Kvak.com

Jana Šušteršič - po zmagovalki Slovenija ima talent se je vsul plaz obtožb!

ponedeljek, 22. december 2014
Jana Šušteršič, Slovenija ima talent
Jana Šušteršič je komaj postala zmagovalka šova Slovenija ima talent, ko je internet skoraj pregorel od kritik na njen račun. Mnoge je namreč zmotilo dejstvo, da je zmagala šolana pevka. "Se sprašujem, zakaj se Darja Švajger ne prijavi ko ima talent ... leta šolanja za sabo pa še izkušnje ... oddaji se pa reče nekaj o talentih ...Adrijana ti si zmagovalka," je bil eden od najbolj reprezentativnih komentarjev na njen račun. Redkejši so bili tisti, ki so kritikom nasprotovali: "P**** kak ste zavistni. Vsi pa kao neki šolan glas. Pa tudi če 100 let hodiš na ne vem na kake akademije pa se šolaš pač če nisi rojen z dobrim glasom se ga nemoreš naučit! Lahko enkrat v toti fu***Sloveniji nekomu privoščite zmago? Očitno ne. Kdor koli bi zmagal, bi našli neke bedne pripombe." Sicer pa se Jana na očitke ne ozira: "Ne strinjam se s tem. Petja se učim samo zadnja tri leta. Vsak, ki nekaj dela, v svoje delo vloži veliko časa. Ne vidim, zakaj bi to bilo nekaj napačnega. Tisto, kar je zame najpomembnejše, je to, da talent ne pomeni ničesar, če ne delaš. Če nimaš talenta, pa lahko delaš ogromno, a ne bo rezultatov."  (vir: zurnal24.si, Slovenske novice)
Komentarji:
 1. Anonimni pravi:
  22.12.14 ob 21.34

  Sploh ni problem v tem, a je ŠOLANA. Šolani so itak vsi, ki znajo kaj pikazat. Od tistega bobnarja do otrok, ki plešejo. Problem je v tem, da je Jana že uveljavljena in že znano ime na glasbeni sceni. Itak smo pa že prej imeli punce, ki so študirale muzikal ipd. na teh tekmovanjih. ampak je razlika ali se takšnega tekmovanja udeleži en študent, ki ga živi bog ne pozna lai pa je to pevka, ki je zvezda vSrbiji in jo poznajo ancelem Balkanu, Pop tv pa nam jo je serviral kot neko noname študentko.

 2. Dot pravi:
  22.12.14 ob 21.42

  Dajmo naslednje leto naredit socialni eksperiment. Na talente gre Darja Švajger ali kakšna mlajša, da ne bo kdo pikolovsi in opazujemo reakcijo peščice ljudi, ki sedaj zagovarjajo profesionalno pevko z že uveljavljeno kariero, kmalu učiteljico petja.

 3. soul pravi:
  22.12.14 ob 23.42

  Tri leta se uci petja.Kolk laze.Kaj pa ang. Spanska akademija pa neverne bebe v srbiji zmaga.Kako lahko tako laze.Sedaj celo zivi v zda.Pop ivci in Menart bodo sluzili ob njenih nastopih.Samo to jim je vazno.Ne bojo dal plesalcev k nimajo nic od njih.Tej mozoljavki aknarski ki laze,in krade pravice mladim,financno sibkejsim,ker se k sebi enakim ne upa spustit,ker ji nobena diploma neb pomagala.Se Maja Keuc jo POJE.Se ni ucila petja.Tle ni duse,tle je sam dnar!Kje je tu muzika?:'( Grooozzzaaa kam smo prisli!!?!??

 4. lujz pravi:
  23.12.14 ob 00.04

  V dveh bendih je ze pela... ni solana... na wikipediji vse lepo pise o njej. Ni svoh nc ne recem... vendar ni pa najboljsa.talente bi pa lahk ze enkrat starostno omejili... ker kej tko zafnanega in kricecega kot je bila tale mala pa ze dolg ne. Podzrla je prostor nekomu ki bi ga znal izkoristit. Ne pa to malo deriste.

