Kvak.com

Afera Sašo Baričevič in bulmastifi: proti dvema kinologoma uveden disciplinski postopek, po neuradnih podatkih pa naj bi položaje zlorabila Sonja Bukovec in vodja pravne službe kmetijskega ministrstva Roman Pečkaj

četrtek, 29. april 2010
Kinološka zveza Slovenija bo proti dvema kinologoma uvedla disciplinski postopek, povezan z bulmastifi, ki so pokončali svojega lastnika Saša Baričeviča: to naj bi bila Rajko Rotner (njegova nečakinja je Katarina Kresal) in Alenka Černe. Kinologa sta junija 2006 tri mesece po napadu bulmastifov na Stanislava Megliča v zavetišču Gmajnice opravila izredni vzrejni pregled in psu Atlasu izdala vzrejno dovolilnico za plemenjaka - njegovo gibanje sta ocenila kot "dobro" kljub temu da je zaradi strelnih ran hudo šepal. Sašo Baričevič se je leta 2008 nato preko odvetnika Mira Senica za vrnitev psov zavzemal prav na podlagi tega dokumenta, pri tem pa je zanimivo, da na KZS nimajo verodostojnih dokumentov, ki bi dokazovali, da se je izredni vzrejni pregled dejansko zgodil, niti nimajo zahteve po pregledu s strani Baričeviča in Zore Rotar. Černetova je poleg vsega tudi sodelovala v "neodvisni" komisiji, ki jo je imenovalo kmetijsko ministrstvo - odstopljeni minister je zatrjeval, da so iz komisije izločili vse, ki so za Baričeviča že kdaj pripravili strokovnja mnenja, kar pa očitno ne drži. Sicer pa naj bi bila v sklepni fazi tudi policijska preiskava: "Šlo naj bi za zlorabo položaja, preiskava pa naj bi bila uperjena proti nekdanji državni sekretarki Sonji Bukovec zaradi suma vplivanja na postopek in proti njenemu kolegu vodji pravne službe Romanu Pečkaju zaradi napačne razlage odločbe Upravnega sodišča, ki naj bi ukazalo vrnitev psov, česar pa, kot pravijo na sodišču, nikoli niso storili. Več o osumljencih pa bo znano v prihodnjih dneh." (vir: dnevnik.si, 24ur.com)
Komentarji:
 1. občan pravi:
  29.4.10 ob 11.19

  a nimate kaj bolj pametnega pisati ,kot pa o teh psih,to je že zdavnaj obledela afera,dajte poiščite raje kaj bolj aktualnega.

 2. oooo pravi:
  29.4.10 ob 12.42

  Dajte že res mir, saj ninobeden nič ni kriv psi so naredili verjetno, samomor, NOBEDEN NIČ KRIV........

 3. Anonimni pravi:
  29.4.10 ob 20.16

  Občan a se ti ne zdi, da bi bilo dobro, da se vsaj ena afera zaključi. Do sedaj so vse končale pod preprogo, tako da bi bila prava osvežitev, če bi ena dobila epilog.

 4. občan pravi:
  29.4.10 ob 23.39

  anonimni;vrana vrani ni še nikoli izkljuvala oči.

 5. šizo pravi:
  30.4.10 ob 09.27

  pa glih to pasjo afero naj razčistijo:)
  mene bolj zanima patria, čista lopata, istrabenz, dars, durs, vegrad, najemi državnih služb (ne samo notranjega ministrstva), ne/delo tožilstva in sodišč,...
  od cele pasje me samo zanima kako je mogoče tako izigrat sistem?!?

 6. šizo pravi:
  30.4.10 ob 09.30

  aja, mogoče še kako je Rajko 4 leta čakal pri polni plači na službo kar doma, pa kako je lahko takoj za tem ko je 'primerno službo' dobil - nastopil dolgotrajno bolniško:)
  ja.. še dohtarje pod lupo - komu in zakaj pišejo bolniške!

 7. luka pravi:
  4.5.10 ob 10.59

  šizo,kako bi ti reagiral če bi te psi sredi ceste napadli in zaznamovali za celo življenje,a ti bi kar vse pustil in nič zahteval.

 8. janko pravi:
  5.5.10 ob 19.36

  cist prov da sp ga razgrizl,ce bi jest vedu da jim je to delov bi ga jes zgrizu!!!!!ubogi psi.zj pa zarad enga kretena use pse gledajo ko da so pošasti!!!jest mam doma staforda pa je ko pudlcek se huj!zj bom pa za vsak kurac dobu kazn k ga nam mev prvezanga se u gozd k ga pelem k ni nobenga se najde en kreten pa tezi!!!!!!!ta drzava je res katastrofa.

 9. Anonimni pravi:
  5.5.10 ob 19.40

  noben pes te nav napadu za brez veze je pa res kako ga lastnik nauci!
  jest sm tut tko mislu o psih sam zj k mam svojga jih pa cis razumem!in so cist kul mam pa staforda,k se ga ze nasploh usi bojijo se posebej pa zej k so tega pedga zgrizl,kar je cist prov!nej raj prepovejo da si ljudje menajo spole!