Kvak.com

Vito Rožej

sreda, 11. junij 2014

Vito Rozej: Znani Slovenci, ki so šli s trebuhom za kruhom v tujino

Domen Kumer,Anžej Dežan,Nana Zeneli,Gena Zeneli,Lina Kuduzović,Vito Rožej,Jani Božič,Samo Kozlevčar,Maja Keuc
Marsikateri prebivalec Slovenije je v zadnjih letih verjetno že pomislil na to da morda tujina ponuja več priložnosti za dostojno življenje. Nekateri znani Slovenci so naredili usodni korak, kupili enosmerno vozovnico in zapustili domovino:

- Anžej Dežan (na sliki) je že pred leti odšel študirat modno novinarstvo v London. Glasbeno kariero v Sloveniji je obesil na klin in nič ni videti, da bi ga vrnitev mikala.

- kariero v tujini si gradi tudi Maja Keuc, ki si je zaradi večje prepoznavnosti tudi nadela umetniško ime Amaya. V Rotterdam jo je sprva gnal študij glasbe, sedaj pa se je zaradi svojega fanta ustalila v švedskem Stockholmu.

- v Amsterdam je odšel Vito Rožej z družino. Nekdanji poslanec Zaresa, sicer pa igralec, v Sloveniji družine ni več mogel preživljati, zato so se odločili, da gredo v nizozemsko prestolnico živet k njegovi tašči.

- Domen Kumer je v sosednji Avstriji videl okolje, ki je podjetnikom prijaznejše kot Slovenija. Z družino je v Sloveniji prodal vse nepremičnine in zgradil hišo čez mejo.

- V Švico sta se preselila razvpita Nana Zeneli in Gena Zeneli, po tem ko sta se še drugič poročila. Tja pa je z družino odšla tudi prva zmagovalka resničnostnega šova Slovenija ima talent, mala Lina Kuduzović.

(vir: Slovenske novice) Več
sreda, 28. maj 2014

Nekdanji poslanec Vito Rožej se seli k tašči v tujino!

Vito Rožej
Očitno nad situacijo v Sloveniji ne obupavajo le navadni državljani, ampak morajo s trebuhom za kruhom v tujino tudi nekdanji poslanci. Slovenijo namreč zapušča igralec, lutkar in nekdanji politik Zaresa Vito Rožej, ki je na Twitter napisal: "Hja, nič. Jaz se s celo družino selim. Na Nizozemsko. V Amsterdam. K tašči (ne morš met vsega). Vi se pa še naprej lepo j...., khm, imejte!" Rožej zaradi selitve tudi ugodno prodaja družinski dom, za medije pa je povedal kaj je razlog da odhaja: "Ekonomska situacija je tako slaba, da nam ne gre več. Mogoče komu gre, nam pač ne. Znanja in veščine, ki jih pač imamo, nihče ne prepozna in jih temu primerno ne potrebuje, oziroma če že, jih ne plača. Jaz kot svobodni umetnik z lutkami tako ne zmorem več. Tudi na nacionalni televiziji, kar malega snemam, je premalo." (vir: Twitter, Slovenske novice) Več