Kvak.com

Modni kreator Zoran Garevski prebiva v Hiši hospica, za hišo pa dobrodelna modna revija

četrtek, 24. april 2014
Zoran Garevski, Hiša hospica
Zoran Garevski se je prejšnji teden hudo slaboten udeležil Fashion Weeka v Ljubljani in na njej predstavil svojo kolekcijo. Modni oblikovalec je že pred meseci za medije spregovoril o raku, trenutno pa prebiva v Hiši hospica, ki je namenjena oskrbi hudo bolnih v finalni fazi bolezni. Ker se Hiša hospica že leta in leta spopada z neurejenim statusom, so se Zoranovi kolegi iz sveta mode odločili za organizacijo dobrodelne modne revije, ki bo 29. aprila ob 20.00 v Stari mestni elektrarni, po reviji pa bo potekala dobrodelna dražba predstavljenih kosov. Izkupiček želi Zoran Garevski nameniti Hiši hospic, gesta kolegov pa ga je ganila: "To jemljem kot najlepšo stvar, ki se mi je zgodila v življenju. Počutim se kot človek, ki se ni zavedal, kakšno bogastvo ima okoli sebe. Presrečen sem, da sem to ugotovil vsaj proti koncu." Ker država še vedno nima posluha za Hospic, lahko prispevate sami: pošljite sporočilo s ključno besedo HOSPIC5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za Hišo hospica. Poljuben znesek pa lahko nakažete na IBAN SI56 0700 0000 2061 243. (vir: rtvslo.si, zurnal24.si)
Preberite še:
Teme povezane z: Zoran Garevski, Hiša hospica
  Komentarji:
  1. Neža pravi:
   26.4.14 ob 09.07

   ...večkrat sva skupaj bila boj z bolezijo na OI. Zoranu moj globok priklon! Zasluži ga.Enkrat je izjavil:"Črno barvo nosijo močni ljudje!"In res je, Zoran.Tudi sama se se vdela vanjo...V petek pred prazniki sva odhajala istočasno z oddelka..Jaz domov..On upam, da tja, kjer mu bo lepo in bo našel svoj mir. Morda bo našel trenutek za novo ustvarjanje...Danes sem zopet na odd. Pogrešam njegov voziček, njega in njego sprehod po parku...Kjer koli je, naj se ima,kljub vsemu, lepo!

  2. Anonimni pravi:
   30.4.14 ob 12.07

   Zoran, drži se ! Bodi borec!!!!

  3. Zana pravi:
   5.5.14 ob 22.18

   Postelja oziroma nastanitev v Hiši Hospic (podatek je star skoraj leto in pol) stane okoli 850 evrov na mesec. V to niso všteta zdravila, večina hrane in nege (to v večini primerov prispevajo svojci oziroma tisti, ki bolniku stojijo ob strani v zadnjih mesecih). Cena bivanja v Hiši Hospic je torej enaka ali pa višja od polne oskrbe v marsikaterem slovenskem domu ostarelih občanov. Več kot žalostno je, da država ne prispeva nič – in to niti za bolnike, ki jim niti s pomočjo svojcev ne uspe zbrati tolikšnega zneska na mesec. In ti si Hiše Hospic seveda ne morejo privoščiti. Tisti, ki si jo lahko, bi si za skoraj enak znesek lahko zagotovili skoraj identično oskrbo oziroma pomoč na domu. Vendar je umik v Hišo Hospic za svojce mnogokrat manj obremenjujoča in lažja rešitev.
   Hospici so nujno potrebni, vendar ne zavajajmo javnosti, da gre za neke dobrodelne ustanove (čeprav delajo dobro in strokovno). Hiša Hospic pač deluje tako kot edino zmore – ZA PLAČILO. Tisti, ki plačila ne zmorejo, pa vanjo ne morejo priti.