Kvak.com

Mark Žitnik za svojega sina dosegel operacijo v Izraelu, v UKC pa takšnih izjem ne bodo več dovolili

ponedeljek, 10. februar 2014
Mark Žitnik, Rok Strle, Tomislav Klokočovnik
Mark Žitnik je pred časom začel z odmevno akcijo za pravice otrok s prirojeno srčno napako. Izkazalo pa se je, da je prav Žitnik tisti, ki je dosegel, da so njegovega otroka - rodila ga je nadomestna mati v Srbiji, vzgaja pa ga s svojim možem Rokom Strletom - na operacijo odpeljali v Izrael, kjer ga je operiral kirurg David Mishaly, in to kljub temu, da Mishaly v Ljubljani še vedno operira. Žitnik je takrat povedal, da ne zaupa ljubljanskim intenzivistom, vendar pa je vodja programa srčnih operacij otrok Tomislav Klokočovnik priznal: "Vodenje oddelka sem uradno prevzel 1. februarja. Še prej, 29. januarja, je prejšnji predstojnik dr. Borut Geršak  za omenjenega otroka podpisal soglasje za ZZZS, da gre otrok na operacijo v Izrael. Ta otrok tako žal ni šel čez zdravniški konzilij, ki ga vodim. Poudarjam pa, da izjem pri obravnavi otrok v prihodnje ne bomo več dovolili." (vir: Slovenske novice)
Komentarji:
 1. kkk pravi:
  11.2.14 ob 09.03

  najprej kupi otroka, potem ga pa še izrablja za medijsko prostitucijo.... kakšen človek... za kozlat... ubogi otrok trpi zdaj in bo zaradi staršev trpel, veliko trpel še celo življenje... kam le gre ta družba...?

 2. ella pravi:
  11.2.14 ob 11.35

  kaj bluziš pa pišeš bedarije....

 3. Anonimni pravi:
  11.2.14 ob 13.35

  kkk s teboj se strinjam,kakšna je mati tega otroka,da ga proda.Če bo otrok imel njene gene,bo ta možakar imel z njim veliko problemov.otrok mora imeti MAMO in očeta.

 4. KIM pravi:
  11.2.14 ob 13.48

  Ja kdo je pa on,da mora kao njegov kupljen otrok na operacijo v Izrael.Se vid,da ima poznanstva in lahk vse doseže.Nič nimam proti,če ima prijatelja,otroka pa jim neb dala,ker sta potrebna ata in mama,ne pa dva moška.ubogi otrok,ki ni nič kriv.

 5. Manica pravi:
  11.2.14 ob 15.36

  Tukaj gre za zdravje otroka. Vsakemu otroku privoščim, da ima popolno oskrbo v bolezni. Kje sta otroka dobila in na kakšen način je pa že drugo poglavje. Mislem, da so komentarji glede zdravljenja popolnoma neprimerni. Vsak starš bo svojemu otroku zagotovil najboljše, če le upa. Vsaj mislim .

 6. Anonimni pravi:
  11.2.14 ob 15.38

  bravo slovenceljčki spet se pišete tukaj glede geyjev in posvojevanja, namesto da bi dojeli point članka. mark je na nelegalen način preko vez izkoristil da njegovega otroka operirajo v izraelu in določeni zdravniki so to dovolili zdaj ko pa bi še kdo drug od "navadnih" ljudi rad imel dobrega zdravnika in čim bolj zanesljivo operacijo pa ne bodo več delali izjem. ampak važno da se ganjamo proti gejem ker so vsi slabi starši. kolikor še slovenski narod trpi je prav ker si drugega ne zasluži ko pa se ukvarjamo s takimi z geji namesto koruptivnim zdravstvenim sistemom

 7. kkk pravi:
  11.2.14 ob 16.38

  ne pišem proti gejem, pišem proti žitniku, ki mu je morala neznanka... svojega otroka je po netu razkazoval takoj zatem, ko ga je kupil, razkazuje ga zdaj in razkazoval ga bo pozneje... otrok je bolan in rabi operacijo, ne pa da žitnik iz tega dela atrakcijo. veliko slabega je naredil, ko je pomagal spodit srbskega kirurga, ker za negovega otroka ni dober... in s tem naredil veliko slabega za ostale bolne otroke, ki si izraela ne morejo privoščiti... sicer pa, a je žitnik svojim bivšim zaposlenim že dal plače??? O morali ne bi...

 8. pepi pravi:
  11.2.14 ob 19.04

  Ne bom komentirala, ker gre za otročka. Vsak se bori za svojega otroka. Ampak VSI otroci morajo imeti ENAKE možnosti, ne glede kako se pišejo in kako znajo biti glasni v družbi.

