Kvak.com

Tanja Ravljen - v Slovenija ima talent prikazana kot vzvišena in samovšečna, v resničnem življenju pa vse prej kot to

četrtek, 23. maj 2013
Tanja Ravljen, Slovenija ima talent, Blaž Vidovič
Mnogi so bili mnenja, da si je pevka muzikalov Tanja Ravljen zaslužila mesto v finalu šova Slovenija ima talent in da je bil Blaž Vidovič s strani žirije izbran bolj zato, ker se gledalci z njim lažje poistovetijo kot pa zaradi njegovega precej omejenega talenta. Tanja se je prav z Blažem najbolje ujela v zakulisju, zato je bila borba z njim zanjo še toliko bolj naporna. Ana Klašnja je bila tista, ki se je na koncu odločila za Blaža, kar Tanja komentira: "Očitno element presenečenja pri nas presega element profesionalizma in smešen mi je bil komentar Ane Klašnja, da sem tako talentirana, da se bom v vsakem primeru znašla. Tudi jaz sem imela svoje sanje in sem se z razlogom odločila stopiti na tisti oder. In tako kot je drugim umetnikom težko uspeti, kar verjetno tudi Ana dobro ve, je še posebno težko tistim, ki želijo postaviti temelje nam še dokaj neznani umetniški obliki." Šov je bil poleg tega zmontiran tako, da je Tanjo prikazoval kot nekoliko vzvišeno in samovšečno, pa čeprav je dekle vse prej kot to. Muzikale je doštudirala v Londonu in se v Slovenijo vrnila, ker jo je pogrešala in si želi za muzikal navdušiti tudi slovensko občinstvo, odprla pa je tudi lastno šolo petja. (vir: Nova)
Komentarji:
 1. Pepi pravi:
  23.5.13 ob 11.46

  Meni res ni jasna Anina odločitev. Želela bi videti čim več različnih področij. Žal. Upam, da jo kmalu vimim v živo v mjuziklu na Slovenskem.

 2. joža pravi:
  23.5.13 ob 13.04

  upam, da ga bo sama ustvarila, da bomo končno tudi slovenci imeli kakega.

 3. joj no pravi:
  23.5.13 ob 15.22

  Saj presenetila sta oba. Blaž pozitivno, Tanja pa negativno. Tanja je bila ena izmed mojih favoritk, glede na avdicijsko oddajo. Glede na polfinalno pa... Meni njen nastop ni bil všeč. Pesem mi ni šla v uho, niti je ne poznam. Med petjem je glasno vzdihovala, kar je bilo motečen. Zapeto ni bilo čudovito.
  S tem profesionalizmom lahko kar neha, ker kar je bilo videti na polfinalnem odru, se niti meni kot laiku ni zdelo profesionalno.
  Nisem uživala v njenem nastopu. Pomembno je, da se uživa v nastopu nastopajočega. Pri Blažu je bilo vse skupaj, luštno, simpatično, pozitivno...
  Pri tej pa vpitje, neko čarovništvo, nepoznan komad, ki ne gre hitro v uho, glasno vzdihovanje med petjem, temačen nastop...
  Ne hvala.

 4. šnelpepi pravi:
  23.5.13 ob 16.20

  Super si bila, kaj čemo, na kraju ostane pač samo eden, tudi meni je žal.

 5. tanja pravi:
  23.5.13 ob 16.46

  če ima že svojo šolo petja se bo pa tam izživela,pač nekaterim njen show ni bil všeč,pa to še ne pomeni da je pa zdaj konec z njo,marsikateri pevec ki na talentih ni uspel je kasneje zgradil lepšo kariero,kot pa da bi zmagal na nekem x-factorju.Tudi pripombe žirantov so včasih malo za lase privlečene"odličen si,krasen nastop,neverjeten si....bla,bla,bla samo da izpadejo prijazni.Vsak ki ima svojo vizijo bo uspel,pa lahko Ana,Branko in Damjan govorijo kar hočejo.

