Kvak.com

Maja Keuc pustila šolanje v Rotterdamu

ponedeljek, 28. april 2014
Maja Keuc se je po dveh letih odločila, da zapusti glasbeno akademijo v Rotterdamu in se za 3. letnik vpiše v stockholmsko Kraljevo akademijo. Pevka je presrečna, da so jo tam sprejeli, saj zaradi ljubezni že nekaj časa živi na Švedskem: "Tako da se mi ne bo več treba voziti v Rotterdam. Je pa to zdaj jazz smer, tako da bo treba še enkrat več delati in se zraven naučiti še švedščine." (vir: Planet TV)
Komentarji:
 1. Cinik pravi:
  28.4.14 ob 09.24

  O tej punci pa poročajte takrat, ko bo v življenju kaj dosegla! Ker doslej namreč še ni! In to, da menja fakse pogosteje kot spodnje gate, ni ravno življenjski uspeh.

  Sploh pa v njeni branži (showbusiness) fakulteta in akademija nima nobene veze z ničimer. Saj menda ne bo jedrski fizik!

 2. cinik pravi:
  28.4.14 ob 10.06

  bedno ti je v lajfu, če pljuvaš stvari o katerih nimaš pojma. Vidi se da iz tebe vre čista zavist. Royal academy na Švedskem je ena izmed najbolj cenjenih glasbenih univerz v Evropi, zato se raje ne smeši več in se prej malo pozanimaj.

 3. Micika pravi:
  28.4.14 ob 11.28

  Pa koga to sploh zanima kje ona živi in kaj dela?

 4. Cinik pravi:
  28.4.14 ob 13.39

  Oprosti drugi komentator (ki si mi ukradel vzdevek):

  Moj point je v tem, da v glasbeni pop industriji ne štejejo fakultete, temveč uspeh na glasbenem tržišču. Sem si ogledal seznam "slavnih vokalistov" Kraljeve akademije v Stockholmu in med njimi so sami "lokalci" iz komornih švedskih zasedb. Mogoče bo Maja Keuc dosegla velik uspeh čez 10 let, nič ne rečem - ampak zaenkrat ga še ni.

 5. Anonimni pravi:
  29.4.14 ob 01.35

  Cinik ti si navadna budala. To leti na komentar, napisan 28.4. ob 9.24.
  Več kot očitno je, da tudi ti nisi jedrski fizik. O glasbi pa prav tako nimaš pojma. Glasbena industrija ni samo Atomik Harmonik nivo. Dobre glasbe ne more bit brez dobre glasbene podlage, širine itd. Zato pa ima Slovenija ogromno nadarjenih pevcev in za število prstov an eni roki tistih, ki so sposobni napisat tem pevcem dober komad. Da se na področje jazza in jazz zvezd niti ne spuščam. Tudi Slovenija ima nekaj uspešnih ljudi s tega področja, katere pa seveda v reviji Lady ne vidiš. Maja keuc je že zelo mlada pokazala svoj resen odnos do glasbe. Tudi album, ki ga je izdal Papir, je pokazatelj tega. Ona hoče kvaliteto, dobro musko. Vsak pravi glasbenik bo vztrajal na tem, da najprej zadovolji svoje kriterije po kvaliteti. In ne obratno, da se bo najprej slekel za Playboy in rekel, da poje, šele nato začel razmišljat kaj pevskega lahko dejansko ponudi.
  In glede tvojega pointa v komentarju zgoraj. Je zgrešen. V glasbi šteje SAMO KVALITETA. Ne glede na žanr. Uspeh na glasbenem trgu pa ni vedno tudi odraz kvalitete. Tudi zahvaljujoč takšnim kot si ti. Jaz osebno recimo poslušam zelo malo glasbe izvajlcev, ki "so uspeli na trgu". Poslušam pa kvalitetno glasbo.

 6. heh pravi:
  29.4.14 ob 02.17

  Če želiš živeti od glasbe je edino merilo uspeha število prodanih plošč. Pa če je muzika sranje po mojem ali vašem okusu.
  Če želiš zadovoljiti svoje potrebe po kvaliteti in perfekciji in ti cilji nikakor niso kompatibilni s številom prodanih cd plošč, ki bi omogočali normalno življenje potem to PAČ ni uspeh.
  V tem primeru je treba imeti reden dohodek iz nekje druge in za glasbo najti čas v prostem času.
  Punca pač ni butasta in ve, da je treba prvo poskrbeti za svojo prihodnost.
  Si za razliko od ranih priležnic odpira vrata na drugih področjih.
  Se pravi ni ravno zabita in bo verjetno "uspela" prej kot vse naše "estradnice".

 7. Pepi pravi:
  29.4.14 ob 21.32

  Anonimni, super si - to je že del doktorata za Vesno Jankovič. Saj ji boš pomagal, kajne?

 8. Cinik pravi:
  29.4.14 ob 22.30

  Ja, Slovenija je polna nekih generalov, ki nimajo dovolj velike vojske in vojne, da bi izkazali svoje sposobnosti. Enako je polna čudovitih pevcev, ki zaradi pomanjkanja dobrih komadov ne morejo izraziti dvoje kvalitete.

  Ne bom povedal, s čim se jaz ukvarjam: ampak v katerikoli branži že si, ni težko postati "top 10" v Sloveniji. Šele ko greš čez mejo, se pokaže, kako visoko kotiraš v primerjavi z drugimi. A to je uspeh, če si v Sloveniji izidal en album? Vprašajte se, zakaj Avsenika po celi Evropi poslušajo, Plestenjak in Blagnetova pa preko Alp ali Kolpe ne prideta niti na kamionsko veselico. Ko bo Keučeva izdala album ali nastopila v mednarodni ligi (Evrovizija ne šteje, upam da se strinjate), bom dal kapo dol pred njo. Zaenkrat pa bom kapo še obdržal na svojo pametni glavi!

 9. Cinik 2 pravi:
  29.4.14 ob 22.47

  Pa ti si faca, saj pravopisnih napak pri tebi kar mrgoli.

 10. Anonimni pravi:
  30.4.14 ob 01.17

  Pepi, če bi Vesnaštudirala politologijo, mogoče. Za študij poltike ji je lahko mentor tast ali pa ji bodo koga iz Murgel pripeljali. In mimogrede, s tem doktoratom iz politike se je Vesna sama hvalila na Planet TV. Problem je v tem, da mora še magisterij prej uspešno zaključit. Itak je pa v Sloveniji zdaj že vsak z uspešno končano VII stopnjo z malo truda in nekoliko več denarja tudi doktor. Na nekaterih smereh imajo pogoje za opravljen izpit na doktorskem študiju eno navadno seminarsko nalogo. Če je Jurček magitriral, ni vrag da ne bo ona doktorirala. Za nekatere je to bistveno lažje kot opravit maturo. :)