Kvak.com

Julija Kramar - zanjo na nogah le polovica Stožic

torek, 21. junij 2011
Julija Kramar, Slovenija ima talent, The Artifex
Čeprav verjetno ni bilo veliko ljudi, ki bi menili, da si Julija Kramar v nedeljskem finalu Slovenija ima talent ni zaslužila zmage, pa je 35-letna mamica in ljubiteljica opere dvorano Stožice razdelila - občinstvo je namreč daleč najbolj bučen aplavz namenilo plesni skupini The Artifex. Julija je s svojo arijo na noge spravila le polovico parterja, od ostalih pa prejela le povprečen aplavz. A očitno so odločili glasovi gledalcev pred zasloni. Voditelj Peter Poles je komentiral: "Pričakoval sem takšen razplet, menim pa, da je na to lahko precej vplivala tudi Julijina tragična zgodba." Znano je, da je Julija le štiri dni pred finalom izgubila svojega partnerja: ta je bil po rodu Italijan in deset let starejši od nje; operiran je bil na želodcu, podlegel pa bakterijski okužbi sepse. Julija je tako ostala sama z dveinpolletno hčerkico. (vir: Nova, Slovenske novice)
Komentarji:
 1. tija pravi:
  21.6.11 ob 13.47

  Julija je zmagala in je sedaj popolnoma vseeno kdo je ploskal in kdo ni...Bila je več kot fantastična,poleg nje pa so me res najbolj prepričali The Artifex-tudi oni so bili enkratni.Drugi finalisti pa so bili več ali manj povprečni-verjetno zaradi ozvočenja ali pa treme,ali pa...ne vem zakaj niso me prepričali,čeprav so govorili kako so se pripravljali...

 2. Striček Cviček pravi:
  21.6.11 ob 13.49

  Spet teli teovadci, k mečejo papke levo desno. Ne vem kwa folk vidte v tem. Pa te maske, kao, total bullšit, še Tjaši Zidan bi dal več pik, je vsaj izvirna.

 3. neznan pravi:
  21.6.11 ob 14.08

  plesati,se da naučiti,peti pa ne more vsak,vsaj tako kot Julija ne,to je talent,ki ga z vajo samo nadgrajuješ,zato si je Julija zaslužila zmago!

 4. Anonimni pravi:
  21.6.11 ob 14.12

  kar poizkusi metati svoje papke levo in desno,še prej najdi šest prijateljev in bodite potem 100% usklajeni-človek za to je potrebna
  vaja,vaja,vaja in pa seveda talent.Najlažje je sedeti v fotelju piti cviček in vsepovprek kritizirati...

 5. Striček Cviček pravi:
  21.6.11 ob 15.02

  Vsega pa tud ne kritiziram, pohvalil sem recimo Breščanskega, pa Tjašo Zidan in dr. Šterna.

 6. Manica pravi:
  21.6.11 ob 15.09

  Ne glede na tragedijo, si je Julija zmago zaslužila. Favoritka je bila že od samega začetka. Ne kritiziram ostalih, vendar nam je ljudem glasba bližje kot ples. Me je pa finale malo razočaral, ker nastopajoči niso dali od sebe tistega, kar so napovedovali

 7. Kritik pravi:
  21.6.11 ob 16.46

  Zmagovalci so bili itak vsi udeleženci finala. Kako če človek sploh primerjat operno petje, harmonikarski orkester in hip-hop show? Kakršnekoli preference bi bile izključno preference do žanra, ne pa odraz kakovosti nekega izvajalca v svojem žanru.

 8. ..... pravi:
  21.6.11 ob 16.47

  Sam še vseen bojo The Artifex mogl še dost povadit da bojo pršl na raven Maestra. Kr Maestro je biu velik bol usklajen...pa še enepar for je meu Artifex od njih...recimo ta z lučkam...čista Maestro fora... =) Drgač so bli pa zame takoj za Julijo...odlični plesalci..

