se pridruži še 6., da ga fotokopira.

 26. joca pravi:
  25.1.13 ob 13.00

  Alenka,s polno ritjo je lahko srat.Ti imaš veliko,mož zdravnik(kot je znano zdravniki niso štrajkali-le zakaj?),tud tvoj račun ni prazen.K javni upravi sodijo tudi čistilke,ki čistijo bolnišnice,občine....Sem sodijo tudi gasilci,policija,ki nosi glavo na prodaj,da v njih mečejo granitne kocke,sem sodijo tudi medicinske sestre,ki ti obrišejo rit ,ko si ne močen.Skratka v javno upravo ne sodijo samo šolniki,ampak je javna uprava sklop večih faktorjev,ki se delijo na tiste z mizernimi plačami in na tiste z astronomskimi plačami.

 27. joca pravi:
  25.1.13 ob 13.17

  heh-popolnoma se strinjam s teboj.Le stiskajmo zobe uboga raja.Drugi pa se naj na račun našega stiskanja bogatijo.To je njihov namen,da smo zadovoljni z vsako drobtinico,ki nam jo milostno dajo iz njihove preobložene mize.

 28. jaz pravi:
  26.1.13 ob 15.08

  Gotar? A je to tista, ki je hodla z nekim SDS poslancem?

 29. Anonimni pravi:
  26.1.13 ob 16.42

  Bravo Alenka, vsaka ti cast!
  Ko poslusam te ucitelje in predvsem knjiznicarje in podobne, mi je slabo. Za moje pojme jih je vsaj pol prevec.

 30. vozimnartaboljšavto -golfa pravi:
  26.1.13 ob 18.49

  Pa že rajši kakšnega farja pogledam,kot pa to babo z razgaljenimi tacami.

 31. Jony pravi:
  26.1.13 ob 21.13

  Bravo, Alenka, se vidi, da nisi nasedla rdeči propagandi...

 32. grozni pravi:
  27.1.13 ob 08.31

  alenka,v sramoto ti je lahko,da si bla skupaj s totim glupim samovšečnim posr. ,pardon poslancem breznjakom.vidiš kam je on prišel:zdaj že hodi s hajdi klum.oz. je hodil.pederski šminkerček ritolizniški janševik!alenkica,geštel maš dober,samo za božjo voljo,drži jezik za zobmi!tvoje poslanstvo naj bi bilo neko petje in če že moraš,se drži tega.komentiranje,kdaj je kdo upravičen do višje plače,oz.kdaj kdo lahko stavka sigurno ni v tvoji pristojnosti.

 33. strankarsko neopredeljen pravi:
  27.1.13 ob 15.08

  A, res ne vidite, da se vsi ali pa vsaj večina stavkajočih ne bori za dobrobit šolstva, temveč izključno zase? Kje so bili, ko je prejšna vlada srednješolcem vzela štipendije in tako marsikateremu nadarjenemu otroku onemogočila izobraževanje na srednji šoli,ker vsi res ne morejo dobiti zoisovih štipendij, jih je premalo, pa še po priimkih se delijo.

 34. strankarsko neopredeljen pravi:
  27.1.13 ob 15.09

  A, res ne vidite, da se vsi ali pa vsaj večina stavkajočih ne bori za dobrobit šolstva, temveč izključno zase? Kje so bili, ko je vlada srednješolcem vzela štipendije in tako marsikateremu nadarjenemu otroku onemogočila izobraževanje na srednji šoli,ker vsi res ne morejo dobiti zoisovih štipendij, jih je premalo, pa še po priimkih se delijo.

 35. šnelpepi pravi:
  28.1.13 ob 08.26

  Gotarca, si spet preveč sperme požrla?

 36. Tonja pravi:
  28.1.13 ob 22.19

  A tole babše bo pametovalo. Ko smo jo enkat v našem zavodu prosili za pol urni nastop za težko prizatede otroke je hotela 1000 evro. In ona bo meno o recesiji. Fuj.

 37. Pika pravi:
  28.1.13 ob 22.20

  Ta da učiteljevo plačo samo za botoks. Je tak zategnjena. Zgleda da je udarlo na mozag.

 38. Anonimni pravi:
  29.1.13 ob 00.43

  Ja če bi bila Gotarca na zagarantirani državni plači, bi tudi kaj lažje zastonj naredila. Me zanima kateri učitelj da pol svoje plače za "uboge otroke".

 39. tonja pravi:
  29.1.13 ob 07.08

  Jaz dam vsak dan. Veliko ur podarim, veliko nedelj, popoldnevov. Ni mi težko. Ona pa za pol ure zahteva 1000 evrov. Zajamčena plača. Res je edino to, da nobeden več noče plačat, ker itak ni vradna. Kje bodo te osebe dobila denar. Dobijo penzion 300 evrov, katerega jim vzame zavod za plačilo oskrbe. Če imaš srce, prideš in jim vsaj stisneš roko. Pa ne za 1000 evrov. veliko ljudi pride zastonj, da jim razveseli dan. Ampak eni so pa.....in ti si potem upajo oporekati plači, ki jo ljudje dobijo za en mesec. Ona pa hoče za pol ure. Kdo je zdaj bedak?

 40. 1000 evrov pravi:
  29.1.13 ob 09.58

  Jaz se sicer strinjam z vsemi, da šolnikom ni nič hudega,da stavkajo zaradi sebe ne zaradi otrok, ki naj bi bili prikrajšani za kvaliteto, vse to je metanje skal ne peska v oči, v zvezi z Gotarjevo pa ; naj plača kdor je nor, jaz je še zastonj ne morem gledat in ne maram poslušat.

 41. poki pravi:
  29.1.13 ob 10.39

  kdor ni nikoli učil nima pojma kaj govori. Doma ste z dvemi otrki utrujene in oh in sploh brez, da jih kaj naučite. jaz nisem učiteljica, pa krepko spoštujem ta poklic.

 42. luna pravi:
  1.2.13 ob 22.12

  Alenka prav imaš, tudi jaz tako mislim.

 43. kwa pravi:
  3.2.13 ob 19.43

  kdor ni nikoli delal za tekočim trakom v treh izmenah, v gostinstvu vse petke in svetke , ne ve kaj se pravi delat.... pa vseeno ni šolnika ki bi šel v gostinstvo, v trgovino, delat na normo!!!!!!!!! Umiri se poki,nič jim ni hudega. Če nič drugega, večino nakupov opravijo med delovnim časom.