Kvak.com

Suzana Jakšič pogreša Jugoslavijo!

torek, 1. april 2014
Suzana Jakšič
Da Suzana Jakšič pokaže svoje obline, ni nič novega, a je tokrat nekaj prahu dvignila z izbiro oblačila ... zvezdnica slovenskih resničnostnih šovov je namreč oblekla majico z napisom Jugoslavija, moja dežela, kar je na Facebooku razjezilo kar nekaj komentatorjev. Suzana pa jim je odgovorila, da Jugoslavijo močno pogreša in jo pravzaprav priznava kot svojo edino domovino.  (vir: Slovenske novice)
Komentarji:
 1. Anonimni pravi:
  1.4.14 ob 21.31

  Kdorkoli je delal dizajn te majice, g aje lahko sram, da je pri tme uporabil motiv lipvega lsita z napisom Moja dežela, ki je bil eden osrednjih "osamosvojitevenih" motivov, ko se je slovenska narodna zavest toliko zganila, da je bila pripravljena za samostojnodržavo iti tudi skozi vojno. Z Jugoslavijo.
  Jugoslavija NI dežela. Je nekdanja država, trenutn neobstoječa, za časa svojega obstoja pa umetna tvorba, ki ne more bit pod nobenimi pogoji dežela. Zato tudi je razpadla, ker je na silo hotela toliko različnosti stalit v eno jugo zblojenost. Posledica: Jugonostalgiki, zblojenci, z doživljenjskimi posldicami nerealnega dojemanja kraja in časa.

 2. nera pravi:
  2.4.14 ob 07.20

  spet ta suzana jakšič pa kdo je ta

 3. Chvekulja pravi:
  2.4.14 ob 11.01

  @ Anonimni ... bolj se neb mogla strinjat z napisanim. Ko bi le bilo več tako mislečih.

 4. kekec pravi:
  2.4.14 ob 15.14

  ona ne pogreša jugoslavijo ona pogreša jugoslovane in njene roke ,roka tako roka tako

 5. ana pravi:
  2.4.14 ob 17.26

  mislim da vecina nas pogresa jugoslavijo....kaj nam je le fafilo?kje je mala svica?

 6. asdf pravi:
  2.4.14 ob 17.49

  anonimni, točno tako.
  drugače pa ana, marsikaj je falilo. kar primerjaj kako so se isti čas imeli v sosednji avstriji, pa kaj vse so si lahko privoščili.

 7. ana pravi:
  2.4.14 ob 18.32

  asdf-mislim da nam sedaj veliko vec fali...zalostno pa je to,da so nam obdavcili se tisto kar smo si sami gradili....pa se kako je imel prav pokojni KRAMBERGER....ze vnaprej je vedel kaj se nam godi.....zato so ga pospravlni da nebi se kaj vec povedal.....pa ne samo to,tako zagrenjeni in pa malenkostni smo da nimam besede.....pustimo Avstrijo.....mislim da smo zelo dalec za njo.......se na jugu se lepse imajo kot se imamo slovenci v nasi prelepi dezelci,ki so jo politiki tako dalec spravli....pa marsikdo se bo strinjal z mojim komentarjem.....in mislim da imam kar veliko prav....

 8. asdf pravi:
  2.4.14 ob 21.51

  ana za to, da nam zdaj fali, je kriva ravno jugoslavija, oz. točneje udba in njeni strički, ki jih nihče ne kaznuje (razen avstrijcev, ki poskušajo ovaditi zemljariča). problem je v tem, da je pri nas še polno tega komunizma in dokler se tega ne rešimo, se ne bomo rešili korupcije.

  pa ne, na jugu se nimajo nič lepše. mogoče se ti zdi ker se ne sekirajo ravno, pa na črno veliko delajo, ampak plače so tam res mizerne (300evrov za veliko služb), pokojnine pa še slabše.

