Kvak.com

Erazem Pintar - izbruh proti veganom na Facebooku

sreda, 24. avgust 2011
Erazem Pintar, Teja Jeras
Da ima Erazem Pintar rad živalske beljakovine, je že potrdil z izjavo, da se včasih tudi sam "priklopi" na prsi svoje doječe partnerke Teje. Podjetnika pa očitno s tira povsem vržejo drugačne prehranjevalne prakse: "Po radiu slišim, da je umrl 10-mesečni otrok zaradi podhranjenosti. Ti cepci veganski sedaj obtožujejo zdravnike, ki naj ne bi znali svetovati v primeru, da je otrok vegan!!!??? NOBEN OTROK NI VEGAN, LAHKO IMA SAMO SMOLO IN SE RODI IDIOTSKIM, KRETENSKIM STARŠEM! Upam, da bodo starše zapri za vsaj 30 let, še prej pa bi jih kastrirali!! Država bi vse te versko-prehranjevalne sekte morala imati pod nadzorom in jim pobirati otroke, takoj ko bi se pokazali prvi znaki zlorab!!!" (vir: Nova)
Komentarji:
 1. šuši pravi:
  24.8.11 ob 13.27

  Sicer se je na precej primitiven načim izrazil, ampak se strinjam, da za novorojenčke veganstvo pač ni. Ne glede na to kakšno izobrazbo ali znanje imajo starši....

 2. jay pravi:
  24.8.11 ob 13.28

  Nevem zgodbe in nevem kako je bilo s tem dojenčkom. Če ga je mati dojila potem bi moral biti zdrav. Če ga pa ni dojila in so zavračali živlaske izdelke kot je nadomestek če nemore mati dojiti ( kozje mleko ) najboljša izbira! Potem se strinjam z njegovo izjavo... Ker osebno vem, da človek mora imeti ogromno znanja in ogromno potrpljenja predvsem sreče, da se izogne pomankanjem. Če imaš znanje in vse si lahko vegan, če ga nimaš boš imel hude težave...In tega se lotevajo ljudje brez kakršnega koli predznanja o prehrani. Žalostno in potem umre otrok. Vsak, ki bo malo raziskoval bo ugotovil, da smo vsejedci, ki rabimo nekaj živalskih izdelkov in ne veliko. Predvsem ne zaradi beljakovin, ampak zaradi maščob(in v njih topnih vitaminov), ter b12 vitamina.

 3. ula pravi:
  24.8.11 ob 13.55

  se je tip kar razf.......mu dam kar prav

 4. bebica pravi:
  24.8.11 ob 14.02

  me zanima če bi lahko zidar zidal 12 ur na dan na zelenjavi. vsem tem ljudem ki jejo samo travo priporočam da tu in tam pojedo tudi kaj mesa, kajti telo zahteva svoje. za mene so vegeterjanci idioti. dam pintarju za prav.

 5. b2 pravi:
  24.8.11 ob 14.04

  100% se strinjam z njim.

 6. karolina pravi:
  24.8.11 ob 15.36

  v tem pa se s Pintarjem strinjam. Nisem ljubiteljica mesa, preživim prav brez težav tudi brez. Samo otrok pa nikoli ne bi tako izpostavljala.

 7. Suzana Fridl pravi:
  24.8.11 ob 15.42

  Za dojenčke je primerno zgolj materino mleko, ki je naravna hrana. Pa se otrok razvija in raste. čeprav vsebuje samo 2 procenta beljakovin. Ne vem, kaj se je dogajalo pri tej družini in noben ne ve resnice, ampak dejstvo je, da je vegetarijanstvo in veganstvo preventiva pred civilizacijskimi boleznimi. Vse kaže na veliko nepoznavanje ljudi. Vitamin B12 se tvoru v črevesni flori (če je ta zdrava) in za njegovim pomanjkanjem trpijo predvsem tisti, ki nezdravo jedo. En otrok veganov umre, pa celi halo. Koliko otrok umre za drugimi boleznimi, imajo že v otroštvu sladkorno bolezen tipa II, so debeli... malo poglejte naokrog...a tis starši pa niso neodgovorni? Glede na to, sa se sama ukvarjam s svetovanjem o zdravi prehrani, pa vem, da se žal veliko ljudi loti vegetarijanstva zaradi modne muhe in sploh ne vedo, kaj morajo jesti. In ti nas mečejo v slabo luč.

