Kvak.com

Slovenija ima talent - tudi teoretski psihoanalitik Roman Vodeb je povedal svoje - bo Lina Kuduzović postala kot Britney Spears ali Michael Jackson?

ponedeljek, 7. junij 2010
Slovenija ima talent, Lina Kuduzović, Maja Keuc, Allthat, Maestro, Peter Vode, Dunking Devils, Sanja Poljšak Pesan, Alen Vogrinec Vesel, Tina Drole, Fanika Križaj, Roman Vodeb
Lina Kuduzović je pri komaj sedmih letih zmagovalka šova Slovenija ima talent - njeno sodelovanje v oddaji že od vsega začetka kreše mnenja, svoje pa je dodal tudi teoretski psihoanalitik Roman Vodeb: "Nisem jasnovidec, a hkrati vsak dogodek in vsako osebo mislim in premlevam freudovsko oz. psihoanalitično. Za to srčkano Lino me malo skrbi. Njen talent seveda ni sporen, njena nadaljnja življenjska pot pa me skrbi. Skrbi me njena srečnost, ki bi znala temeljiti predvsem na medijskem uspehu, in to ni ravno dobro. Namreč: moj pomislek gre v smer bojazni, da se bo njena duševnost razvijala podobno kot duševnost Britney Spears ali pa Michaela Jacksona ... Pri njej se zna zgoditi, da jo bo medijski uspeh na neki način "spotaknil" pri psihičnem zorenju. Otroška psiha še ni zrela za takšne šoke, kot je zmaga v šovu Slovenija ima talent. Ne gre toliko za to, da bo "zmaga šele prišla za njo", kot se reče. Gre bolj za to, da se ji je ves ta "šov-kontekst" vtkal v psiho na način, ki ne obeta nič dobrega. Samozavest bo že razvila – toda ne vem, ali bo kos depresivnim obdobjem, ki bodo morda sledila, ko ne bo več v središču pozornosti." (vir: rtvslo.si)
Komentarji:
 1. Marjeta pravi:
  7.6.10 ob 18.03

  No, Lina si želi peti, srečna je ob priznanju, ki ga je doživela, z njo so starši in prijateljice, prijatelji... Zakaj bi se bali? Končno, saj ni treba otroka onemogočati v skrbi zanj, bolje je biti prisoten, buden in skrben in če se opazi stisko oz. znamenja, ki kažejo nanjo, se s sočutjem in z res dobrim znanjem pač ukrepa. Športniki imajo psihologe, normalno je to. Staršem priporočam zelo, zelo skrben izbor, če bi to tega prišlo.

 2. Anonimni pravi:
  7.6.10 ob 21.06

  blah, mala je premala...in bo ena marioneta svojih starsev in medijev

 3. mike pravi:
  7.6.10 ob 21.22

  pr 10 pa bo pozabljena

 4. Talentirani pravi:
  8.6.10 ob 03.44

  Že čez 3 mesece bo utonila v pozabo, kdo pa se še spomni raznih reality-show zmagovalcev! Ali bo s svojim petjem kdaj spet prišla nazaj iz pozabe, je pa drugo vprašanje - stvar veliko dela in truda staršev in nje.

 5. Anonimni pravi:
  8.6.10 ob 12.35

  Seveda, normalno da bo šla po poti Britney al pa Jacksona. Ker Slovenija je enako velika kot Amerika in tukajšnje zvezde so popolnoma primerljive z Ameriškimi. Fani izvajajo isti pritisk in normalno ima tudi Lina starše, ki jo silijo toliko, kot so silili Britney in Jacksona. Itak. Feel the sarcasm?
  Dejte no, to je Slovenija. Res je tudi, da jo bodo (ŽAL!) kmalu pozabili. Naj punca izživi svoje sanje. Njeni starši se mi zdijo dovolj razumni in trezni, da jo bodo znali usmerjati in jo ustaviti, ko bo treba. Ni nujno, da bo vsak otrok, ki nima tipičnega "srečnega" otroštva, popolna razvalina v preteklosti. Veliko je odvisno od staršev in Linini starši se mi zdijo razumni.

 6. Anonimni pravi:
  8.6.10 ob 12.36

  *Ah, prihodnosti.

 7. kolksteslovenceljni pravi:
  11.7.10 ob 22.49

  Kako lahko primerjate Lino z Britney Spears?Kakšne težave je Britney imela z mamo? Linini starši se vidi da so topli, da ne igrajo, to se čuti. (razen če si sam hladen, pa tega ne čutiš). Jackson, ki ga je oče pretepal, primerjamo z LIno. Jackson je bil nežna duša, Lina pa že zdaj kaže vso trdnost. Sama imam hčer, ki je bila vedno od malega sigurna vase. ampak z možem sva bila vedno zraven - in je uspešna. Zdaj bi pa vsi psihiatri in vrli strokovnjaki, ki so komentirali celo Kmetijo in delajo primerjavo s tem šovom, ki je čisto nekaj drugega. Kmetija je navadna kozlarija. Celo tisto primorsko Cicciolino ste mediji primerjali z LIno. Kaj se dogaja v tej bolni Sloveniji. Dragi zmagovali, hvala ker obstajate in nadaljujte naprej. Fanika kakšna krasna punca, d aje dala pogum drugim. Punca drži se. Ko sem prijateljem rekla, da bo Susan Boyle zmagovalka, so se mi vsi smejali, danes pa je ta ženska šla naprej. Problem je v tem, ker smo navadni provincialci in smo vedno zavidali sposobnim. Osebno sem spoznala Lucienne še preden je postala slavna in je v resnici taka, kot sem jo gledala na televiziji: ima svoje mnenje, lepo poje, ima ženstveno toplino in hvala bogu, da ni bilo kakšne Miše Molk. Slovenija mora dobiti nove ljudi - talente, ki jih je v Sloveniji veliko, samo nekateri se morajo malce umakniti iz scene. Pustite ljudem živeti!!!

 8. ANA pravi:
  13.2.11 ob 22.13

  PUSTIMO ČASU -ČAS-MORDA NAS PRESENETI