 5. Jure pravi:
  23.12.14 ob 01.51

  Prve tri godine živela je u Libiji, potom godinu dana u Ljubljani. Usled razvoda roditelja, 1989. godine dolazi u Beograd.
  Išla je u osnovnu školu Marko Oreškovič na Novom Beogradu i uporedo u osnovnu muzičku školu Kosta Manojlović. U šestom razredu prelazi u muzičku školu „Dr. Vojislav Vučković“, gde do kraja srednje škole klavir uči kod profesora Dejana Stošića.
  Kao veoma talentovan pijanista učestvovala je na dosta domaćih i međunarodnih takmičenja, od kojih bi trebalo izdvojiti II nagradu u Strezi (Italija i I mesto u Parizu (Francuska).
  Po završetku srednje škole, sa 17 godina, upisuje muzičku akademiju u Beogradu kao 3. na listi od skoro sto konkurisanih mladih pijanista, gde nastavlja studije kod profesora Stošića.
  Prvi rok bend u kom je Jana bila, bio je bend „Euterpha“, koji je osnovala zajedno sa svojim starim društvom. Bend je postojao 6 meseci i za to vreme postao dosta zapažen u domenu klupskih svirki Beograda.
  2003. godine odlazi na takmičenje mladih talenata (3K-dur) gde pobeđuje u svojoj emisiji. Dan posle snimanja pozvao je Milan Đurđević sa idejom da razgovaraju o budućoj saradnji.
  Jana je debitovala sa svojom koleginicom Jelenom Pudar u Herceg Novom 5. jula 2003 ( Neverne bebe ).
  https://www.youtube.com/watch?v=dMPXudy_q8Q ( čez miljon ogledov )
  Naj se prijavi še naslednje leto in spet ji zmečite denar. Pfej.

 6. Seka pravi:
  23.12.14 ob 06.34

  Res je kot je soul ugotovil,vse,ampak vse se vrti okrog denarja.Pa ne samo v SL,Povsod po svetu.Žal...

 7. Anonimni pravi:
  23.12.14 ob 06.59

  Kako ni šolana, če je igrala sto let klavir in hodila na pianistična tekmovanja, študirala na akademiji v BG. :) Na Berkleeju pa se je itak samo s petjem ukvarjala. Ampak tudi tisti, ki igrajo "samo" klavir, imajo za sabo ure in ure solfeggia. Tako da… Ampak ona znana srbska estradnica, znana po svojem PETJU. In to je tukaj edini problem, ne pa njeno šolanje. Itak so vsi, ki so na talentih do zdaj kaj konkretnega pokazali, tako ali drugače šolani in imajo za sabo ure in ure vežbanja. Izjema je teta z oboo, ki je v bistvu dokazala, da sam talent brez šolanja ne pomeni NIČ. :)
  Kar se pa Jane tiče, je tukaj samo vprašanje ali je Pop TV zavestno šel v to, ali so bili tam eni kekci, ki niso vedeli, da Jana ni samo kr ena v Sloveniji rojena punca, ki ima fotra in brata v Medvodah in študira v Španiji, ampak dejansko že ful znana pevka v Srbiji in širše. S tega vidika si je ona prišla samo lepo reklamo naredit v Slovenijo, recimo pred izdajo novega solo albuma. Poleg svojega zastonjskega pojavljanja na TV, pa je pokasirala še 50.000 evrov. Slovenci je res kar tako po imenu niso množično poznali in ravno s tem jih je vse v bistvu nategnila. Meni je to tako kot če bi recimo kaj pa vem Alenko Godec poslali na srbsko talent tekmovanje. Verjetno jo tam ljudje množično ne poznajo, ne bi bila pa to fer konkurenca ostalim, ki pridejo tja kot še neuveljavljeni in jim takšna tekmovanja dejansko pomenijo odskočno desko za naprej. Denar pa morda šolnino za šolanje v tujini. Saj bi tudi kakšna slovenska pevka šla na Berklee, če bi si to lahko privoščila. Ampak kakokorkoli, tudi če je Pop TV kiksnil, izglasovali so jo pa na koncu gledalci. Mi je v tolažbo vsaj to, da mi ob njenem petju ni bilo treba poslušat fušanje in da je vse skupaj dvignila na malce višji nivo. Bi pa Pop TV iz tega lahko odnesel nekaj koristnega- idejo za novo oddajo. Ustvarjanje licenčnih oddaj jim je zadnje čase postal hobi. Šolani pevci in drugi glasbeniki imajo na voljo vrsto uradnih tekmovanj, ki jim prinesejo neke nagrade, s katerimi pa si kaj dosti v šovbiznisu ne morejo pomagat. Naj Pop TV naredi šov – tekmovanje za šolane pevce. Pogoj za udeležbo pa naj bo recimo samo »status študenta«, pa je. Mislim, da bi imeli uspešnico in končno nekaj kvalitetnih nastopov. :)

 8. Micika pravi:
  23.12.14 ob 11.10

  Ja pa denar bo nesla iz Slovenije, ko tista punčka Lina al Luna. Ja pa leta bi mogli določit od do. Moja vnučka se tudi dere pa ne vem al v slovenščini al v angleščini. Pa lep pozdrav in vesele praznike.

