Kvak.com

Miran Rudan obsojen na osem mesecev pogojno

sreda, 30. december 2009
Miran Rudan
Miran Rudan je bil obtožen, da je oktobra 1999 pri odpiranju vrat avtombila iz malomarnosti povzročil nesrečo, v kateri je umrla 47-letna mati dveh otrok. Višje sodišče je sedaj potrdilo obsodbo okrožnega in pevec je dobil osem mesecev pogojne zaporne kazni. Čaka pa ga še civilna tožba otrok preminule, ki od njega zahtevata 20.000 evrov odškodnine z obrestmi od dneva materine smrti. (vir: pozareport.si)
Komentarji:
 1. suzi pravi:
  31.12.09 ob 08.03

  Kako je lepo nekaterim ... ne samo da so rabili SAAAAAAAAAMO 10 let za "kao" obsodbo ... na koncu jo celo odnese brez zapora ... sramota za nas sodni sistem ... nimam nicesar proti njemu, ampak pravila bi morala bit enaka za vse ... kolesarka je umrla in poleg tega je se pobegnil s kraja prometne nesrece!!!!

 2. miha pravi:
  31.12.09 ob 13.04

  V zapor bi moral, ne pa pogojna kazen!

 3. Jana pravi:
  1.1.10 ob 02.22

  Sramota za Slovenijo. Rudana je lahko sram, pa ga ni niti sram ... niti ni nikoli priznal, da je odprl vrata na kolesarski stezi ... in uboga ženska je umrla ... grozno! Naše sodstvo je prepočasno! Rudana bi morali takoj obsoditi in bi do sedaj sedel v zaporu 10 let in še .... Jaz sem tudi kolesarka in sem odkar je Rudan "ubil" kolesarko še bolj pozorna na take egoistične avtomobiliste kot je ta Miran Rudan! Zdaj pa sprašujem: Zakaj samo pogojna kazen? - MORAL BI BITI ZAPRT !

 4. mina pravi:
  2.1.10 ob 11.33

  Jana,deset let za "nenamerni umor" pa je malo prehudo,razen če je bil v času dejanja pijan.Kaj pa vsi posiljevalci,pedofili........ki dobijo samo 2 do tri leta,ker kao,da so bolani.
  Če se neka stvar zgodi nenamerno(konec koncev tudi ti z kolesom lahk pešca povoziš do smrti-takšni primeri so že bili) in bi za to ker si samo trenutek bila nepazliva sedela v "kehi" celih deset let.Verjemi,da je samo drobec sekunde in nepazlivosti potreben,pa se ti celo življenje spremeni.
  Pri tem ne zagovarjam Rudana,še manj našega sodstva,ampak milo rečeno deset let za trenutek nepazlivosti je res veliko.Že jutri smo lahko zaradi tega v kehi.

 5. kkk pravi:
  3.1.10 ob 13.25

  mina, 10 let za nenamerno povzročitev smrti je res preveč, ampak ker je on pač Rudan si je lahko privoščil POBEG in ZANIKANJE. OBŽALOVANJA pa nikjer. ZATO pa bi mu tudi jaz privoščil 10 let. PIKA!

 6. senior pravi:
  3.1.10 ob 19.40

  Sramota za Slovenijo! Ubiješ človeka in ne greš v zapor! V naši lepi domovini, življenje človeka ne pomeni nič! Obsojen bi moral biti vsaj 10 (deset) let, da bi bilo pravici zadoščeno!

 7. mina pravi:
  4.1.10 ob 21.03

  KKKinsenior
  Sicer ne zagovarjam Rudana,niti ne poznam vsega ozadja tega dogodka,zato ne morem sklepati ali bi bilo deset let kehe preveč ali premalo.
  Sem samo mnenja,da je včasih potreben samo drobec nepazlivosti in že se lahk znajdemo v ječi.Nihče ni izvzet iz tega.

 8. tincyb pravi:
  5.1.10 ob 08.12

  namerno ali ne namerno mhm.., cloveka je ubil ejjj, pedofili in pdb. dosmrtna ali smrt, pr. Rudan jah...pogojna ni nic...slovenija mi ze itak ne disi hahahah, itak gre vse samo navzdol, zalostno ampak zal resnicno :( (da ne bo pomote Slo. kot pokrajina JA, ostalo NE)