Kvak.com

ministrstvo

ponedeljek, 14. april 2014

Ministrstvo: Neža Marolt se seli v Azerbajdžan

Neža Marolt
Neža Marolt je med številnimi Slovenci, ki odhajajo v tujino. Manekenka in TV voditeljica, ki sicer že dlje časa dela v marketingu, se v drugi polovici aprila odpravlja v daljni Azerbajdžan: "Fanta že več kot leto dni azerbajdžansko ministrstvo za šolstvo in šport vabi k sodelovanju pri projektu, in sicer gre za delo na inštitutu za medicino dela, specifično športno diagnostiko in rehabilitacijo. Po letu dni sva se skupaj odločila, da sva za stvar, in postal je njihov strokovni vodja." Neža pravi, da je Azerbajdžan pravi novodobni Las Vegas, saj gre za državo, ki je izjemno bogata z nafto. Tam bosta a fantom, ki ga ne želi izpostavljati javnosti, ostala najmanj leto dni, tudi tam pa bo delala kot tržnica. (vir: Story) Več
četrtek, 29. april 2010

Ministrstvo: Afera Sašo Baričevič in bulmastifi: proti dvema kinologoma uveden disciplinski postopek, po neuradnih podatkih pa naj bi položaje zlorabila Sonja Bukovec in vodja pravne službe kmetijskega ministrstva Roman Pečkaj

Sašo Baričevič,Saša Baričevič,bulmastifi,Rajko Rotner,Alenka Černe,Sonja Bukovec,Katarina Kresal,Roman Pečkaj
Kinološka zveza Slovenija bo proti dvema kinologoma uvedla disciplinski postopek, povezan z bulmastifi, ki so pokončali svojega lastnika Saša Baričeviča: to naj bi bila Rajko Rotner (njegova nečakinja je Katarina Kresal) in Alenka Černe. Kinologa sta junija 2006 tri mesece po napadu bulmastifov na Stanislava Megliča v zavetišču Gmajnice opravila izredni vzrejni pregled in psu Atlasu izdala vzrejno dovolilnico za plemenjaka - njegovo gibanje sta ocenila kot "dobro" kljub temu da je zaradi strelnih ran hudo šepal. Sašo Baričevič se je leta 2008 nato preko odvetnika Mira Senica za vrnitev psov zavzemal prav na podlagi tega dokumenta, pri tem pa je zanimivo, da na KZS nimajo verodostojnih dokumentov, ki bi dokazovali, da se je izredni vzrejni pregled dejansko zgodil, niti nimajo zahteve po pregledu s strani Baričeviča in Zore Rotar. Černetova je poleg vsega tudi sodelovala v "neodvisni" komisiji, ki jo je imenovalo kmetijsko ministrstvo - odstopljeni minister je zatrjeval, da so iz komisije izločili vse, ki so za Baričeviča že kdaj pripravili strokovnja mnenja, kar pa očitno ne drži. Sicer pa naj bi bila v sklepni fazi tudi policijska preiskava: "Šlo naj bi za zlorabo položaja, preiskava pa naj bi bila uperjena proti nekdanji državni sekretarki Sonji Bukovec zaradi suma vplivanja na postopek in proti njenemu kolegu vodji pravne službe Romanu Pečkaju zaradi napačne razlage odločbe Upravnega sodišča, ki naj bi ukazalo vrnitev psov, česar pa, kot pravijo na sodišču, nikoli niso storili. Več o osumljencih pa bo znano v prihodnjih dneh." (vir: dnevnik.si, 24ur.com)
Kliknite tukaj za ogled videa.
torek, 27. april 2010

Ministrstvo: Katarina Kresal in Miro Senica s skrivnostno družbo z najetim letalom na Pandurja, danes nove težave za ministrico - je na interpelaciji lagala?

