Kvak.com

Prekletostvo šova Znan obraz ima svoj glas? Lansko leto službo zaradi šova izgubil Fogl, letos pa Simon Vadnjal

četrtek, 5. marec 2015
Znan obraz ima svoj glas, Simon Vadnjal, Tomaž Ahačič Fogl
Ali se tekmovalci šova Znan obraz ima svoj glas zaradi uspeha šova srečujejo s prav posebnim prekletstvom? Čeprav bi človek mislil, da bodo delodajalci nastope svojih zaposlenih v šovu nagradili in izkoristili kot dobro promocijo, se v realnosti dogaja čisto drugače. Lanskoletni tekmovalec Tomaž Ahačič Fogl je izkusil prav grenko izkušnjo: najprej so ga zamenjali v skupini Yuhubanda ("Grdo so naredili ... Počutil sem se kot staro kolo. Fantje očitno niso pričakovali, da bom v oddaji tako uspešen"), kjer je nastopal kar 15 let, potem pa je izgubil še službo učitelja vožnje. Fogl je povedal: "Moj takratni delodajalec me je na začetku podpiral, po oddaji pa me je po domače rečeno sunil v rit." Enako stvar letos očitno doživlja Simon Vadnjal, ki je zaradi gostovanja na Pop TV izgubil delo na nacionalni televiziji. Simon je na nacionalki delal kar 10 let, ustvarjal pa je oddajo Prava ideja. Zaradi odpovedi je razočaran in prizadet: "Zdaj si, jutri te ni. To v bistvu kaže na odnos do nas prekernih delavcev. Ko se kaj takšnega zgodi, se šele zaveš, kako ranljiv si. Tudi če je vsem jasno, da si pomemben del uspeha neke oddaje, to ne pomeni nič. Popolnoma si nadomestljiv. Hvala in adijo ... Na koncu, si odvisen od – po mojem mnenju neargumentirane – odločitve ene same osebe. To je zame šikaniranje." Simonovo nastopanje v ZOISG je šlo menda v nos direktorici TVS Ljerki Bizilj, ki je sodelovanje z njim prekinila z argumentom, da zaradi sodelovanja v oddaji ne bo mogel izpolnjevati svojih delovnih obvez. (vir: Žurnal24, Lady)
Komentarji:
 1. Simon, toži jih!! pravi:
  5.3.15 ob 21.34

  Upam, da je tolk pameten in jih bo tožil za vsa leta za nazaj, ko so ga izkoriščali kot honorarca in ga niso zaposlili. Po dopovedi ima še 1 mesec časa, da to naredi.

 2. Joker pravi:
  6.3.15 ob 08.52

  Menda je tudi soavtor te oddaje. Pa naj jim računa licenčnino za njo :)

 3. Anamarija pravi:
  6.3.15 ob 10.58

  Čisto popolnoma nič ne bo dosegel, samo svoj čas, živce in denar bo zapravil, spomnite se na Jasno Kuljaj .... tako je v tej nasi lepi Sloveniji! Najraje imajo take. ki so ponižno tiho in trobijo v isti rog!!!

 4. Anonimni pravi:
  6.3.15 ob 15.27

  Jasna Kuljaj je dobila tožbo.
  Če si že itak izgubil službo in tožiš "za nazaj", je velik uspeh tudi če po 3 letih dobiš za nazaj plačane vse prispevke za zaposlovanje, ki bi ti jih delodajalec moral plačat. v 5, 10 letih. Vsak mesec 350 evrov - se nabere. Potem te morajo še zaposlit, pa te verjetno takoj odpustijo. Če sploh kdo pristane na to. Ampak ni pomembno, pravici je zadoščen.
  Predlagam, da se za tožbe odločijo vsi, ki so v podobnem položaju. Še posebej takšni, ki se jih hočejo delodajalci znebit, da bi se izognili svojim obveznostim. Ne pozabite, potem, ko se vas odkrižajo,imate še 1 MESEC ČASA, DA JIH TOŽITE! Tožbe so iztožljive in vse več jih bo.

 5. brezplačna pravna pomoč pravi:
  7.3.15 ob 19.27

  Takoj naj zaprosi za brezplačno pravno pomoč katera pripada v Sloveniji vsem registriranim narkomanom, Romom in osebam brez dohodka in naj toži Rtvslo...

 6. Anonimni pravi:
  8.3.15 ob 16.24

  daj ne podjebavaj, da ga ne bom jaz gratis zastopal