Kvak.com

Jelena Aščić nič več obraz Dnevnika, gledalci besni!

torek, 1. september 2015
Jelena Aščić, RTV Slovenija
Jelena Aščić je preko Facebooka sporočila, da se z novo podobo Dnevnika poslavlja tudi ona: "Jaz se z voditeljskega mesta poslavljam. Hvala za zaupanje in podporo. A vsaka sprememba je lahko tudi nova priložnost. Ker je družba socialno, ekonomsko, politično in tudi moralno v razsulu, bo na novinarskem področju še veliko dela." Poteza RTV, da zamenjajo priljubljeno voditeljico, pa je razbesnela številne. Komentatorji so ji sporočali, da je bila "biser med smetmi", oglašali so se ji tudi številni kolegi, ki so namigovali na to, da njen odhod vsekakor ni bil prostovoljen ... (vir: Slovenske novice)
Komentarji:
 1. Didi pravi:
  2.9.15 ob 12.14

  So to morda "vsebinske spremembe", ki jih je napovedala in se jih loteva Ljerka Bizilj?

 2. Anonimni pravi:
  2.9.15 ob 13.12

  Zamenjati bi bilo treba,rdečo Ljerko Bizilj,ki dela samo zdraho na nacionalki.Tudi ona je za na odpad,saj je že stara in znucana,naj gre v penzijo,pa eno mlado sposobno gor,da se drži tv ,kot pijanec plota.

 3. Didi pravi:
  2.9.15 ob 14.02

  jaz mislim, da ta Ljerka ni rdeča, ampak mavrična, odvisno od tega, katera roka jo futra in odvisno od zneska. Včasih je bila živo rdeča, potem temno črna, zdaj ne vem kakšna je, le to je gotovo, da ljudi okrog sebe ravno ne osrečuje, pa naj si sedijo pred ekrani ali izza njih.

 4. Anonimni pravi:
  2.9.15 ob 22.21

  menim, da bi bilo pametno najprej zamenjati napovedovalce in novinarje,ki še slovensko ne znajo

 5. Vid pravi:
  2.9.15 ob 23.47

  @anonimni - kaj ti se hecaš ?? na rtvslo govorijo slovensko, na pop-tv in na kanal-A pa res ne znajo slovensko in govori večina novinark v spakedravščini s štajerskim, primorskim in prekmurskim naglasom.Še posebej ena iz Svet govori npr. Dounes so se poslaunci sestali da boudo sprejeli nouvi zaukon.

 6. slovenec pravi:
  3.9.15 ob 08.20

  zdej že ljudi, ki lepo govorijo čisto slovensko, glavni tv mečejo ven, da jih zamenjajo z nekimi prišleki, ki jim ni važna slovenščina, po mojem bi bilo potrebno vse starejše voditelje dat v penzion, namestiti nove, pod pogojem, da govorijo čisto slovensko in se obnašajo primerno za voditelje neke oddaje, kaj pa zdaj vse gledamo po tv, oprostite, to nikamor več ne vodi, zato navijam za jeleno, ker je pri njej izgovorjava in vezava lepo slovensko

 7. Anonimni pravi:
  3.9.15 ob 10.57

  Jelena je nadomeščala Jasmino Jamnik med njeno porodniško. Mislim, da je bilo vsem jasno, da je to začasno. Na nacionalki je treba nujno naredit malo reda in popucat določene stvari. In cel kup ljudi, ker to, kar je ta hiša postala, ni normalno. Seveda pa bodo zdaj takšni kot je užaljena Miša Molk in podobni subtilno plasirali v različne medije gonjo proti Ljerki.

 8. anonimni pravi:
  3.9.15 ob 11.11

  ah dajte no,kako pa govorijo kot slovensko...kako ste vsi pametni..saj vendar ne napovedujejo v hrvascini,pa bok nedaj te pa bi bilo vroce krvi...saj vam nic ne pase...oprostite,stajerski naglasek je zelo pravilna slovenscina ce se tega niste vedeli...mene ne moti ne prekmurscina niti kako govorijo na primorskem...saj smo vsi slovenci,in bi morali skupaj drzat...potem pa ni cudn da nekateri ne marate juzne bratje.saj se se med sabo ne razumemo vec,kar je zelo zalostno..

 9. Vid pravi:
  3.9.15 ob 11.44

  @anonimni - na Tv se more govorit brez naglasa, če imajo novinarji štajerski, primorski naglas in da pojejo ko govorijo to ni primerno za dnevnik oz. samo kažejo kako nizek IQ imajo, ko ne znajo govoriti brez naglasa, saj so tudi na rtvslo zaposleni Štajerci in govorijo brez naglasa.Npr. Ivo Kores je super voditelj dnevnika, je štajerc iz Maribora in govori brez naglasa. Tista iz Svet na kanalu-A pa govori v spakedravščini , da zmeraj premaknem program ko slišim njeno govorico ko govori skozi nos

 10. Anonimni pravi:
  3.9.15 ob 13.30

  Največ je v resnici ljubljanskeg anaglasa, ampak ga Ljubljančani ne zaznavajo kot naglas.
  Erik Valenčič dela zdaj revolucijo proti RTV. Očitno je pozabil kako in na kakšen način je on sploh prišel na teelvizijo. Preko reda. Dobesedno. Ko so sotale ODPUŠČALI! In vsi ti, kao ogroženi, ki jih omenja, imajo vsi masla na glavu. Televizijo so izkoriščali za promoviranje interesov svojih političnih somišljenikov, se šli gverila novinarstvo na nacionalni televiziji, v javnosti se pa kazali kot prodorni, RAZISKOVALNI itd. V resnici so samo "servirali" javnosti tisto, kar so njim drugi "servirali". In zdaj so pametni o pr novinarstvu, kako so vsi sotali pr novinarji, samo oni načelni in prodorni..Tudi politični PR obstaja...

 11. Vid pravi:
  3.9.15 ob 14.13

  anonimni- pa kje ti slišiš ljubljanski naglas ??problem pri štajercih in primorcih je da je vsak ki ima drugačen naglas za njih ljubljanščina, pa čeprav govorijo v pravilni slovenščini.Ko pa tista iz Svet na kanalu-a govori: Dounes so se poslaunci sestali da boudo sprejeli nouvi zaukon, pa govorijo da govori pravilno slovenščino in da ne slišijo naglasa.

 12. šišmiš pravi:
  3.9.15 ob 15.47

  vsak se naj zase briga ....vsi kot štajerci kot primorci ali ljubljančani so zanimivi....z naglasi ali brez...zakaj pa ne bi bili različni saj tudi živimo v azličnih regijah ....

 13. Vid pravi:
  3.9.15 ob 20.15

  @šišmiš - kako oni govorijo s prijatelji mene ne zanima, pri dnevniku pa ne moreš govorit v spakedravščini tako kot govorijo na poptv in na kanalA , ko imajo novinarje z močnimi naglasi.

 14. heh pravi:
  6.9.15 ob 14.05

  Naglas gor al pa dol, tale je porabila pol proračuna za makeup pa še vedno ni nič od nič. Poglejte si starejše posnetke. Dejstvo je, da niso vsi za pred kamere. Za take talente imamo pač radio.