Kvak.com

Plavi orkestar

četrtek, 20. februar 2014

Plavi Orkestar: Kregarija glede izvajalcev ptujskega festivala: Rebeka Dremelj jezna na Toneta Kregarja iz Mi2

Ptujski karneval,Rebeka Dremelj,Tone Kregar,Mi2
Pisali smo že, da je izbor nastopajočih na 12 dni trajajočem Ptujskem karnevalu vzbudil precej negodovanja, saj so v ospredju balkanski zvezdniki, slovenskih izvajalcev pa bo le za vzorec. Med tistimi, ki so to označili za nedopustno, je tudi Tone Kregar iz skupine Mi2. Na njegove besede pa se je jezno odzvala Rebeka Dremelj. Ta je na svojem Facebooku zapisala: "@Tone Kregar (član skupine MI2 ) v svoji kolumni v dnevniku VEČER…

Navajam:
v mestu ob Dravi( s tem je mislil Ptuj in Kurentovanje), se bodo namreč v 12 dneh, zvrstili koncerti izvajalcev, med katerimi je slovenskih zgolj za vzorec, pa še tem je namenjena vloga druge, ali tretje violine.
Med njimi so aktualne balkanske zvezde , predvsem pa že odslužena imena estrade in pop roka(crvena jabuka, parni valjak, prjavo kazalište,plavi orkestar…koga je mislil s tem, presodite sami).
Pravi, da,dajmo ljudem kar želijo, zanj, ne pije vode, ker ve, da se da šotore napolniti tudi s slovenskimi izvajalci, dobrimi bendi, ki so bistveno cenejši od naših sosedov.
Počasi svojo kolumno, pod katero se je podpisal kot ZGODOVINAR IN GLASBENIK, zaključuje, da je slovenska hlapčevska dežela tokrat vendarle dosegla svoje dno.

In sedaj se meni poraja vprašanje-KDO HUDIČA JE TU NOR???
Kdo je tu glavni hlapec?
Kajti v roke mi je prišel letak, kjer MI2 skupaj z JELENO ROZGA, vabijo na koncert v dvorano v PODČETRTEK.
Da smo si na jasnem in da ne bo pomote-SAMA IMAM RADA TAKO BIŽUTERIJO, KOT TETO ESTERO.
Ampak, da bo TETA ESTERA nosila BIŽUTERIJO, tega pa pač od njega , velikega zagovornika SLOVENSKE GLASBE, ne bi pričakovala.
Sploh po takšni kolumni….
Torej lahko iz priloženega sklepam le to, da je nekulturno in hlapčevsko če te ni zraven, če pa zraven si, pa je vse skupaj na visokem nivoju kulture in umetnosti.
Da pa je vse skupaj še bolj DON KIHOTOVSKO, pa koncert organizira SLOVENSKO DRUŠTVO ZA RAZVOJ GLASBENE KULTURE!!!


Ne razumem… OČITNO RES NISEM IZ TEGA PLANETA!!!!:-)
"
(vir: Facebook) Več
torek, 18. februar 2014

Plavi Orkestar: Na ptujskem karnevalu mrgoli zvezd bivše Juge, na organizatorje letijo očitki

Severina,Modrijani,Parni Valjak,Prljavo kazalište,Crvena jabuka,Rebeka Dremelj,Seka Aleksić,Kingston,Čuki,Atomik Harmonik
Na slovenski glasbeni sceni čez organizatorje koncertov že dve desetletji letijo očitki, da dajejo prednost glasbenikom bivše Jugoslavije ter da znana balkanska imena hodijo v zelje našim izvajalcem. Tako naj bi bilo tudi na letošnjem ptujskem pustnem karnevalu, saj bodo nastopili Severina, Parni valjak, Plavi orkestar, Prljavo kazalište, Crvena jabuka in Seka Aleksić. Od slovenskih imen bodo nastopili Modrijani, Rebeka Dremelj, Kingston, Čuki in Atomik Harmonik, a vseeno napoved izvajalcev buri duhove. Direktor agencije Unico se zagovarja: "Res je, da je več tujcev, to vidi vsak, ki vzame v roke program kurentovanja. Vendar se ti 'poznavalci' slovenske glasbe ne zavedajo, da smo menedžerji prodajalci tistega, kar si ljudje želijo in kar na koncu koncev tudi polni dvorane in šotore. Tudi v supermarketih, denimo, ne prodajajo le domače slovenske čokolade, ampak tudi avstrijske, pa se ob to nihče ne obregne ..." Med tistimi, ki imajo o nastopajočih na kurentovanju negativno mnenje, sta tudi Oriana Girotto in Andrea Effe, ki menita celo, da so organizatorji nekulturni in primitivni, spet drugi pa jima odgovarjajo, da sta res pogumna, če si upata 30.000 obiskovalcem reči, da so brez glasbenega okusa. (vir: Slovenske novice) Več
četrtek, 8. september 2011

Plavi Orkestar: Saša Lošić - njegov oboževalec padel na kolena

Saša Lošić,Plavi orkestar
Saša Lošić ima očitno zelo pijane predane oboževalce. Pevec in frontman skupine Plavi orkestar je pojedel kosilo v enem od ljubljanskih lokalov, ko je ob odhodu srečal oboževalca. Ta je pred Lošo padel na kolena, mu poljubil noge in na ves glas pel Bolje biti pijan nego star. Loši je bilo ob vsem skupaj vidno nerodno in je odšel po hitrem postopku. (vir: Nova) Več