 9. pravi moški pravi:
  11.2.14 ob 19.21

  Kdo je ta Žitnik,da si on lahko vse privošči,en nagravžen gej .Vsi otroci so enaki in zakaj mora njegov kupljen otrok na zdravljenje v Izrael,zato ker je GEJ ima prednost,drugi otroci pa lahko umrejo.

 10. Sanja pravi:
  28.2.14 ob 21.21

  Pozdravljeni, komentatorji. Menim, da resnično nimate pojma o tem, o čemer govorite. Verjemite nekomu, ima tudi sama otroka s prirojenimi srčnimi napakami. Najprej sem sto odstotna prepričana, da nihče od vas ni niti približno usposobljen za to, da presoja, kdo je dober starš in kdo ne. In kot je rekel Anonimni, se zopet pojavljajo mnenja homofobov, ki niso nič vredna in ne bi smela imeti pri omenjeni zgodbi prav nobene teže.
  Jaz sem za razliko od vseh vas, dala skozi natanko to, kar preživljata uboga starša Mark in Rok. In ju povsem podpiram pri odločitvi, da sta uporabila vse možne »veze«, da sta težila do onemoglosti, da sta se plazila po kolenih okrog vseh, ki bi jima bili pripravljeni pomagat in ne nazadnje tudi pri tem, da sta o tej grozni problematiki naše otroške srčne kirurgije, spregovorila tudi v medijih. Vi si ne predstavljate, ker si seveda ne morete predstavljati, kako je, ko se ti rodi otrok s prirojenimi srčnimi napakami. Že tako se ti poruši ves svet in skušaš se osredotočiti le na to, da bo tvoj otrok operiran v najboljših možnih rokah. To je tvoje edino upanje. In potem se znajdeš v nemogoči situaciji. Otroški kardiologi »na smrt« skregani z otroškimi kirurgi. Namesto, da bi te potolažili, ti skušali vliti upanje, da bo vse v redu, da se lahko zanesemo na njihovo ekipo, ti ne povejo ničesar. Delajo drug mimo drugega. Ne sodelujejo med sabo, ker se sovražijo. Če gre pri operaciji kaj narobe, mirno rečejo, da je bil kriv naš slovenski kirurg (četudi to sploh ni res, ker gre pri tako malih srčkih lahko za milijon drugih komplikacij!)
  In potem na koncu vedno ostaneš sam. Ti in tvoj bolan otrok. In težka odločitev, kje za božjo voljo naj tvojega otroka operirajo. In Marku dam čisto prav. Hvala bogu, da je izsilil, da ga je operiral Mishaly v Izraelu. Mishaly je kirurg z 98% uspešnostjo, kar ga uvršča v sam vrh otroške srčne kirurgije. Takih na svetu praktično ni. Naš Blumauer, ki ga vsi kar naprej vlačijo po zobeh, je njegov učenec in prav tako odličen kirurg. Zaradi neurejenih razmer pri nas, Mishaly ponavadi takoj po operaciji že zapusti Slovenijo. Ure in dnevi po operaciji pa so ključnega pomena. Če gre kaj narobe, če se kaj zaplete, se zaplete ravno takrat. In potem pri nas ni nikogar več, ki bi to reševal. Sploh zdaj, ko so odgnali Blumauerja, ki je bil edini. Zato je Mark naredil edino pravilno stvar, ki jo je lahko. Otroka je odpeljal v Izrael, kjer so otroka skrbno nadzorovali tudi po sami operaciji. Glede na to, da je šlo v njihovem primeru za zelo hudo okvaro, kjer bo čez nekaj let potrebna tudi transplantacija srca, bi bil Mark dobesedno neumen, če bi dovolil, da otroka operirajo pri nas v času teh nemogočih razmer, ki se mi gnusijo.
  Osebno poznam tudi druge starše, ki so dosegli, da so jim otroka operirali v Izraelu in verjemite, da je to za starše ena najtežjih življenjskih odločitev. Da moraš na letalo z ubogim, malim nebogljenčkom, kjer tvegaš marsikaj. Tam si ponavadi sam, brez partnerja, ker imaš lahko doma še enega otroka, ki ga ne moreš pustiti samega. Z zdravniki se moraš pogovarjati v angleščini in razumeti vso medicinsko terminologijo v angleščini. Predvsem pa, nisi doma, nikogar nimaš, samo moliš lahko za svojega srčka.
  Hvala Marku, da je tečen, vztrajen, glasen! Samo tako se v tej specifični situaciji trenutno pri nas nekam pride. In lahko je biti pameten, če se ti to ni nikoli zgodilo. Srčno upam, da se vam nikoli tudi ne bo.

 11. Rafaelus pravi:
  5.4.14 ob 14.53

  .
  Izjem več ne bo, dokler operacije ne bo potreboval Kućan :)