 8. kkk pravi:
  24.8.11 ob 16.36

  Ja, suzana Fridlo, v predzadnjem stavku si povedala vse, se pa strinjam tudi z Pintarjem, zelo se strinjam. " Moderne" matere preprečujejo naravni in zdrav razvoj svojih otrok zaradi mode. Šokantno

 9. Anonimni pravi:
  24.8.11 ob 16.44

  Otrok do 18. leta bi moral jesti raznovrstno prehrano, vključno z mesom, mlečnimi izdelki..., ker telo samo ne tvori določenih aminokislin, ki so potrebne za zdrav psihični in fizični razvoj. Po 18. letu so dovoljeni eksperimenti s prehranjevanjem, po 50. letu pa je potrebno se spet priklopit na raznovrstno prehrano- iz prej omenjenih razlogov. To je vsa filozofija. Res pa je, da tudi debelost ubija, sicer bolj počasi, ampak vseeno. Ni pa dopustno, da dojenčka shiraš- tudi, če ni bila vzrok prehrana, bi starši morali veliko prej odreagirat, saj so videli, da otrok propada, sploh, če imajo že od prej 5 otrok.

 10. 22 pravi:
  24.8.11 ob 18.12

  ah ta erazem je en idiot, ljudje ki so vegani se morajo zavedati da prevzemajo veliko odgovornost nase in morajo biti zares zelo zelo podkovani z znanjem o prehranjevanju še posebaj ko je otrok v igri, vsekakor se pa tudi strinjam da če otrok kdaj izrazi željo po mesu, pa četudi samo iz radovednosti bi mu morali "veganski" ali "vegeterjanski" starši to brez pomislekov izpolniti. Ta erazem je pa ena velika zguba. Pa tudi jaz obožujem meso, ampak so kulture kjer ne jejo skoraj nič mesa (indijska), pa niso nič manj zdravi.

 11. Leja pravi:
  24.8.11 ob 18.51

  "Da ima Erazem Pintar rad živalske beljakovine, je že potrdil z izjavo, da se včasih tudi sam "priklopi" na prsi svoje doječe partnerke Teje."

  Vi niste resni! A to potem pomeni, da je njegova punca žival? Pa kdo piše te butaste članke?!?

 12. jay pravi:
  24.8.11 ob 19.08

  Anonimni. Določenih aminokislin ne tvori in bi morali vsi jesti živalske beljakovine. To ni razlog zaka bi nekdo jedel živalske izdelke. Ti naštejem preko 20 izdelkov, ki temeljijo predvsem na rastlinskih beljakovinah in imajo vse aminokisline. Telo pa rabi 8 aminokislin, da lahko sintetizira z jetri vse ostale. Torej rabiš esencionalne samo in te majo rastline, včasih samo kombiniraš. Vendar nekateri še to ne znajo. Problem zaradi psihičnih motenj, ko navajaš je najbrž pomankanje b vitaminov itd..ker nimajo znanja. Vsak bi lahko bil vegan 6 dni tednu, če bi en dan pojedel eno jajce ali spil nekaj surovega mleka...to pa sigurno! In seveda če bi imel veliko veliko znanja.

 13. jay pravi:
  24.8.11 ob 19.13

  BRAVO SUZANA FRIDL...končno ena ko ve ka govori!:) Samo vseeno b12 postane kljub temu problem in še tisti takoimenovani guruji veganov priznavajo da si devajo inekcije b12 in to pove, da to ni naš naraven način prehranjevanja. Stanley Bass najbolj znan strokovnjak glede prehrane, ki je star zdaj 93 let svetuje živalske izdelke in tudi pove zakaj smo vsejedci. Pa je najbrž edini na svetu, ki je dal vse diete črez.. Je pa res da lahko kljub temu, da nimaš b12 vitamina živiš 30 let brez problemov...

 14. Anonimni pravi:
  24.8.11 ob 19.26

  fuck kr neki

 15. nini pravi:
  24.8.11 ob 21.55

  Leja, so sam tri možnosti: ali je žival, rastlina ali pa gliva. Po moje rastlina ni, gliva tudi ne :)
  http://wiki.answers.com/Q/Are_humans_animals

 16. Leja pravi:
  24.8.11 ob 23.48

  @nini:
  Bi rekla prej, da je gliva glede na to, da je z njim. :)

 17. nini pravi:
  24.8.11 ob 23.54

  ko bo začela ob njem vegetirat, bo pa sam še rastlinca :)

 18. :) pravi:
  25.8.11 ob 10.46

  O, Erazem pa končno odkriva čisot novi svet! Kmalu bo ugotovil, da so, ko imaš otroke, tudi zakoni fizike (Erazem je bojda navdušen nad fiziko) lahko včasih postavljeni na glavo. :)

 19. xy pravi:
  25.8.11 ob 13.30

  Čeprav ne spemenim mnenja o njem, da je tip en velik butelj, mu dam čisto prav!!!

  Pa tudi, če so starši vegetarjanci, vegani, presnojedci in tako naprej po spisku, to še ne pomeni, da morajo tut otroke silit v tako prehrano.
  Imam sodelavko, ki sta skupaj z možem vegetarjanca in ona svoja dva otroka normalno hrani ... pomeni, da zase in za moža dela vegetarjanske obroke, za otroke pa so na jedilniku tudi zrezki, salame, ribe itd.