Kvak.com

Tinkara Kovač o tem, da je njena evrovizijska pesem plagiat: "To je sramotno"

nedelja, 25. maj 2014
Tinkara Kovač, Eurosong, Evrovizija
Tinkara Kovač se je po vrnitvi z Danske, kjer je Slovenijo zastopala na Eurosongu, morala spopasti z očitki o slabi uvrstitvi v finalu ter da je njena pesem Round and Round plagiat: "O tem, da so pisali, da je pesem plagiat, je sramotna stvar, o tem, kaj je bilo vse drugo, ne bom niti razglabljala, ker je to sramotna stvar. Ne uporabljam jaz takšnih besed. Vedno se začudim, kako so nekateri tako negativni. Predvsem mediji, ki bi morali biti profesionalni." Primorska pevka pravi, da je že vajena tega, da se v slovenskem medijskem prostoru uspešnim pod noge meče polena. Sama se raje posveča pozitivnim stvarem, trenutno pa je zelo zaposlena s pomočjo prizadetim na poplavljenih območjih v Bosni, Srbiji in na Hrvaškem, o čemer pravi: " ... V zraku se še vedno čuti sočutje Slovencev in zagotovo je še vedno prisotno zavedanje, da smo bili nekoč skupna država in da nam je mar. In to je lepo." (vir: zadovoljna.si)
Komentarji:
 1. toro pravi:
  25.5.14 ob 19.13

  Sramotna je tvoja uvrstitev,Tinkara.Ti nimaš na kaj biti ponosna,raje glavo v pesek in stran od estrade za vedno.

 2. Robert pravi:
  25.5.14 ob 20.44

  toro - da naj piši bedarij, ker nimaš pojma o glasbi . Ona je že sodelovala in igrala skupaj z Iana Anderson (Jethro Tull), Robert Plant(Led Zeppelin), Carlos Nunez, Dan Lavery, Massimo Bubola, Bungaro and Paul Millns.

  Ona je izvrstna glasbenica.

 3. podivjana glista pravi:
  25.5.14 ob 20.52

  Vsec mi je. Ena srcna pozitivna oseba, ki strli iz povprecja. Pa ne mislim tu enga Eurosonga, ampak nasploh njeno profesionalnost, glasbeno izobrazbo in prijaznost.

 4. Cinik pravi:
  25.5.14 ob 21.24

  Festivali so ponavadi priložnost za mlade pevce, da postanejo slavni in jim to služi kot odskočna deska za prihodnjo kariero. Uveljavljeni pevci nimajo potrebe hodit na festivale! Če si pa že 15 let na sceni kot Tinkara Kovač in še vedno poskakuješ po odskočnih deskah ter pri tem padeš na predzadnje mesto.... hja, je to pač to.

  Saj Tinkari nihče ne preprečuje, da ne bi posnela CD-ja v angleščini (ali hrvaščini, če hočete) in ga v milijonskih nakladah prodajala po Evropi in Balkanu. Hm, le zakaj tega ne stori?

  Dobro je opisal Slakonja to slovensko pop sceno (preoblečen v Tanjo Žagar): "Zakaj hodili bi v Stožice na Il divo, če pa jaz nastopam v vsaki vasi v živo!"

 5. ... pravi:
  25.5.14 ob 23.29

  eh ni treba bit nesramen. njena pesem ni bila slaba proti ostalim na evroviziji, tam je pa itak kuhinja. točk pa nismo dobili skoraj nič zato, ker ni bilo hrvatov pa bosancev.
  je bila pa tinkara dosti boljša od marsikaterega, ki smo ga poslali na evrovizijo prejšnja leta.

 6. 007 pravi:
  26.5.14 ob 00.41

  Tinkara bi bila 100% PRVA NA EVROVIZIJI, če bi se preobleka v moškega in bi si dala ime Tinko!

 7. minka_binka pravi:
  26.5.14 ob 09.05

  Več kot odličen nastop in lahko je ponosna. Bolj se je vprašat kaj na Evroviziji zmaguje (zame kaj še za na vaško veselico ni) in zakaj mi pri tem sodelujemo.

 8. sonček pravi:
  26.5.14 ob 11.09

  Tinkara je odlično pela in ker sem posnela Evrovizijo jo vedno znova in znova poslušam, da grem vsem na živce. Za sebe lahko rečem, da imam dober okus kar se glasbe tiče in Tinkara je bila do zdaj naša najboljša pevka na Evroviziji.

 9. Anonimni pravi:
  26.5.14 ob 13.06

  No no...tolko se pizdite, da je bila predzadnja...v "skupnem seštevku" je bila 25. od 37-ih...

 10. Anja pravi:
  26.5.14 ob 13.31

  Vsem po vrsti:uvrstitev na vrh ne pomeni uspeh:Bieber in podobni so tudi na vrhu - to je vse - pa ga ne poslušate.

 11. sonček pravi:
  26.5.14 ob 16.25

  Dobra komentarja Anonimni in Anja. :-)

 12. nn pravi:
  26.5.14 ob 22.58

  "uspešnim mečejo polena pod noge" - zame je bila uspešna Marija Šerifović pa nisi vedel ali je baba al dec, samo je imela energijo. Tinkara pa v vsaki oddaji v katero jo povabijo govori, kako si bo za naslednjič pustila rasti brado. Pevci na evrosongu so imeli prav vsi kvalitetne glasove in se je v množici zgubila.

 13. Anonimni pravi:
  27.5.14 ob 00.45

  Če smo že pri uspešnosti... Uspešnih običajno sploh ni na Eurosongu. :)

 14. Tomaž pravi:
  27.5.14 ob 09.53

  Večina poslušalcev jo je izbrala. Verjetno ne zato, ker bi bila slaba. Je profi in je kvalitetna. Evrosong je pa zame itak izgubil smisel odkar (skoraj) vsi pojejo v angleščini in ni v pesmih niti malo čutiti glasbene tradicije države, ki jo predstavljajo.
  Uvrstitev mi je drugotnega pomena.

 15. Helena pravi:
  27.5.14 ob 16.16

  Strinjam se z Anjo,Robertom pa še s kom:za ostale pa:Spletni portal The Eurovision Times je slovensko evrovizijsko ekipo nominiral za nagrado v kategoriji najboljših spremljevalnih vokalov in plesalcev.

 16. Dino pravi:
  27.5.14 ob 23.54

  Pri 36. letih bi lahko kaj bolj pametnega delala, če je tako sposobna, ne se pa na Emo šlepala. Itak se je pa v Odmevih hvalila, da ima po tem nastopu vabil po celi Evropi. Pa da vidimo zdaj to.

 17. Anonimni pravi:
  28.5.14 ob 11.14

  Dino, več ali manj so bili na emi sami izkušeni glasbeniki. To, da je predstavljala Slovenijo, nam je lahko v čast. Sicer pa veliko sodeluje s tujimi glasbeniki in nastopa v tujini že leta in leta...brez pomoči eurosonga