 9. ozy pravi:
  21.6.11 ob 16.52

  Vsak po svoje, so bili odlični, pa naj reče kdo kar hoče, vendar Julija je bila prava zvezda. Meni je izredno všeč. Škoda, ker je ona doma na Primorskem in pa še žaluje, bi jo kar obiskal. Zmago ji res privoščim.

 10. Anonimni pravi:
  21.6.11 ob 17.40

  Pa se je začelo. Po lepi stari slovenski navadi, ko nekomu nekaj uspe. Kolikšen procent dvorane je Julijo pdopiral ni pomembno, saj so bili tam privrženci vseh nastopajočih. Ona je pač dobila največ glasov gledalcev in je zmagala. Imela je suveren nastop, nihče ji ne more očitat, da ni bilo zasluženo. Na tovrstnih tekmovanjih običajno zmagujejo pevski kandidati, pri čemer mislim, da ni imela resnejše konkurence in so ljudje prepoznali kvaliteto tudi v operi. Bolj pop rock pevke so bile samo slaba senca lanske Maje Keuc. Kar se tiče "tragične zgodbe" pa je brezveze zgubljat besede. Njena življenjska zgodba je pač takšna. Kakšna druga je hotela osvojit glasove s Hollywoodom, tretja s Palyboyem, četrta z zgodbo o novem življenju v Sloveniji... na koncu pa mislim, da so gledalci vseeno glasovali za nastop ne pa zgodbe iz rumenega tiska.

 11. xt pravi:
  21.6.11 ob 18.59

  Pa jekdo mogoče pomislil, da je bila na nogah le polovica publike, ker so bili prisiljeni dve uri in še malo gledat zelo neeeeeeeeezanimivo oddajo (v primerjavi z lanskim letom, je letošnja bila čisto mimo ustreljena). Da o neumnih in izpetih forah Petra in Vida niti ne začnem.
  Meni je bila oddaja nezanimiva in je bila Julija na koncu zelo dobra osvežitev.

  Pa tudi mene zanima kaj je bilo z vsemi temi pevci, da so v polfinalih vsi peli dobro, tukaj pa čisto vsi pogoreli na celi črti??? A je potem res kaj na temu, da Stožice niso primerne za glasbene dogodke?

 12. ana pravi:
  21.6.11 ob 20.36

  julija, odlična pevka si in zmago popolnoma zaslužiš.

 13. ja pravi:
  21.6.11 ob 22.37

  ja, Juliji privoščim zmago. Mi je pa kar žal, da recimo niso zmagali super plesalci The Artifex.
  V talentih bi bilo super če bi v finalu zbrali 3 najboljše:
  Ločili bi:
  1. petje rock
  2. ples
  3. petje operno
  ... in potem bi bili v finalu tri različni: ples, rock, opera in bi imel VSAK 1. MESTO.

 14. Striček Cviček pravi:
  22.6.11 ob 08.46

  Kaj - kam pa telovadci?

 15. cinzia pravi:
  22.6.11 ob 22.39

  brava juilia siamo tutti con te..in bocca al lupooo...bacionii

 16. aja pravi:
  23.6.11 ob 09.33

  bravo, Julija.

 17. Tia pravi:
  26.6.11 ob 11.45

  Juliji drugi niso segli niti do kolen! Samo pogunmo naprej, s talentom, ki ga premore, bi visoko kotirala čisto povsod v svetu, Artiflex pa niti slučajno. Komaj čakam kakšen njen koncert.

 18. Amater pravi:
  28.6.11 ob 11.39

  1. Julija Kramar
  2. Petra Majdič
  3. Chuck Norris

  Bravo Julija !

 19. jan pravi:
  30.6.11 ob 23.55

  ja in zakaj je takoj čudno, da je bilo za Julijo samo polovica Stožic? saj so bili tudi drugi v finalu zelo, zelo dobri.

 20. nina pravi:
  15.7.11 ob 11.46

  prečudovita je bila pa še najlepše je pelaaa... :)