Katarina Kresal,Miro Senica,Igor Jurij Pogačar,Ram Invest,Tomaž Pandur,Borut Pahor
Katarina Kresal in njen partner Miro Senica sta v soboto z najetim letalom odletela v Berlin na novo predstavo Tomaža Pandurja. Spremljala naj bi ju zanimiva družba, imena katerih naj bi po nekaterih virih "pojasnjevala stare zgodbe in odpirala nove." Seveda pa danes notranjo ministrico tarejo nove skrbi. SDS ji očit laganje v zagovoru na interpelacijo: "“Ministrstvo je bilo seznanjeno tudi s posameznimi poslovnimi oz. finančnimi elementi pogodbe. Ministrici Katarini Kresal je bilo pred podpisom pogodbe torej znano, da bo ministrstvo preko najemnine njenemu prijatelju Pogačarju plačevalo bistveno več, kot znaša njegov leasing obrok." Tako Kresalova kot MNZ so pred časom še zanikali, da bi imeli vpogled v del pogodbe, ki razkrila čas lizinga, sedaj pa trdijo, da so to ves čas vedeli, le da niso videli zneskov. Kdo tukaj laže in zakaj Borut Pahor ministrice ne razreši, pa se še sprašujejo v SDS: " ...s čim LDS oziroma Katarina Kresal drži predsednika vlade v šahu?"  (vir: pozareport.si, 24ur.com, rtvslo.si, mojvideo.com)
Več
četrtek, 11. februar 2010

Ministrstvo: Primer Baričevič: minister Milan Pogačnik namerno prikrival Pahorju?

Sašo Baričevič,Saša Baričevič,bulmastifi,Milan Pogačnik,Borut Pahor
Milan Pogačnik je premierju podal poročilo o tem, kako so bili bulmastifi Saša Baričeviča vrnjeni. Borut Pahor je poročilo preučil in se na njegovi podlagi odločil, da ministru zaupa, da le-ta obdrži stolček. Pa vendar je primer kar malo hitro zaključen, kot ugotavljajo novinarji: "Obstajal naj bi namreč sklep Okrajnega sodišča v Ljubljani, ki je odločilo, da psov ne smejo vrniti lastniku. Vendar pa ministrstvo odločbe ni spoštovalo, Pogačnik pa naj bi to Pahorju gladko zamolčal." (Svet na Kanalu A)


Kliknite tukaj za ogled videa.
sreda, 10. februar 2010

Ministrstvo: Katarina Kresal: njen stric Rajko Rotner je spisal strokovno mnenje o vrnitvi bulmastifov Baričeviču

Sašo Baričevič,Saša Baričevič,bulmastifi,Katarina Kresal,Rajko Rotner,Miro Senica,LDS
Pravni postopki, na koncu katerih je bulmastife v last zopet dobil Saša Baričevič, so bili vse kaže sporni. Znano je, da je Baričeviču do bulmastifov pomagal odvetnik Miro Senica, pri tem pa generalni državni pravobranilec Lucijan Bembič trdi, da je bil postopek nezakonit. Zanimivo pa je, da je bil s strani Senice v izvedensko komisijo veterinarjev predlagan tudi Rajko Rotner - njegova nečakinja je namreč Katarina Kresal, sicer življenjska sopotnica Senice. Rotner je Baričeviča seveda podprl, toda njegovega mnenja ministrstvo za kmetijstvo zaradi suma nepristranskosti vsaj uradno ni upoštevalo (kar pa vrnitve bulmastifov v končni fazi ni ustavilo). Stranka LDS, ki jo vodi Kresalove, je zaenkrat tudi edina, ki brani ministra Milana Pogačnika, ki je zaradi škandala na udaru. Kresalova in Senica sta si prejšnji teden vzela krajši dopust in zadeve še nista komentirala. (vir: pozareport.si) Več
četrtek, 3. avgust 2006

Ministrstvo: Bodo most na Madžarskem poimenovali po ameriškem akcijskem junaku?

Chuck Norris,Madžarska
Če boste kaj hodili čez most čez Donavo na Madžarskem, je čisto možno, da boste hodili čez most Chucka Norrisa. Madžarsko ministrstvo za gospodarstvo je namreč razpisalo internetno anketo, v kateri so Madžare spraševali, kako naj se most imenuje. Največ glasov je prišlo za most Chucka Norrisa. Most bodo odprli leta 2008.
Več