Kvak.com

Slovenka leta 2010 je Petra Majdič!

sreda, 12. januar 2011
Petra Majdič, Slovenka leta, revija Jana, Mateja Kožuh Novak, Severa Gjurin, Petra Matos
Petra Majdič je osvojila še en naslov: tokrat je postala Slovenka leta po izboru bralke revije Jana in s tem premagala deset nominirank. To so bile: Tanja Babnik - učiteljica razrednega pouka v bolnišnični šoli na Rehabilitacijskem inštitutu Soča v Ljubljani, Marinka Cempre Turk - prostovoljna gasilka že od leta 1973, Severa Gjurin - likovna umetnica in glasbenica z enim najlepših vokalov v Sloveniji, Maksimiljana Ipavec - umetniški vodja Ženskega pevskega zbora Kombinat, Mateja Kožuh Novak - predsednica Zveze društev upokojencev, Maja Lupša - upokojena novinarka Jane, ki pa ni kandidirala kot novinarka, ampak kot mama geja in tašča njegovega partnerja ter kot babica ljubke deklice, ki ima dva očka ter mamo na Aljaski, Petra Matos - ena izmed vodij čistilne akcije Očistimo Slovenijo, Marlenka Stupica - vrhunska ilustratorka in legendarna ustvarjalka čarobnega sveta, Jasna Tepina - televizijska novinarka in scenaristka in Marinka Vovk - mednarodno priznana inovatorka. (vir: rtvslo.si) Zaslužena zmaga?
Komentarji:
 1. ixs pravi:
  12.1.11 ob 08.14

  morala bi biti športnica leta,ne slovenka leta,pa ja vse skupaj ni logično,a je res vsepovsod korupcija,športnica slovenka leta,namesto športnica leta,v kateri državi ste to videli.

 2. xy pravi:
  12.1.11 ob 09.06

  Se strinjam s prejsnjim komentarjem, ker Petra Majdic je naredila veliko na sportnem podrocju in bi morala biti Sportnica leta. Pri izboru Slovenke leta pa ze po eni kmecki logiki ne bi morala biti niti med nominiranimi, ker pri tem izboru se gledajo dosezki drugacne vrste.

 3. Anonimni pravi:
  12.1.11 ob 09.56

  sam res...vsa čast petri, samo so še drugi tud kej dosegli...

 4. Anonimni pravi:
  12.1.11 ob 11.52

  aja pa še to: slovenka leta bi morala biti ženska, ki doma preživlja otroke brez redne plače. ali pa kakorkoli pomaga družbi za izboljšanje odnosov. PROSTOVOLJNO! ne more bit nek športnik slovenec leta, če je to njen poklic. kaj pa konec koncev imamo mi od tega? družba?

 5. Manica pravi:
  12.1.11 ob 12.55

  Nič hudega, tudi če je Slovenka leta, saj je zagotovo za Slovenijo napravila več kot marsikateri politik. Poleg tega, da je Petra odlična vrhunska športnica, je tudi izredno prijazna, solarna in topla oseba. Zato ni prav nič narobe, če je tudi Slovenka leta.

 6. majda pravi:
  12.1.11 ob 17.51

  Vse mi je OK razen nastopa Radojke Šverko in kitarista.Zanima me če res ne gre nobena svečana prireditev brez HRVATOV.Moramo gledati izbor za naj hrvatico mogoče bodo pa naši estradniki peli.

 7. brzi pravi:
  12.1.11 ob 20.46

  Jaz pa bi jo predlagal za najgršo športnico leta.

 8. cole pravi:
  12.1.11 ob 22.44

  Brzi, ti lahko kandidiraš za najcepca SLO. Pa saj človek ne more verjet, kakšne bedarije pišete! Če si katera zasluži to priznanje je to sigurno Petra. Je pa groza, kako prodajajo neko Petro Matos. Človk še sladkorno dobi, ko jo gleda. Akcija kopirana, zdej se pa šlepajo na občine in prostovoljce, ki so vse organizirali.

 9. Anonimni pravi:
  12.1.11 ob 23.26

  cole, v prvem delu se strinjam s tabo (stavek o brzem)...a ko že kaže na to da se šteješ za bolj razgledanega od njega, s svojim mnenjem o petri matos podreš vse svoje adute...malo bolj širše glej ne samo to kar ti hočeš videt. lp

 10. Mila pravi:
  12.1.11 ob 23.36

  @Anonimni
  Ne vem, zakaj bi morala biti Slovenka leta ženska s slabo plačo in veliko družino. Luzerka, ki se ji ni ljubilo sedeti za knjigami in bi za sedenje za tekočim trakom rada dobila 1000 evrov, pač ne more biti zgled ostalim.
  Bravo, Petra!

 11. klemen pravi:
  12.1.11 ob 23.39

  Brzi ti si res en cepec na kubik.

 12. Anonimni pravi:
  13.1.11 ob 17.26

  mila, a po tvojem mnenju bi morali biti vsi šolani??? kje ti živiš v znanstveni pravljici? nekateri nimajo možnosti za šolanje in jih ni treba primerjati z luzerji zato...in nekateri trdo garajo, ti si pa očitno hčerka kakšnega lublanskega bogataša ki ji je vse prinešeno k riti da ne ceniš dela.

 13. korenček pravi:
  13.1.11 ob 20.14

  Mila, kaj takega, da izjavljaš..., sram te bodi. Potem smo po tvoje vsi fizični delavci ničvredne zgube? Res si trčena, da ti kar šlodi. Pa še nekaj Mila. Lahko je s tujim kurcem po koprivah mlatit, probaj s svojim, pa ti bo takoj jasno kdo je luzer. Lp

 14. KETY pravi:
  14.1.11 ob 11.47

  pO MOJEM, BI MORALA BITI SLOVENKA LETA VITA MAVRIČ, NAMREČ DOSTI NAREDI ZA LJUDI V STISSKI IN NESREČI NAJ SPOMNEM SAMO POPLAVE NA BARJU, DA O DRUGIH DEJANJ NE PIŠEM....