Kvak.com

Na ptujskem karnevalu mrgoli zvezd bivše Juge, na organizatorje letijo očitki

torek, 18. februar 2014
Severina, Modrijani, Parni Valjak, Prljavo kazalište, Crvena jabuka, Rebeka Dremelj, Seka Aleksić, Kingston, Čuki, Atomik Harmonik
Na slovenski glasbeni sceni čez organizatorje koncertov že dve desetletji letijo očitki, da dajejo prednost glasbenikom bivše Jugoslavije ter da znana balkanska imena hodijo v zelje našim izvajalcem. Tako naj bi bilo tudi na letošnjem ptujskem pustnem karnevalu, saj bodo nastopili Severina, Parni valjak, Plavi orkestar, Prljavo kazalište, Crvena jabuka in Seka Aleksić. Od slovenskih imen bodo nastopili Modrijani, Rebeka Dremelj, Kingston, Čuki in Atomik Harmonik, a vseeno napoved izvajalcev buri duhove. Direktor agencije Unico se zagovarja: "Res je, da je več tujcev, to vidi vsak, ki vzame v roke program kurentovanja. Vendar se ti 'poznavalci' slovenske glasbe ne zavedajo, da smo menedžerji prodajalci tistega, kar si ljudje želijo in kar na koncu koncev tudi polni dvorane in šotore. Tudi v supermarketih, denimo, ne prodajajo le domače slovenske čokolade, ampak tudi avstrijske, pa se ob to nihče ne obregne ..." Med tistimi, ki imajo o nastopajočih na kurentovanju negativno mnenje, sta tudi Oriana Girotto in Andrea Effe, ki menita celo, da so organizatorji nekulturni in primitivni, spet drugi pa jima odgovarjajo, da sta res pogumna, če si upata 30.000 obiskovalcem reči, da so brez glasbenega okusa. (vir: Slovenske novice)
Komentarji:
 1. asdf pravi:
  19.2.14 ob 18.15

  to je pa zato ker mamo tolk teh južnih priseljencev, mi se pa tako, kot zmeraj, vsemu takoj prilagodimo.
  sem kar malo žalostna zaradi tega.

 2. Maja pravi:
  20.2.14 ob 00.08

  Pozabil si, da nas avstrijska čokolada v očeh tujcev ne definira, balkanska glasba pa. Toliko truda, da bi se osamosvojili, zdaj pa nas spet tlačijo na Balkan.

 3. anonimna pravi:
  20.2.14 ob 10.23

  asdf-kaj naj recem kot do,in da si priznamo da nasi juzni bradje imajo veliko boljso glazbo,in veliko boljsi zur kot ga mi imamo....mi pa smo ze tako zagrenjeni in povni sami sebe....kaj pa potem ostali recejo za nas slovence-mi smo isto balkanci za njih-ali pa priseljenci-glih tako mislijo drugi za nas...zato je tale nacionalizam odvec....samo poglej juzne bratje-kako skup drzijo....mi pa se itak ze med sabo nerazumemo-kako bi se potem susedi....

 4. Robert pravi:
  20.2.14 ob 11.21

  anonimna - kakor za koga, mene njihov cigumigu in šlagerji , ne zanimajo - najbolj smešno pa je da je pri nas na npr. Seki polna dvorana, je imela koncert v srbiji je bilo pa 20 ljudi :-D, oni te glasbenike , kateri nastopajo pri nas večinoma sploh ne poslušajo, ker pravijo da je to samo za neuizobražene neumne kmete.
  O teh gor so edini dobri Prljavo kazalište, Crvena jabuka, plavi orkestar - pa še to so stari mački

  - jaz bi toliko njihove glasbe predvajal po radiju kot oni naše !!! torej skoraj nič, ker oni naših ne predvajo zato ker nebi bili dobri ampak zato ker jo nočejo oz. jim ne pustijo ( edino kakšen Predin se sliši parkrat na leto)

  - boljši žur ??? kakor za koga - ni šans da grem na kakšen cigumigu žur, meni take zabave ne zanimajo.

  Imamo kar nekaj zelo kvalitetnih glasbenikov in skupin ki nastopajo po svetu, če jih pa ne poznaš je pa dokaz da nimaš pojma o glasbi.

 5. Ski pravi:
  21.2.14 ob 11.43

  Ohhhh ljudje, vedno je neko kreganje za brezveze. Naj nastopa tisti po katerem je več povpraševanja (pa če je to nek afričan), saj to pomeni, da bo več obiskovalcev in s tem več zaslužka. Have fun :)

 6. NN pravi:
  22.2.14 ob 19.32

  Pa povabite Fredija pa Murka pa boste vidl.da se bo kar oder lomil ha ha.so pa le južnjaki zakon kar se žura in pesmi tiče,sedaj pa glodajte in komentirajte kar hočete.

 7. Robert pravi:
  22.2.14 ob 23.40

  NN - nimaš pojma o glasbi če poznaš samo Fredija in Murka :-D Si pač še ena prodana duša ki podpira kulturno okupacijo, si v srbiji in na hrvaškem že videl da bi srbi,hrvati hodili na slovenske žure in na žurkah vrteli slovensko musko ?? Ko tako pravite kako so odprti in oh in sploh, če bi bili tako odprti bi se tudi slovenska glasba vrtela, ker je isto kilometrov od slovenije do srbije kot je iz srbije do slovenije.

 8. Seka pravi:
  24.2.14 ob 09.43

  Robert,ti si en holdrek,poln nacionalizma,ozko usmerjen in pametuješ in težiš.A ti pa imaš pojem o glasbi?Mal se skuleri in ne obsojaj kar vsepovprek!

 9. kekec pravi:
  27.3.14 ob 10.09

  seveda jugo gor vlečemo kot da jo nimamo dovolj saj naši pevci nočejo peti popolarni hočejo biti naprimer natalija ,tanja,saška,špela,rebeka pa itak poje samo na jugu saj froc ja od juge ne pa od moža