 9. jojmene pravi:
  3.4.14 ob 09.30

  Ja seveda. Večina dolga je iz zadnjih 15 let. So vam rdeči in beli lepo oprali možgane.
  Ni blo glih fino v Jugoslaviji ampak osebno se ne spomnim, da bi na cesti videl ENEGA klošarja...daness lahko naštimam alarm po njih.
  Pa mogoče si danes lahko privoščimo enako kot avstrijci ampak za kakšno ceno?
  Da moraš prej zamižat, ko greš v AVSTRIJSKO ŠTACUNO sredi Slovenije, ker je treba prvo ignorirat vsaj 2 SLOVENCA, ki pred vhodom prodajata časopis "kralji ulice".
  Res...dobr smo se prodal ni kaj.
  Približno ista logika kot, ko Amerika prinese demokracijo, da bo rešila par nedolžnih ljudi, po njenem odhodu je pa vsak dan pobitih 3x več nedolžnih ljudi in je situacija na papirju taka kot na zahodu...v realnosti je pa zdaj še drugo polovico prebivalstva strah it na cesto.

 10. jojmene pravi:
  3.4.14 ob 09.35

  Fino bi blo, da se Jugoslavijo neha poveličevat več kot je to potrebno in enako za Slovenijo.
  Trenutno obe "tvorbi" enaki. Velika ideja, ki je mizerno padla na testu.
  Se še spomnim, ko so vsi v bivših državah Jugoslavije govorili o Sloveniji kot o Švici.
  Danes tega ni več. Smo druga Bosna, ki je znana po korupciji, nategovanju delavcev in konstantnih novic, ki so čedalje bolj podobni grškemu scenariju.
  Jugonostalgiki in goreči nacionalisti radi pozabljate na to dejstvo.
  To stanje je treba popraviti in spraviti na tak nivo, da bodo Jakličke in podobne kokoške, ob ponovnem padcu kvalitete življenja, nosile majice Slovenije...pa upam, da z motivi, ki bodo nastali nič kasneje kot v naslednjih 4 letih.

 11. GAP pravi:
  3.4.14 ob 12.26

  jojmene, pišeš neumnosti ...

 12. Anonimni pravi:
  3.4.14 ob 12.36

  Očitno se le redki še spomnijo, da se je razpad Jugoslavije v resnici začel sočasno s kolapsiranjem gospodarstva. To je pripeljalo do razbohotenja nacionalizma in na plodna tla so padle ideje o samostojnosti, ki so v Jugi vedno tlele,a jih je partija kolikor toliko uspešno zatirala s preganjanjem talšnih idej. Diaspora je odigrala ključno vlogo pri soamosvajanju Slovenije in Hrvaške. Bil je to takšen moment, da je Slovenija mislila, da če se osamosvoji, bo predvsem ubežala gospodarski krizi, ki se je že kronično širila po jugu države. Žal se to ni zgodilo. Po osamosvojitvi so naše firme izgubile še tisti trg, ki so prej imele zagarantiran, vsi so sanjali veliek sanje malih kapitalistov in vse je šlo v k... Da Slovenija ni danes Švica smo si sami rkivi. Samo od sanj se ne da živet. Če bi sotlai v Jugoslaviji, bi bili pa danes na nivoju Albanije.

 13. slo pravi:
  3.4.14 ob 17.12

  asdf-pa kje ti živiš?Po tvojem je korupcija samo tam,kjer so komunisti.Se pravi,kjer ni komunistov-ni korupcije.Rešiš se komunistov-in državo si rešil korupcije.Ne komentiraj,če nimaš pojma.

 14. eva pravi:
  3.4.14 ob 18.08

  Še ena parada ničevosti.

 15. Voga pravi:
  22.4.14 ob 17.07

  Baba blesava

 16. nask pravi:
  7.5.14 ob 08.37

  prvič, logotip na majici sploh ni pravi - ne ve kaj pomeni lipov list, ne pogreša juge ampak jugoviče, lahko kar gre tja, reši voj problem in tudi v sloveniji bo država imela za enega slovenca več sredstev, tuki pa je itak tako, da vsaka jugo-ička uspe, ko se sleče in kej butastega blebeče in jo že imajo za carico slovenije - halo