 9. andreja pravi:
  23.12.14 ob 11.56

  A lahko pop tv objavi glasove, ker sem prepričana da so jih priredili vprid Jane? Eden pa naj se najde in jih gre preverjat.Ziher se bodo našle nepravilnosti, ki jih v SLO je manjka.Po komentarjih sodeč je večina proti Jani.Seveda se Jana ne bo obremenjevala, važno je da je dobila denar. Zame je bila favorit Adrijana, bravo korišica.

 10. alfa pravi:
  23.12.14 ob 13.03

  Zmagati bi morala Adrijana.

 11. soul pravi:
  23.12.14 ob 14.23

  Obvezno naj se preverijo glasovi ljudem se pa vrne denar!!Ker smo cisto vsi proti njej.Nekdo ki te stvari obvlada bi se moral javit,ker to je vse PRIREJENO!Naj odgovarjajo za svoje goljufije!

 12. SLOVENEC pravi:
  23.12.14 ob 20.21

  sramota komisije, da je že izbrala tako kandidatko, ki je priznana pevka, potem pa se naj proti njej borijo res talenti, samouki, halo, v slo. ni nič več poštenega, tudi oddaje v živo, vse imajo zrežirano in take tekmovalce, da imajo možnost samo neki osebki

 13. Anonimni pravi:
  23.12.14 ob 23.37

  ja konec sveta bo zdaj zaradi tega. pa če vma še ni potegnilo, vsi resničnostni šovi so en bullshit

 14. Jure pravi:
  24.12.14 ob 00.08

  Saj zato pa je super, da so ljudje vokalni o tem, da jih to moti, ker smo en korak bližje, da se ta bullshit konča!

 15. sintesi pravi:
  24.12.14 ob 09.30

  KRIV JE POP, KI JO SPLOH UVRSTIL MED KANDIDATE!!!!! Ampak POP je, jasno komercialna TV in jim je pomemben samo DENAR. Ko se je prvič predstavila na talentih so zavrteli filmček, kjer so reklamirali Ljubjanske mlekarne.

 16. Anonimni pravi:
  24.12.14 ob 10.10

  Itak je že od prvega talent šova na Popu jasno, da se njim gladko je.be za slovenske talente. Samo da kasirajo denar. Za njihovo promocijo ne naredijo nič, kvečjemu jim dajo takšne pogodbe, da dol padeš in nimaš od njihovega sodelovanja nič. Za glasbenike je itak boljše, da ne zmagajo pri njih, tistih 50.000 evrov si kmalu povrnejo. Imma občutek, da je imela Jana z njimi kakšno posebno pogodbo. Na glasovanjih pa po mojih podakih iz dobro obveščenih virov pokasirali tudi po 200.000 glasov. V polfinalu. Kaj šele v finalu.

 17. Dot pravi:
  24.12.14 ob 10.42

  Jaz sploh ne razumem zakaj folk glasuje. POP lahko obrne ( in verjetno tudi je glede na tak velik negativni odziv na zmagovalko ) glasovanje kakor hočejo. Pa še tisti ki pravijo, naj javno pokažejo glasove. Brezpredmetno, saj lahko tudi tisto pofejkajo.

 18. Anonimni pravi:
  24.12.14 ob 13.43

  Glasujejo zato, ker so naivni in medijsko neopismenjeni. Zatos e tudi pustijo trikrat nategnit, prvič s plačljivim glasovanjem, drugič z oglasi, ki jim jih v dolgih vsaj 5-minutnih blokih prikazujejo približno vsakih 15 minut in tretjič z rezultati tekmovanj. Vmes se pa še za filanje lastnega ega malo ponorčujejo iz netalentiranih ljudi. Če hoče parvi talent pri njih kam prit, si pa mora nadet masko, da ga ultra pametna in sposobna žirija ne sodi po obrazu in imenu. Tisti Čakarmiš bo pa itak penzijo dočakal na teh talent šovih. Razumem, da ima visoko funkcijo na Popu, talenta pa nima na področjih, o katerih sodi, niti za vzorec. Ampak dokler ljudje ne bodo bojkotirali takšnih oddaj, ne bo sprememb.

 19. zakaj pa ne pravi:
  24.12.14 ob 15.16

  Kaj nista tudi Raay in Marjetka šla enkrat tekmovat na angleški talent, sam da njim i uspelo...

 20. gospodična Maček pravi:
  24.12.14 ob 19.09

  Dej utihn ti vreča bolh

 21. mario pravi:
  26.12.14 ob 22.54

  Če je ona ki je šolana pevka in glasbenica od glave do pete TALENT potem bi se prijavil lahko tudi ROK GOLOB.
  Takšne šolane pa res ne bi smeli sploh spustiti na ta ŠOV.

 22. mimi pravi:
  6.1.15 ob 21.10

  Končno je šel denar nekomu, ki ga bo porabil za izobraževanje in ne zato da bodo doma kuhinjo prenavljali.