 6. anej pravi:
  23.5.13 ob 22.39

  se strinjam z joj no

 7. to odpira več tem pravi:
  23.5.13 ob 22.56

  Za razliko od Ane Klašnja je Tanja vsaj kaj študirala. Tudi to naredi razliko med talentom in pravim profesionalcem. Če ne drugje, pa v glavi.
  Če se bo znašla, ne vem. Pri nas je običajno tako, da se protežira domače povprečne umetnike, tisti, ki gredo po znanje na študij v tujino, pa imajo ogromno težav pri uveljavljanjumed domačo umetniško srenjo. Tudi balet ni izjema! Klašnja recimo pleše v SNG oper ain balet Ljubljana, kakšna druga balerina, ki je študirala v tujini, pa ne!

 8. heh pravi:
  24.5.13 ob 08.43

  Kaj ti bo študiranje če hočeš biti pevec in pač nimaš tega talenta?
  Petje ni kot ples. Če nisi rojen zanj lahko hruliš dan in noč pa ne bo kruha iz te moke.
  Zato se eni pač omejimo na petje pod tuš kabino in mogoče na karaokah v družbi ostalih "neprofesionalcev".
  Sem že malce sit tega, da se pri nas šolani pevci tako radi oglašajo in komentirajo nastope drugih med tem, ko vsi, ki so bili rojeni z darom sluha točno vemo, da se jih pač kljub vsej "pevski" izobrazbi pač ne da poslušati.

 9. Anonimni pravi:
  24.5.13 ob 10.34

  vsi vemo da muzikal v sloveniji ne obstaja, in tudi če bi tale punca zmagala se ne bi nič spremenilo, jepa res da si je bolj zaslužila iti v finale kot ta blaž ker razen par gibov rok ni imel nobene koreografije

 10. Anonimni pravi:
  24.5.13 ob 16.32

  Obstaja muzikal, ampak v njem, tako kot pri večini stvari v Sloveniji, igrajo in pojejo amaterji. Da petje ne potrebuje "študija" in vaje se ne strinjam. Kar se tiče muzikala, pa to ni samo petje, je malce več od tega in nikomur ni to kar tako od boga dano. Tudi če nas v nekaterih ljubljanskih gledaličih poskušajo prepričat, da en igralec pa lahko vse.

 11. bla,bla pravi:
  24.5.13 ob 17.10

  Ana klašnja mogoče res ni obiskovala konservatorijev v tujini, vsekakor pa ima narejeno baletno šolo in je zelo dobra, lepa in graciozna. Za balet moraš biti v samem štartu rojen. In Klašnja brez dvoma je.Tanja pa s svojim petjem, pa je čisto vseeno kje je šolala glas marsikoga ni prepričala. Sploh pa, zakaj le tako poveličujemo šolanje v tujini?

 12. kr neki pravi:
  28.5.13 ob 15.54

  tole kar je Tanja odpela, sem par mesecev nazaj gledala cel musical v londonu in gre za nadaljevanje zgodbe Čarovnik iz Oza...in izbrala si je nekaj, kar res ni všečno oz., če ne poznaš, te ne pritegne - želela je preveč...izbrala bi delček iz musicla Levji kralj ali We will rock you in bi bla sigurno v finalu...želela je preveč...kakšen presežek in talent pa zopet ni, glede na videno, kako to delajo profesionalci v londonu

 13. oma pravi:
  28.5.13 ob 17.27

  Tanja je bila fenomenalna, moja favoritka, žal, pa Ana tega ni dojela.In njen komentar je bil res smešen.

 14. Anonimni pravi:
  28.5.13 ob 19.45

  Ma moje osebno mnenje je, da so ti talent šovi itak bolj pisani na kožo amaterjem, za katere brez te oddaje živa duša ne bi vedela. Marsikateri profesionalec pa si lahko s takšno oddajo samo škodi oziroma preveč stvari postavi na kocko, ko se odloči za sodelovanje. Če seveda nisi protežiranec kot Maestrove sestre. :).

 15. kr ena pravi:
  18.6.13 ob 10.05

  Ana je vidla konkurenco...Zelo antipatična. Bolje, da bi bila Jadranla ali Lucienne.....Obnašala se je kot, da vse ve in zna in, da je najlepša. Vsakemu je rekla, da je zanjo zmagovalec in favorit. Še moja otroka sta se smejala kakšne blebeta